Kandidaat: Marnix Deroo

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
Advertisements

Totaal overzicht dienstverlening BizzInControl.
Uitdagingen voor een divers personeelsbeleid
Utrecht Innovatie & Veiligheid Paul Koot & Frits Neijgh van Lier.
Een overvloed aan informatie!
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
EDC ervaringen op de werkvloer – fase I/IIa
Gezond roosteren in een ziekenhuis : Hoezo complex ?!
Ervaringen Poldercrash
Zorgcoöperaties Ontwikkelingen leiden tot initiatieven.
Capturing the Evolution of Corporate An Ethnographic Case Study By Irvin Peckham Magali Silber.
1 Nationaal Forum Certificeren Partnership: Operatoren-D&A 19 juni 2006Raymond Marchal Gewestelijk directeur DACO 1.
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
ICT-rijk bewegen in 3 VWO / HAVO Het implementeren van de nieuwe functionaliteit van Coach 6, vanuit een didactisch oogpunt bekeken Ron Vonk Archimedes.
Onderzoek naar werkzame factoren en methodieken in omgaan met agressie Ilse Smits Studiedag ‘Efficiëntie en effectiviteit in de bijzondere jeugdzorg,
Theo Wijnen en Ruud Bourmanne
Oplossingsgericht coachen voor Studieloopbaanbegeleiding
Paragraaf 3.4 Het inschatten van natuurlijke gevaren
Gladheidbeheersing op fietspaden Gladheidbeheersing op fietspaden.
Gedrag in organisaties, 10e editie
1 Visie op medewerkers vanuit talentgerichte invalshoek Huize Ter Walle VZW C.I.G.B. ompetent van kop tot teen!
Feedback bij de strategieën van de werkgroep tabak Gezondheidsconferentie dag 2 30 november 2006.
GASTLESSEN VOOR STUDENTEN 1 E LEERJAAR PW 3 EN 4 Kwaliteitszorg in de KO.
SAMEN LEVEN Team projecten en evenementen. VERLOOP INFO SESSIE  1. De dienst “Samen leven”  2. Projectwerking Antwerpen Noord (team projecten en evenementen)
Wat willen we vandaag doen?
Actieonderzoek instructietafel.
De kracht van informatie voor beleidsontwikkeling
Module I Informatica Dhr. C. Walters. Het belang van informatie Gegevens  Informatie  Besluitvorming Gegevens = Data, Raw Material Informatie = Gegevens.
Analysegestuurde handhaving we weten niet wat we weten.
Functiecreatie… Gemeente Wijchen samen met Sociale Werkvoorziening BREED hoe laat je het werken in de praktijk Gemeente Wijchen samen met Sociale Werkvoorziening.
Beheer van bermen in het Heuvelland
Sectorinstituut Transport en Logistiek
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Naar een duurzaam HRM beleid
DRONES Presentator ~ Fred Baltus ~ 13 november 2015
WERKEN MET DE KAART Dries Wijckmans. Probleemstelling ■Welke methodes kunnen we toepassen om snel en efficiënt informatie op te zoeken in de atlas.
Psychosociale risico’s (PSR’s)
ARRIVA.NL Pilot Touch&Travel Arriva Nederland Bas van Weele | 26 september 2014.
De bibliotheek van de toekomst met Social CRM. In deze presentatie Wat betekent de maatschappelijke bibliotheek voor de communicatie? Welke communicatie.
Assetmanagement Een nieuwe manier van beheer. Assetmanagement in Dordrecht Wat is Assetmanagement? En wat is het verschil met de huidige werkwijze? Welke.
Functional Web Applications Implementation and Use of Client-Side Interpreters Jan Martin Jansen.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
1 Presentatie 18 juli 2012 Aanpak sanering geluid wegverkeer 1.Aanleiding 2.Stand van zaken 3.Aanpak 1 Inhoud presentatie.
Nood – en Interventieplanning infoavond 28 april psychosociale hulpverlening Landen – Linter - Zoutleeuw DEEL 1 : Toelichting ANIP Frank Petitjean, ambtenaar.
Krachtige STEM-leraren vormen: naar een multidisciplinair didactiektraject als OPO binnen de lerarenopleiding Heleen Bossuyt & Nele Vandamme.
1. 2 De noodplankoker -Waarom ? -Hoe ophangen? -De inhoud ? -Naar een digitaal interventiedossier -In afwachting INLEIDING.
(MINDER) HINDER BIJ OPENBARE WERKEN Malle, 6 mei 2009.
Transitiepaden AFL Van school  Naar kenniscentrum AFL Van werken binnen teams in opleidingen  Naar samenwerken binnen en tussen domeinen en met de 5.
Decentraal roosteren binnen een zelfsturende organisatie Praktijknetwerk arbeidstijden en roosteren
Doelen realiseren met media
Visie op medewerkers vanuit talentgerichte invalshoek
Netwerk ‘Samen tegen schooluitval’ Brussel
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Progressief universalisme
Centrum Inclusieve Kinderopvang Zorgregio Aalst
Centrum Inclusieve Kinderopvang Zorgregio Aalst
Social Impact Bonds POHO Arbeidsmarkt
Beleidsplan vrijwilligersbeleid Mark Borremans - DVP
Wateroverlast gemeente Werkendam door extreme regenval
ACTIE onderzoek.
Klantgerichtheid – Houding en gedrag
Is een ramp te voorkomen?
Goederenstroom en voorraadbeheer
Cursus Interne auditor
Deze complexe relatie wordt beïnvloed door veel factoren, waarvan beslissingen die het management wel of niet neemt, waarschijnlijk de belangrijkste zijn.
Uitvraag 2019 Deel 2.
UNICEF België en HIVA / KULeuven
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
VERHOGEN STUDIESUCCES door Learning Analytics
Uitvraag 2019 Deel 2.
Transcript van de presentatie:

Kandidaat: Marnix Deroo Promotor: Nicolas Lewyckyj

Probleemstelling De kubusgedachte en helikoptervisie tijdens de verkenning houdt soms risico’s in voor de hulpverlener en de beeldvorming strookt achteraf gezien niet altijd met de realiteit. Informatievergaring en beeldvorming zijn dynamisch en veranderen soms de besluitvorming in positieve of negatieve zin. Een goed overzicht bewaren op een snelle en efficiënte manier is één van de sleutels die een deur openen naar een geslaagde interventie.

Onderzoeksvraag Kan een RPAS een meerwaarde bieden bij een veilige, adequate en accurate toepassing van het IBOBBO model in functie van de organisatie en het verder verloop van een noodsituatie? Staan de inspanningen die geleverd worden door het implementeren van een RPAS, meer bepaald voor wat natuurrampen betreft, in verhouding tot de output, met als case de wateroverlast die mijn gemeente getroffen heeft op 4 juli 2005 en 28 juli 2014?

RPAS: Remote Piloted Aircraft System Het is een onbemand erkend luchtvaartuig dat wordt bestuurd door een gecertificeerd piloot op afstand via een grondcontrolestation.

Toepassingsmogelijkheden bij noodsituaties als watersnood Informatievergaring Beeldvorming Opvolging Beeldmateriaal Berijdbare toegangswegen Milieuverontreiniging Transport Obstakels Gebied in kaart brengen Dijken Buffers Bewakingsopdrachten Geïsoleerde gebieden Evacuatiewegen Opsporen vermisten Communicatie Metingen uitvoeren Oplossingen

Case Wat was de meerwaarde geweest, voor wat betreft informatievergaring, beeldvorming en opvolging volgens het IBOBBO model, wanneer de RPAS was ingezet bij de watersnood binnen onze gemeente een jaar terug? Totaalbeeld Bereikbaarheid Prioriteiten Geïsoleerde gebieden Plaatselijke problemen Dynamisch verloop Plaatsbepaling inzet middelen Locaties infrastructuur Aansturen hulpverleners Milieuverontreiniging Bewaking Opvolging ANIP, BNIP

Analyse Voordelen, nadelen en beperkingen. Uit welke experten is een RPAS-team samengesteld? Hoe gebeurt de organisatie en permanentie? Is er nood aan een aparte werkgroep rond informatietriage? Is de totaalkost in verhouding tot de meerwaarde? Welk soort RPAS zetten we in bij een ramp als watersnood?

Voordelen, nadelen en beperkingen Helikopterzicht Snel inzetbaar Bijna overal inzetbaar Near realtime informatievergaring Verschillende toepassingsmogelijkheden Wetgeving Weersomstandigheden Luchtruim druk bezet gebied Actieradius Autonomie Niet altijd inzetbaar Privacy Extra personeel, kennis en materieel Extra informatie Kostprijs Veiligheid

Conclusies De RPAS staat nog in zijn kinderschoenen bij de hulpverlening We kunnen niet altijd rekenen op het gebruik van deze tool De RPAS en de hulpverlening zijn twee aparte werelden Er is nood aan een basisopleiding over de RPAS bij hulpverlening Geen enkel toestel is geschikt voor alle toepassingen Kostprijs De meerwaarde bij het inzetten van de RPAS tijdens watersnood

Ja, maar…