De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden."— Transcript van de presentatie:

1

2 Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in je wonen (vers 16). Er staat niet: ‘woorden’ (meervoud), maar ‘woord’ (enkelvoud). Woord van Christus = de Bijbel? De Bijbel (Nieuwe Testament maar ook het Oude!) gaat wel over Jezus. Gaat het daar om: om ‘Bijbelkennis’?

3 Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). ‘Woord van Christus’: meer dan ‘kaal’ de Bijbel. ‘Meester’ Jezus leert je niet maar Bijbelteksten (uit je hoofd), hij leert je hem zélf kennen (met je hart). Geen tegenstelling (Bijbel – Jezus; hoofd – hart), wel een volgorde: vanuit die band met hem de Bijbel lezen. ‘Christus woord’, dat is Jezus zelf, met de kracht van zijn liefde, zijn Geest die je vernieuwt.

4 Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Wat is een goeie ouderling? ‘Onderrichten’ en ‘vermanen’ vanuit een vervuld zijn van Christus. Onderrichten en waarschuwen als Jezus, op de manier van Jezus. Met Geestelijke wijsheid, de wijsheid van Jezus.

5 Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Wonen Christus’ belofte en Geest overvloedig in ons, dan gaan we God prijzen: “psalmen, gezangen, nieuwe liederen door de Geest ingegeven”. Durven we het aan: open te staan voor wat de Geest ons kan ingeven? Alles “in de naam van de Heer Jezus” (vers 17): in de lijn en het klimaat van de liefde en dienstbaarheid van onze Redder.


Download ppt "Leer de woorden van Meester Jezus: Dan zal hij in je wonen (1); dan gaan we elkaar leren (2); dan gaan we zingen en danken (3). Laat Christus’ woorden."

Verwante presentaties


Ads door Google