de ark van het verbond (2)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
God en ons.
De tong.
David In God is mijn redding Psalm 62. De 5 boeken van de Psalmen 1-41 Genesis de mens Exodus het volk 73-89Leviticus het heiligdom Numeri.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
1. 33 GERECHTIGHEID GODS 21 Thans is echter buiten de wet om GERECHTIGHEID GODS openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 34.
Zondagmiddag 18 maart WELKOM op deze vierde lijdenszondag.
Paulus’ bediening.
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
31 okt Urk 1. 2 tegenover traditie en kerkleer ALLEEN DE SCHRIFT tegenover verdiensten: ALLEEN GENADE tegenover werken van de mens: ALLEEN GELOOF.
Na het tweede gordijn echter een tabernakel (tent) die heilige der heiligen werd genoemd met een gouden wierookvat en de ark van het verbond, die geheel.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
1. ZONDAG 5 God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede Antw. God wil aan Zijn gerechtigheid genoeg geschiede a ; daarom moeten wij aan haar, óf door.
{ Bijbelstudie kinderkampen Gratis en voor niets.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
The only book God ever wrote 1 Johannes Leven, licht en liefde.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
DE WEG TOT HET GELOOF Les 7 voor 12 augustus 2017.
onwetend van Gods gerechtigheid
Brief aan de Galaten -23- belofte – geloof - zonen.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
gestorven voor onze zonden
Christelijke vrijheid
de verwoesting van Jericho
het geheim van zijn wil (4)
Adam en Christus 16 april 2017 Hendrik Ido Ambacht.
“Allereerst nu dank ik mijn God door Jezus Christus voor u allen, omdat uw geloof in de hele wereld wordt verkondigd.” (Romeinen 1:8)
de brief aan de Romeinen
Het verzoendeksel (de beschutplaats)
500 jaar Reformatie 28 oktober 2017 Garderen.
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
Les 5 Geloven is zo gek nog niet
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
in nieuwheid van leven wandelen
de brief aan de Romeinen
Gods trouw in het verleden en beloften voor de toekomst!
de brief aan de Romeinen
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
waarom gelooft de één wel en de ander niet
GOD IS ‘✝︎ AL….
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
de brief aan de Romeinen
Niet onder de wet 5 augustus 2018 Urk.
Het zaad van Abraham 18 maart 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
ambassadeurs van Christus
de brief aan de Romeinen
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
God rechtvaardigt de goddeloze!
Dienen en liefhebben Romeinen
de brief aan de Galaten (3)
de brief aan de Galaten (5)
Transcript van de presentatie:

de ark van het verbond (2) 22 januari 2017 Hendrik Ido Ambacht

Leviticus 16 29 En dit is voor jullie tot een statuut van de aeon (=eeuw): jullie zullen in de zevende maand op de tiende van de maand jullie zielen nederig maken, en jullie, de inheemse en de tijdelijke verblijver, die tijdelijk in jullie midden verblijft, zullen geen enkel werk doen.

Leviticus 16 29 En dit is voor jullie tot een statuut van de aeon (=eeuw): jullie zullen in de zevende maand op de tiende van de maand jullie zielen nederig maken, en jullie, de inheemse en de tijdelijke verblijver, die tijdelijk in jullie midden verblijft, zullen geen enkel werk doen. 30 Want op deze dag zal Hij een beschutting over jullie maken, om jullie van al jullie zonden te reinigen. Jullie zullen rein zijn voor het aangezicht van Jahweh.

Exodus 25 17 En jij zal een beschut-plaats van zuiver goud maken, twee en een halve el lang en anderhalve el breed.

Genesis 6 14 Maak voor jezelf een ark van zwavelhout; met nesten zal jij de ark maken, en jij beschut haar van de binnenkant en van de buitenkant met een beschuttende laag.

1 Johannes 2 2 En Hij is de beschutting voor onze zonden; niet alleen, echter, voor de ònze, maar ook voor die van de gehele wereld. 1 Johannes 4 10 In dit is de liefde: niet dat wij de God liefhebben, maar dat Hij ons liefheeft, en zijn Zoon afvaardigt, een beschutting voor onze zonden.

Hebreeën 9 5 bóven haar [=de ark], echter, waren de cherubim van de heerlijkheid, die over de beschutplaats hun schaduw neerwierpen; over deze dingen kunnen wij nu niet in bijzonderheden treden.

Romeinen 3 23 Want allen zondigden en hebben tekort van de heerlijkheid van de God,

Romeinen 3 23 Want allen zondigden en hebben tekort van de heerlijkheid van de God, 24 gerechtvaardigd wordend, om niet, in zijn genade, door middel van de verlossing die in Christus Jezus is.

Romeinen 3 23 Want allen zondigden en hebben tekort van de heerlijkheid van de God, 24 gerechtvaardigd wordend, om niet, in zijn genade, door middel van de verlossing die in Christus Jezus is. 25 Degene die de God doelbewust plaatste tot een beschut-plaats……

Romeinen 3 (HSV) Alle mensen zondaren 9  Wat dan wel? Zijn wij voortreffelijker? Beslist niet! Wij hebben immers zojuist én Joden én Grieken beschuldigd  dat zij allen onder de zonde zijn, 10 zoals geschreven staat:  Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand die God zoekt.

Romeinen 3 (HSV) 12 Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goeddoet, er is er zelfs niet één. 13 Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog,  addergif is onder hun lippen. 14 Hun mond is vol vervloeking en bitterheid, 15 hun voeten zijn snel om bloed te vergieten.

Romeinen 3 (HSV) 16 Vernieling en ellende is op hun wegen, 17 en de weg van de vrede hebben zij niet gekend. 18 De vreze Gods staat hun niet voor ogen. 19 Wij weten nu dat alles wat de wet zegt, zij dat spreekt tot hen die onder de wet zijn, opdat elke mond gestopt wordt en de hele wereld doemwaardig wordt voor God.

Romeinen 3 (HSV) 20 Daarom zal uit werken van de wet geen vlees  voor Hem gerechtvaardigd worden. Door de wet is immers kennis van zonde.     Rechtvaardiging door het geloof (van Jezus Christus!) 21 Maar nu is zonder de wet  gerechtigheid van God geopenbaard, waarvan door de Wet en de Profeten is getuigd:

Romeinen 3 (HSV) 22 namelijk gerechtigheid van God door het geloof in van Jezus Christus, tot allen en over allen die geloven, want er is geen onderscheid.  23 Want allen hebben gezondigd en missen de heerlijkheid van God, 24 en worden om niet gerechtvaardigd door Zijn genade, door de verlossing in Christus Jezus.

Romeinen 3 (HSV) 25 Hem heeft God openlijk aangewezen  als middel tot verzoening, door het geloof in Zijn bloed. 25 Degene die de God doelbewust plaatste tot een beschut-plaats……

1 Samuël 5