Genesis 1:26-27 NBV God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dr. Almatine Leene Utrecht
Advertisements

Evolutie of schepping?.
Project 2006 Milieu.
‘Wees vruchtbaar en word talrijk; bevolk de aarde en onderwerp haar; heers over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, en over al het gedierte.
Wat doen wij met Gods Schepping …
Levensles van de Vlinder
Het goede nieuws is: we gaan terug naar af
In het begin schiep God de hemel
Klik op je linker muisknop
A Butterfly’s Lesson ‘De les van een vlinder’
Gods wijsheid kun je alleen aanvaarden door de Geest 1 Korintiërs 2:6-16.
Het Scheppingsverhaal.
De schepping.
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
De Les van de Vlinder Op een dag
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe een vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Levensstijl van het Koninkrijk van God. I. Garden Lifestyle Lifestyle is een mode woord.
Ik vroeg God... presentation by Booker
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
De wijsheid van God in Jezus. gelijkenis van de pachters.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
‘Knippen’ en plakken van internet. Digitaal opslaan. Zorg er wel voor dat je er de volgend eles mee verder kan.
de Bijbel is een liefdesbief: Ik heb je lief
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Eén Heer: Christus Jezus
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
X Wees W X kker Vrijdag 5 juni 22 uur. Welkom Voorganger: Ds. J.M. Rohaan Ouderling van dienst: J. Boersma Organist: H. Teunis Schriftlezing: Ps. 104:
Welkom in deze kerkdienst
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
1.Alles wordt weer nieuw. “ Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij (…) Ik hoorde een luide.
Welkom en Afkondigingen > ♪8:1,3 ♪283:1,5 ♪25:2,6 ♪8b:2,3,4 ✝GEN1:26-2:3 ♪513 ✝EXO20:8-11 ♪365:2 ✝MAT6:25-34 ♪316:1,4 ♫571 :ref. 2x ♪415.
Les 2 voor 9 juli HEER- SCHAPPIJ OVER DE AARDE DE OORSPRONG HET VOORRECHT BEGREN- ZINGEN AANSPRAKE- LIJKHEID HERSTEL.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap.
Beelddragers van de onzichtbare God
Mooi mens! Genesis 1:26-28 & 31 “God zei: ‘Nu wil ik mensen maken. Ze moeten op mij lijken. Ze zullen de baas zijn over de vissen in de zee en de vogels.
De 6-voudige roeping (of bediening) van een Christen
Het lukt me niet… 1.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een meisje zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine.
19 – Supergoed of totaal bedorven?
Praat met eerbied over God
Wees barmhartig zoals jullie hemelse Vader barmhartig is
6 – Kun je steeds opnieuw beginnen?
Les 17 God, anderen en ik.
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
BEELDENDE KUNST Genesis 1:26-28
Les 18 Mijn wereld.
Gods Verlangen ???.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
HEILIGHEID.
de brief aan de Romeinen
Het Scheppingsverhaal.
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Openbare geloofsbelijdenis
De Les van de Vlinder ”Op een dag, verscheen er een kleine opening in een cocon. Een man zat uren te kijken hoe de vlinder zijn lijf door de kleine opening.
Welkom Voorganger: Ds. Dekker Ouderling van dienst: Jenny Organist:
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Christus en de gemeente
De Geest heeft twee doelen
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

Genesis 1:26-27 NBV God zei: ‘Laten wij mensen maken die ons evenbeeld zijn, die op ons lijken; zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel, over het vee, over de hele aarde en over alles wat daarop rondkruipt.’ 27 God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Genesis 1:26-27 Willibrord 2012 26 En God zei: ‘Nu gaan Wij de mens maken, als beeld van Ons, op Ons gelijkend; hij zal heersen over de vissen van de zee, over de vogels van de lucht, over de tamme dieren, over alle wilde beesten en over al het gedierte dat over de grond kruipt.’ 27 En God schiep de mens als zijn beeld; als het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.

Titus 3:5b-6 NBV Maar toen zijn de goedheid en mensenliefde van God, onze redder, openbaar geworden 5 en heeft hij ons gered, niet vanwege onze rechtvaardige daden, maar uit barmhartigheid. Hij heeft ons gered door het bad van de wedergeboorte en de vernieuwende kracht van de heilige Geest, 6 die hij door Jezus Christus, onze redder, rijkelijk over ons heeft uitgegoten.

Reproductie van Jezus : Het is de mate waarin het beeld van Jezus Christus in mijn leven zichtbaar is/wordt

Romeinen 8:29 Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe bestemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters. 30 Wie hij hiertoe heeft bestemd, heeft hij ook geroepen; en wie hij heeft geroepen, heeft hij ook vrijgesproken; en wie hij heeft vrijgesproken, heeft hij nu al laten delen in zijn luister.

We gaan niet op Christus lijken door Hem te imiteren, maar door Hem in ons te laten wonen.

Ik vroeg om kracht en God gaf mij moeilijkheden om mij sterk te maken.   Ik vroeg om wijsheid en God gaf me problemen om me te leren ze op te lossen. Ik vroeg om voorspoed en God gaf me hersens en spieren om mee te werken.

Ik vroeg om moed en God gaf me angsten om te overwinnen Ik vroeg om moed en God gaf me angsten om te overwinnen. Ik vroeg om liefde en God gaf me mensen met moeilijkheden om te helpen. Ik vroeg om gunsten en God gaf me kansen. Ik kreeg niets waarom ik vroeg. Ik kreeg ALLES wat ik nodig had.

In de Gemeente kiezen wij ervoor om : - elkaar lief te hebben zoals Jezus ons liefheeft - elkaar te vergeven zoals Jezus ons vergeeft - elkaar te aanvaarden zoals Jezus ons aanvaardt - elkaar te verdragen zoals Jezus ons verdraagt - voor elkaar te zorgen zoals Jezus voor ons zorgt - elkaar te bemoedigen zoals Jezus ons bemoedigt - elkaar te bevestigen zoals Jezus ons bevestigt ... zodat Jezus meer zichtbaar wordt!