DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Advertisements

De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
Levend Water (= de Heilige Geest)
toegang tot de Vader in één Geest
4 De kracht van de Geest.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
8 Bidden in de Geest.
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Votum en zegengroet Zingen: Psalm 68: 2, 8,13 Gebed
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Zondag 18 mei 2014 morgendienst.
Vervuld zijn in de Geest
Verzegeld met de heilige Geest
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Hartelijk welkom in deze dienst
God Vertrouwen is Jezus kennen
17 augustus 2014 Den Haag 1. schrijver: Paulus geadresseerden: Kolossers > Kolosse 2.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
Leven zoals past bij God
de Heilige Geest van de Hemelse God
Zitten - Wandelen - Standhouden
Als muziek in de de oren 1 maart 2015 Den Haag.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
12 juni 2015 Maarn. Efeze 3 1 Daarom is het, dat ik, Paulus, die ter wille van Christus Jezus voor u, heidenen, in gevangenschap ben; gevangene van de.
2 augustus 2015 Den Haag. 14 Om die reden buig ik mijn knieen voor de Vader, 15 naar wie alle vaderschap in hemelen en op aarde genoemd wordt, 16 opdat.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Wat voor nut heeft het, mijn broeders, als iemand zegt dat hij geloof heeft, en hij heeft geen werken? Kan dat geloof hem zalig maken? Jak. 2:14 HSV Door.
Heidelbergse catechismus
Levenskracht in overvloed
Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden.
Beelddragers van de onzichtbare God
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
Gemeenteproject ‘Samen één’
De Schepper En gaan Wandelen.
Simson 30 april 2017 Urk.
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Gebed zonder eind augustus 2017 Zoetermeer.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen
het geheim van zijn wil (4)
Hemels denken.
de brief aan de Romeinen
9 – Is er maar één waarheid?
Melk en vaste spijs 7 mei 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Gods plan Met ons.
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
GOD IS ‘✝︎ AL….
‘ONDERZOEKT DE SCHRIFTEN’
Zing je mee (in de kerk)? De kerk Jouw gemeente Jij voor jouw gemeente
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
groeien & vruchtdragen
Mede-arbeiders van Christus… … in alle omstandigheden
Het nieuwe leven in Christus
Model vaderschap 17 juni, 2018 Rotterdam.
de verborgenheid van Zijn wil
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking IN DE EFEZEBRIEF • verzegeling • verlichting • versterking • vervulling

1. VERZEGELING 13 In Hem bent ook u, nadat u het Woord van de waarheid, namelijk het Evangelie van uw zaligheid, gehoord hebt; in Hem bent u ook, toen u tot geloof kwam, verzegeld met de Heilige Geest van de belofte, 14 die het onderpand is van onze erfenis, tot de verlossing die ons ten deel viel, tot lof van Zijn heerlijkheid. (Efeze 1: 13-14)

2. VERLICHTING 15 Daarom, omdat ook ik gehoord heb van het geloof in de Heere Jezus onder u, en van de liefde voor alle heiligen, 16 houd ik niet op voor u te danken, als ik in mijn gebeden aan u denk, 17 opdat de God van onze Heere Jezus Christus, de Vader van de heerlijkheid, u de Geest van wijsheid en van openbaring geeft in het kennen van Hem, 18 namelijk verlichte ogen van uw verstand, om te weten wat de hoop van zijn roeping is, en wat de rijkdom is van de heerlijkheid van Zijn erfenis in de heiligen… (Efeze 1: 15-18)

3. VERSTERKING 14 Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde genoemd wordt, 16 opdat Hij u geeft, naar de rijkdom van zijn heerlijkheid, met kracht gesterkt te worden door Zijn Geest in de innerlijke mens, 17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent, opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is, 18 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God. (Efeze 3: 14-18)

4. VERVULLING 18 En wordt niet dronken van wijn, waarin losbandigheid is, maar word vervuld met de Geest, 19 en spreek onder elkaar met psalmen, lofzangen en geestelijke liederen, en zing voor de Heere en loof Hem in uw hart, 20 en dank altijd voor alle dingen God en de Vader in de naam van onze Heere Jezus Christus. 21 Wees elkaar onderdanig in de vreze Gods. (Efeze 5: 18-21) ‘sprekende’…’zingende’…’psalmende’…’dankende’…’elkander onderdanig zijnde’ (statenvertaling)

• verzegeling Christus aannemen • verlichting meer kennis van Christus • versterking meer Christus in je • vervulling meer Christus uit je