Webinar voor ambassadeurs

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Pagina-instelling.
Advertisements

Windows XP Tips en trucs Door Johan Lammers. Verzoek voor verzenden van foutrapporten voorkomen 1)Klik op Start > Configuratiescherm > Prestaties en onderhoud.
Inleiding tot inhoudsopgaven j Druk dan op F5 of klik op Diavoorstelling> Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen.
Word 2003 Tips en trucs Door Johan Lammers.
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen
Klik in de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Handleiding voor het updaten van de Pupillen competitie website V (22april 2010)
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
Training voor Microsoft® Lync™ 2010 voor gemachtigden
Profiel- en privacy-instellingen bijwerken j en druk daarna op F5 of klik op Diavoorstelling > Vanaf begin om de cursus te starten. Klik op de berichtenbalk.
Wouter van der Zwan Lezing Draaitabellen Wouter van der Zwan
© STOP startschermvolgendevorigeSluiten 1. Aanmaak van Space6. Titel bewerken 2. Webadres kiezen7. Weblogtekst toevoegen 3.
Eerste pagina (eigenschappen) van de beheerkant toont een overzicht van alle eigen- schappen van schoenen: merk, maat, stijl, kleur, type en maximum prijs.
Base: bewerkingen 2 soorten - Oplopend- Aflopend.
HTML Les 1: Introductie HTML
Als u Power Point opent, krijgt u twee of drie dialoogvensters te zien
Steven Verstockt 16 februari 2005
Klik op de berichtenbalk op Bewerken inschakelen,
Werken met een adressenbestand
Werken met een adressenbestand in Word 2010 wo
Relationele Databases Hoofdstuk 10 Deel 2 Blz.: 90 t/m 95.
FlexForum februari 2009 Deel : Release
Exposantentool Handleiding. Stap 1: Start ! Ga naar de link die u via ontving van Sylvie Buydaert. Login met uw: Gebruikersnaam Wachtwoord.
Laat software voor je werken
Snelzoekgids voor Lync 2013 VERTROUWELIJK. Alleen verspreiden aan partners die een geheimhoudingsverklaring hebben ondertekend. Microsoft verleent geen.
Leidy Bolhuis Communicatie en Marketing Gebruikers, Rekeningen en Passen.
Instructie weblog. Start van je eigen weblog 1) Ga naar weblog.aocfriesland.nl 2) Je krijgt het volgende scherm te zien. 3) Ga naar inloggen, zowel links.
Let’s go! ›Beginnerspresentatie ›Starten met prospero ›Verschil CMS en web navigator ›Nieuwe content > nieuwe folder aanmaken ›Bestanden uploaden ›Linkobject.
Inleiding AAN DE SLAG MET HET INTRANET Aan de slag met het intranet 1.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Inloggen >> Gegevensaanlevering en controle in Peridos In Release 3.3 van Peridos is er een nieuwe module gebouwd voor het aanleveren en bekijken van gegevens.
Werken met JOIN UT Tom Buys Maart 2016.
Een enquête maken met Google Docs Je gaat leren hoe je een enquête kunt maken in Google Docs met een Formulier. De link kun je vespreiden zodat de vragenlijst.
WebDoc Beknopte uitleg voor eindgebruikers Versie 13/12/2013.
Agenda-slide. Starten met het Figlo Platform Figlo Manager instellingen.
Quick Reference Guide Plandix versie 2.0 Loket. Uitleg 1. Dashboard [2] Een lijst van alle notificaties die niet zijn gemarkeerd als afgerond [4] Klik.
SharePoint Alles over versiebeheer In de Private en Public cloud.
SharePoint Machtigingen In de Private en Public cloud.
Via TEGELS | ZETTEN is de tegel Browser te openen. ( B )
Release Juli 2016 Klik hier om te starten.. MijnBravis Deze demonstratie is klikbaar en demonstreert de mogelijkheden met MijnBravis. U kunt het menu.
SharePoint Alles over metadata In de Private en Public cloud.
Windows mappen en bestanden woensdag 3 februari 2016.
Sway.
Gegevens exporteren Handleiding
Demonstratie CitaVista
Renault Merchandise Webshop – Gebruiksaanwijzing
Hoe zien docenten de leeromgeving in
Expeditie Bestandsbeheer
Nieuwe gewoontes aanleren met SharePoint
Hartelijk welkom, we starten om 14u
Yammer.
Gevorderde EV3 PROGRAMMEER LES
SharePoint Versiebeheer
Documenten Sets In SharePoint.
Microsoft® Office Word 2007-cursus
Zoeken en filteren Handleiding
Zoeken en filteren Handleiding
Delve.
Aan de slag met Moodle Les 1. Kennismaking Schermonderdelen en navigatie Voorkeuren aanpassen: profiel, wachtwoord Cursusbeheer: cursusinstellingen en.
OneNote gebruiken als digitaal notitieboekje
Webinar SharePoint Standaard Werkstromen
De grafiekgenerator.
Grafiek Generator Monitor de Bibliotheek op school
Het aanpassen van Microsoft SharePoint Onlinewebsite
Goochelen met Google Chrome
Titel van trainingspresentatie
ProjectWise Workshop Back to Basic.
Hoe werkt mijn werkplek?
CitaVista 2018 Utrecht, 31 januari 2019.
Documenten Sets In SharePoint.
Transcript van de presentatie:

