P I T S T O P Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Persoonlijke Toekomstplanning
Advertisements

Gezamenlijke uitwerking adoptiegroepen Wijkwerkers & Gezinswerkers
Bouwen aan een nieuwe sociale infrastructuur 27 maart 2014
Samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten verbeteren
Slimmer organiseren wat mensen echt nodig hebben
De nieuwe werkelijkheid
VEILIGHEID. De bewoners van St. De Heem zijn –Er op vrijwillige basis –Komen soms uit niet stedelijke omgeving en zijn uiteindelijk in de stad terecht.
Pedagogisch Sociaal Werk Stichting Midden-Limburg
6 september 2012 Vakgemeenschap Sociale Stijging Thema Wonen
Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar in Bergambacht: Hoe komen we bij elkaar in het vizier?
Een project van Samenlevingsopbouw West-Vlaanderen vzw i.s.m. de lokale besturen.
Herstructurering Babberspolder-Oost en de menselijke maat
“Specialistische” zorg
Auteur:titel/onderwerp Informatieve bijeenkomst Gemeenteraad Sliedrecht Transitie AWBZ: Pilot Joost van den Vondel Brigitta Müller 19 februari 2013.
Waar wilt u doodgaan. Keuzen en overwegingen Katrien Luijkx i. s. m
Wmo-beleid Drechtsteden Lenne van de Merwe 2 juni 2014.
Even voorstellen: Nathalie van de Garde,
Geschikt wonen voor iedereen (GWI) Mw. M.P. Heerkens Wethouder Sociale Zaken, Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Grondbeleid 14 oktober 2009 Woonzorgzones.
Zaterdag 1 juni We gaan wandelen! 10 of 20 km.
Startersleningen zijn door veel gemeenten in het leven geroepen om de bereikbaarheid van koopwoningen te vergroten voor met name de starters op de woningmarkt.
Transitie-arrangement Wmo Regio Amersfoort
Zorgzame Kerk Kerk zijn in een participatiesamenleving.
VillaKeizersKroon - Kleinschalig wonen in Z-Limburg voor mensen met geheugenproblemen Dialogen rond Dementie Dialogen rond Dementie “Dementie en Kleinschalig.
MKB Doorstart. Wat is MKB Doorstart? DÉ ONAFHANKELIJKE PORTAL voor ONDERNEMERS met een IN DE KERN GEZOND BEDRIJF die te maken hebben met DREIGENDE ( FINANCIËLE.
Burgerinitiatieven.
Zorgstandaard CVA/TIA
MEE maakt meedoen mogelijk
Perspectief van de cliënt
Een evenwicht tussen moeder moeten zijn en puber mogen zijn presentatie : Susanne Dreuw & Anne Wijns 24 maart 2015.
Wmo zorg & ondersteuning in 2015.
Reportage inloophuis Sta Op Zorg Vlissingen 2015.
Nationaal Eenzaamheid Congres 24 september 2015 Nico Ooms Samen onder één dak.
STURINGSMODEL WMO LELYSTAD
Visie Praktijk Regiobijeenkomst Regiobijeenkomst: Begeleiding.
2.7. Samenvatting Chaymae Faïk 1BASWA. 1. Een bepaalde manier van zorgen 1989: Eerste Nederlandse, kleinschalige woonvorm Eind de jaren 90  populair.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Tussen wal en schip 2 februari Wie is De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde ondersteunt en begeleidt mensen met een lichte, matige of ernstige verstandelijke.
1 Medische Heroïne-Unit (MHU). 2 De MHU biedt: Gecontroleerde heroïnebehandeling onder medisch toezicht aan 20 patiënten Methadonverstrekking aan ca.
Beschermd wonen.
De toekomst van beschermd wonen en opvang Participeren in de samenleving.
Project Kanteling Wmo Dantumadiel/Dongeradeel Raadsbijeenkomst, 9 april 2013 Tom Kamsma.
M-Pact Vrijwilligers(werk) en asielzoekers 20 april 2016.
Zorgmijding in de verstandelijke gehandicaptenzorg Jannie Boomsma, december 2008.
{ Oudesluis op het web. Oudesluis heeft ongeveer 750 inwoners 25 tot 45: 26% 45 tot 65: 33% 65 en ouder: 10% 2009.
Begrijpen we elkaar? Communicatie in de trialoog tussen de persoon met hersenletsel, naasten / mantelzorgers, en professionals Jean Pierre Wilken Lector.
De Gelderse Gezondheidswijzer
Wat heb jij mantelzorgers te bieden?. Leerdoelen Je onderzoekt en benoemt welke ondersteuningsbehoefte de mantelzorger heeft. Je bespreekt met de mantelzorger.
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
Doorontwikkeling gebiedsgericht werken Sociaal Domein 7 juni 2016 Presentatie voor Wmo-raad.
Verhuisadviseur / Wooncoach Senioren
Agenda Ontstaan Samen in de Stad Ontwikkeling Kernwoorden/visie
ViaVia Info-presentatie
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Tussen wal en schip 2 februari 2016.
Beeldcommunicatie in de GGZ
De strijd om Mosul is in volle gang
De strijd om Mosul is in volle gang
STERK IN DE KLAS Onderwijszorgarrangement
‘Maatschappelijke zorg & ambulantisering in de GGZ’:
De zorgboerderij.
Marktconsultatie: Integrale crisishulp in Zuid-Limburg 27 juni 2018
Presentatie deelgebied 4
Agenda: Vragen over het Wraparound Care Model Korte herhaling 10 principes, 5 vragen 2. Intake – GIZ Ondersteuningsplan.
  Verzorging van ouderen in de thuissituatie. Waar lopen wij als verpleegkundige tegenaan?
De strijd om Mosul is in volle gang
Zorgzame Kerk.
Werken aan een buurt voor iedereen
ISociaal Programma gericht op stroomlijning van informatievoorziening van het sociaal domein om de inwoner sneller aan een passende oplossing te helpen.
Kansen van de Wmo voor de installatiebranche
Leren en Participeren in de Community
Transcript van de presentatie:

P I T S T O P Tijdelijke woonvoorziening voor mensen die vastlopen Pitstop: zo lang als nodig, zo kort als kan Een plek in de eigen buurt Doelgericht werken aan herstel met behulp van professionals en vrijwilligers Snelle doorstroom door goede ketensamenwerking

de pijlers van pitstop Direct een plek Kleinschalige structuur De Pitstop is een kleinschalige, tijdelijke woonplek voor mensen die (dreigen) vast te lopen en een nieuwe start willen maken. De ambitie is dat ze er meteen terecht kunnen; er is geen wachtlijst. Binnen de veilige omgeving van de Pitstop wordt verdere achteruitgang voorkomen en werken mensen aan herstel van het normale leven. Het verblijf is tijdelijk: maximaal zes maanden. Eigen vertrouwde buurt Een nieuwe start maken gaat het best in de eigen wijk, dorp of stad. Zodat sociale contacten en alles wat vertrouwd is in stand kan blijven. Er zijn al Pitstops in Nieuwegein, Woerden, Zeist en Amersfoort. Vangnet van vrijwilligers De hoofdbewoner van een Pitstop is een vrijwilliger. Hij of zij biedt de medebewoners een luisterend oor, draagt bij aan een goede sfeer en heeft een signalerende functie richting de professionele hulpverleners. Ook koppelt hij of zij Pitstoppers aan maatjes met wie ze samen een hobby kunnen uitoefenen of die hen kan helpen met administratieve zaken. Kleinschalige structuur De mini-samenleving van een Pitstop helpt mensen opnieuw een weg te vinden en hun positie te bepalen. Door samen te leven en ervaringen te delen, zijn zij ook elkaar tot steun. Professionele begeleiding op maat Ambulante begeleiding wordt op maat ingezet en veert mee met de situatie van het moment. Doelgericht werken aan herstel Om niet tussen wal en schip te vallen, is een goede samenwerking met de gemeente, het sociaal team en de woningcorporaties nodig. Binnen de Pitstop wordt daar werk van gemaakt, met als doel een zo snel mogelijke doorstroom. Uitzicht op zelfstandigheid Pitstop: Zo lang als nodig, zo kort als kan. Om de gewenste uitstroom te kunnen realiseren is het nodig dat er voldoende woningen beschikbaar zijn voor mensen die (weer) zelfstandig verder kunnen. de pijlers van pitstop Info: www.legerdesheils.nl/midden-nederland/de-pitstop