Toekomst van de autonome voertuigen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vanderbusse Nele oktober 2007
Advertisements

START DIA.
windroos Oriëntatie met google earth: Verloop van de zon Beervelde
“IK KRIJG HET NIET UIT MIJN HOOFD”
Fietsproef Berlaar (2012) Start van de proef..
In Europa zijn er ongeveer 1,3 miljoen ongevallen en doden per jaar. (Bron: GDV – Gesamtverband der deutschen Versicherungswirtschaft (General.
Examenvragen CBR !. Voor welke dieren dient men hier op te letten ?
Door Jente, Pepijn, Kenneth L. en Jules.  Diefstal (of poging daartoe)  Van een voertuig  Een openbare of private plaats  Daders gebruiken geweld.
Hé jullie daar. Ik wil jullie graag opleiden tot mijn opvolger
Denk aan het buddy-systeem: twee hebben meer plezier dan één...
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Max van der Poel Gyor Moore Xander Kerasovopoulos Michael Bosker.
digitale verkeerskrant van Rilland
Door El Kharraz Elias.  1933: ontstaan van het idee  1977: eerste autonome voertuig ◦ Japan  1994: eerste autonome voertuig rijdt meer dan 1000 km.
Door Tom Freson & Bart Govaerts
Sociale media op school
Enkele wijze principes van de kleine Boudha dewelke je moet respecteren en letterlijk volgen !!!!!!!
Public design – Concept 1 Pascal Burggraaf Pim Donkerlo Joris van Laernhoven Binnenhofje.
BRIDGET JONES The edge of reason Kijk een film (dvd/bluray) met het commentaar van de regisseur en ga opzoek naar de succesfactor.
WIJ ZULLEN VOOR ALTIJD VRIENDEN ZIJN ...
Les 3: Verkeer TOETS.
HEEL VEEL SUCCES! HOI! LEUK DAT JE EEN SPREEKBEURT OVER
Lidia Laat kinderen dromen.
Inleiding en slot 4Va.
ZIJ GELOOFT IN MIJ Aangeboden door ANDRE HAZES ZIJ GELOOFT IN MIJ.
Onderzoeksplan.
Sensibiliseringsbrieven.
De computer aan het stuur Buelens Mattias Clerckx Robin reeks A2.
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
1 dag niet 2015 Buurt Informatie Netwerk LIEZEBOS BEVEILIG UW WAGEN TEGEN DIEFSTAL IT materiaal vinden door de straling. Neem dus uw smartphones, tablets,
Hom Com 19 oktober Zelfrijdende auto Google leert wagen rijden zoals mensen (slecht dus) Tegen 2040 zijn we zo ver ?
College 4; H7 op zoek naar avontuur en h8 kenmerkende problemen.
“video op Youtubekanaal” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Sofie, ICT-verantwoordelijke.
Een burgertop…. Waar komt het idee vandaan? Eén dag met elkaar nadenken over de toekomst van gemeente/ stad - door burgers - loting gelijkwaardige.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
Hom Com Ledenvergadering Google wil zelf chips maken Apple doet het, Samsung ook Nu wil Google ook – Google bracht al een nieuwe multimediatablet.
ENQUETE VERKEERSVEILIGHEID VEILIG NAAR SCHOOL IN AALST Ouderraad SJC, hier vertegenwoordigd door Wencelaus Mertens, voorzitter Jo Vandenbossche, lid
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa. Veiligheid heeft binnen Gasunie de hoogste prioriteit; het vormt de basis van onze.
Samen een echte carnavalswagen bouwen
Uw veiligheid, onze zorg. Bereken je autopremie Baloise Insurance brengt klanten tot bij u Uw veiligheid, onze zorg.
CKO werkdag Halverwege de cyclus Kijken naar eigen werk en werk van anderen Aanpak uitwisselen Werkbladen maken in mixgroepen.
Tweedehands auto’s. Auto’s zijn er in vele soorten en maten. Van groot tot klein, van spiksplinternieuw tot een oude oldtimer, van gezinswagen tot sportauto,
ARTCADIA DOOR MART ALBLAS EN HUGO KOSTER A2C. HET ONDERWERP Wij hebben gekozen voor het onderwerp mobiliteit, omdat we het autoprobleem zeer belangrijk.
Fides-methode Sociale weerbaarheid Zelfvertrouwen
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Ledenvergadering 19 juni 2017
Tieners en hun verzekeringsdossier
Dilemma’s.
Bepaal jouw SuperPowers!
Welkom bij onze PowerPoint presentatie
Leef elke dag alsof het je laatste dag is !!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Vrouwen Zijn Niet Idioot.
Robots en programmeren
Beleids plan Beleidsplan wat in het Grommertje staat is richting gevend. Bestuur wil graag uw mening weten. De uitgangspunten / keuzes van.
Havo 4 Lesbrief Vervoer.
Techniek op school Julie Sijmens Elke De Jonge.
Onderzoek naar de communicatie binnen het
Groepsnaam Namen van leerlingen KLAS.
Deelnemerstraining Hogeschool Utrecht
Geef je mening soms zie je op het internet vreemde informatie door mensen, die slordig zijn sociaal niet vaardig zijn of is dit gewoon grappig ?
Betalen met je smartphone
Rijkswaterstaat als wegbeheerder
Tweede adviesteam project Emma
Gasunie is een van de grootste gasinfrastructuurbedrijven in Europa
DFX Laren stappen.
Semantisatieverhaal: Vorige week kwam ik ‘s avonds laat met de auto terug van een feestje. Op de autoweg waren 3 rijbanen afgesloten (klik voor eerste.
Vragen stellen, closen en weerleggen
Leden VC Tesla Lint Twizzit is een bron van informatie!
Transcript van de presentatie:

Toekomst van de autonome voertuigen

Index Hoe ziet de wagen van de toekomst eruit? Wie gaat deze maken? Mogelijkheden Wat bij een ongeval? Hacken van de wagen Mening van personen die momenteel met een wagen rijden: enquete Wat is de volgende stap?

Hoe ziet de wagen van de toekomst eruit?

Hoe ziet de wagen van de toekomst eruit? Er zal geen stuur meer aanwezig zijn (misschien nog enkel voor in geval van nood) Het interieur zal helemaal veranderen omdat er geen pedalen of geen stuur meer aanwezig zullen zijn in de wagen

Wie gaat deze maken? Veel autofabrikanten zijn al aan het experimenteren met zelfrijdende wagens Elke fabrikant van computers of software kan gaan samenwerken met autoconstructeurs of zelf een wagen ontwerpen en maken

Mogelijkheden De wagen kan je ergens afzetten en zelf een parkeerplaats laten zoeken Met een app op je smartphone kan de wagen je locatie bepalen en zelf naar jouw rijden Kinderen kunnen zelf met de auto ergens naartoe gaan ??? Denk er nu zelf ook eens over na wat er allemaal mogelijk kan zijn

Wat bij een ongeval? De wagen kiest voor de optie met de minste slachtoffers. De wagen gaat soms kiezen om zijn passagiers te laten omkomen, in een ongeval, om anderen te redden.

Hacken van de wagen Als de wagen rijdt d.m.v. een computer kunnen de wagens gehacked worden waardoor er vervelende en zelfs gevaarlijke situaties kunnen optreden. Bv: als een hacker ervoor zorgt dat de auto niet meer start, het remsysteem uitschakeld,…

Resultaten enquete

Verklaring Zoals bij een gewone computer, tablet,… kan er altijd een probleem optreden tijdens het gebruik, waardoor deze niet altijd perfect functioneert of niet op tijd reageert.

Resultaten enquete

Verklaring Het grootste gevaar is dat er zelfrijdende- en niet zelfrijdende wagens samen in het verkeer komen. Aangezien deze niet altijd kunnen communiceren met elkaar en de niet zelfrijdende wagen altijd een onverwacht maneuver kan uitvoeren.

Resultaten enquete

Verklaring Er zullen altijd mensen zijn die zelf met hun wagen willen rijden of met hun oldtimer willen blijven rijden. Als er geen wet over komt dan zullen de “gewone wagens” nooit of niet snel uit het straatbeeld verdwijnen. Als de prijs van een zelfrijdende wagen zo hoog zal zijn, als geschat, zullen er ook veel mensen zijn die dit niet kunnen betalen.

Resultaten enquete

Wat is de volgende stap? Zelfvliegende wagens?