Webinar voor ambassadeurs SharePoint Weergaven Webinar voor ambassadeurs

Jan Pintelon Moderator Even Voorstellen Geert de Kooter Presentator Jan Pintelon Moderator

Spelregels Tijdens de presentatie staat uw micro af, ik kan u dus niet horen Tijdens de presentatie kunt u vragen stellen via de Q&A aan de moderator, deze worden live beantwoord U kunt de presentatie downloaden via werkplek.vlaanderen.be

Wat is een weergave?

Wat is een weergave? Een weergave stelt de gebruiker in staat om in een bibliotheek of lijst Te kiezen welke bestanden hij/zij ziet Welke eigenschappen er moet worden weergegeven En hoe deze informatie moet worden weergegeven Weergaven maken: minimaal profiel: Bijdragen

Standaard weergave Elke bibliotheek die u heeft bekeken bevat minimaal één weergave. (Alle documenten)

Waarom weergaven maken? Snelheid Bestanden kunnen veel sneller worden teruggevonden Gebruiksvriendelijkheid Complexe filters kunnen zo worden bewaard Technische limieten Een lijst toont nooit meer dan 5000 bestanden, via weergaven kunnen we “kiezen” welke 5000 Personaliseren Gebruikers kunnen hun favoriete manier van weergeven kiezen.

Persoonlijk of Openbaar Persoonlijke weergaven Openbare weergaven Minimale profiel: Bijdragen Minimale profiel: Bewerken De functionaliteiten van de twee mogelijkheden zijn gelijk

Opties Sorteren Filteren Groeperen Mappen negeren Aantal lijnen per “pagina”

Voorbeelden

Weergaven maken

VOORAF Wat is het doel van de weergave? Welke elementen wens ik zeker te zien? Kan ik me baseren op een bestaande weergave? Wat is de doelgroep?

STAP voor STAP BIBLIOTHEEK/ Weergaven maken Kies het type … Standaardweergave Naam Persoonlijk of Openbaar Welke kolommen (en in welke volgorde) Sorteren van de resultaten Filteren van de resultaten Groeperen Mappen tonen of verbergen

Tips: Naam Kies een korte functionele naam bij het maken van de weergave De ingevoerde waarde is zowel de titel als de naam Gebruik enkel letters en cijfers Wijzig de naam van de weergave Bij het wijzigen van de weergave kunt u kiezen tussen de titel en naam (URL)

Persoonlijk of Openbaar Eens de weergave is gemaakt, kan de gekozen optie niet meer worden gewijzigd Zelfs een nieuwe weergave maken op basis van een bestaande weergave biedt GEEN uitkomst

Kolommen De kolom “Naam” komt meerdere keren voor Naam (gekoppeld aan document met menu Bewerken) De link opent het bestand De … worden weergegeven Naam (gekoppeld aan document) De … worden NIET weergegeven Naam (voor gebruik in formulieren) De link opent het formulier met de eigenschappen

Filteren Maximaal 10 filters Complexe constructies met EN en OF zijn niet mogelijk Gebruik variabelen zoals [mij] [Vandaag] Voorbeelden Gewijzigd is groter dan [Vandaag]-31 Gemaakt is gelijk aan [Mij]

Groeperen Gegevens kunnen op twee niveaus worden gegroepeerd. Kies of de groepen moeten worden opengevouwen of niet.

Mappen Mappen zullen veel worden gebruikt maar zijn vaak hinderlijk bij het filteren. Mappen hebben van nature geen meta data en zullen ook niet voldoen aan de gestelde voorwaarde(n).

Tips voor gebruiksvriendelijkheid

Tips Toon de belangrijkste bibliotheken en Weergaven op de Startpagina Voeg de belangrijkste weergaven toe aan het menu Snel Starten

werkplek.vlaanderen.be