om er als Jezus God en je naaste mee te dienen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Heilig vrijen Jezus en onze seksualiteit
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Wie of wat bepaalt jouw identiteit?
Vinden jullie het Vanavond lachen hier? Mogen we als Christenen lol Hebben? Is alles Waar we om Lachen ook echt Om te lachen? Geef eens een Reactie.
Hoe zit het met de kerk? & Waarom en hoe zou ik het anderen vertellen?
IN VERBAND MET DE ONTWIKKELINGEN IN DE SAMENLEVING IS HET PROGRAMMA ‘DE RIJDENDE RECHTER’ KOMEN TE VERVALLEN (voor informatie zie teletekst)
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Relaties Van levensbelang…….. Relaties Profetie: 19 september 2010 – Relatie met God is het belangrijkste in een mensenleven – Belangrijk om missionair.
DE GEMEENTE Jezus wil ons leiden naar,de tot volle wasdom gekomen volheid van Christus. Zalige gemeente van de Here Jezus Blessed, gezegend, bevoorrecht.
KIJK EENS WAT DE GEEST GEEFT!
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
De mededelingen van de kerkenraad staan op het liturgiebriefje
Jezus en de charismata Marcus 2: 1-12 Gezag Gaven.
5 De eenheid van de Geest.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
De charismatische beweging is een beweging in het christendom die wordt gekenmerkt door een grote nadruk op persoonlijk geloof, en de ervaring hiervan,
TOV!e humor.
PROFETEREND Timo Bouman 24 maart 2012 DE GAVEN VOLGENS 1.KOR12: GAVE VAN WIJSHEID 2.GAVE VAN KENNIS 3.GAVE VAN GELOOF 4.GAVE VAN GENEZING 5.GAVE.
Jezus is niet dood ……… Hij heeft wel de Geest gegeven !!
Naar een nieuwe structuur van de kerkenraad.
GROEIEN EN VRUCHT DRAGEN.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Wat is liefde?.
Zondag 43 HC Franeker 14 juni 2009
Efeze 4: Efeze 4:10 Hij, die nedergedaald is, Hij is het ook, die is opgevaren.
De doop in de Heilige Geest
Is het allemaal goud dat er blinkt? Bij al ons bouwwerk in de gemeente? Het spannende van deze tekst: Wat gebeurt er als het vuur erover gaat?
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Pinkstertekens 1. windvlaag 2. vuur allen vol van de Heilige Geest 3. spreken in vreemde talen vol wijn? : 120 kaarsen.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
De Brug Nieuwkoop 29 mei 2016 Gert Visscher. " Ze loven God en staan in de gunst bij het hele volk."
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Fundamenten van De Brug
De mantel van de liefde 1.
U voerde gevangenen mee,
Gegeven... totdat 27 november 2016 Zoetermeer.
Gehoorzaam zijn als een dienaar
1 Korintiërs 7:3-4 Een man moet zijn vrouw geven wat haar toekomt, evenals een vrouw haar man. Een vrouw heeft niet zelf de zeggenschap over haar.
De kerk – een goed idee? 1.
om er als Jezus God en je naaste mee te dienen
De Geest en de Kerk.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds E.J.N. Kronenburg
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
Jij hoort erbij! 1 Korintiërs 12:27-31 Opdracht:
Les 4 Jezus kijkt anders Wat doe ik hier vandaag?
Genade: geen half werk. Genade: geen half werk.
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Ik leer van de gelijkenis van de Farizeeër
om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is.
In de lessen 1 t/m 5 leer je over de kerk
Les 3 De handen uit de mouwen
16 – Waarom gereformeerd?.
Les 18 De Geest geeft Wat doe ik hier vandaag?
Gods plan Met ons.
De Heerlijkheid van God
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Talentontwikkeling in onderling samenspel in de gemeente.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Opvoeden - 24 juni
Speciale cadeaus van de Geest. speciale cadeaus van de Geest.
1 Korinthiërs 13:1-3 / 13:13 Al ware het, dat ik met de tongen der mensen en der engelen sprak, maar had de liefde niet, ik ware schallend koper of een.
Agenda aanstaande week
Nadenken over de uitverkiezing
8 tips voor een gelukkiger leven
Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Transcript van de presentatie:

om er als Jezus God en je naaste mee te dienen Je gave is wat God je Schepper je geeft om er als Jezus God en je naaste mee te dienen in en vanuit de gemeente van de Geest.

Leiding van de gemeente God heeft in de gemeente aan allerlei mensen een plaats gegeven: ten eerste aan apostelen, ten tweede aan profeten en ten derde aan leraren. Leven in de gemeente Dan is er het vermogen om wonderen te verrichten, de gave om te genezen en het vermogen om bijstand te verlenen, leiding te geven of in klanktaal te spreken. 1 Korintiërs 12 vers 28

Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd… In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de gemeente.   God heeft in de gemeente aan allerlei mensen een plaats gegeven: ten eerste aan apostelen, ten tweede aan profeten en ten derde aan leraren.    1 Korintiërs 12 vers 7 en 28    Aan ieder van ons is genade geschonken naar de maat waarmee Christus geeft. En hij is het die apostelen heeft aangesteld, en profeten, evangelieverkondigers, herders en leraren, om de heiligen toe te rusten voor het werk in zijn dienst. Zo wordt het lichaam van Christus opgebouwd… Efeziërs 4 vers 7 en 11-12

Leiding van de gemeente God heeft in de gemeente aan allerlei mensen een plaats gegeven: ten eerste aan apostelen, ten tweede aan profeten en ten derde aan leraren. Leven in de gemeente Dan is er het vermogen om wonderen te verrichten, de gave om te genezen en het vermogen om bijstand te verlenen, leiding te geven of in klanktaal te spreken. 1 Korintiërs 12:28

Is iedereen soms een apostel. Of een profeet. Is iedereen een leraar Is iedereen soms een apostel? Of een profeet? Is iedereen een leraar? Kan iedereen wonderen verrichten? Of kan iedereen genezen? Kan iedereen in klanktaal spreken en kan iedereen die uitleggen? Richt u op de hoogste gaven. Maar eerst wijs ik u een weg die nog voortreffelijker is. 1 Korintiërs 12 vers 29-31

  Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen – had ik Jezus niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal. Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik Jezus niet, ik zou niets zijn. Al verkocht ik mijn bezittingen omdat ik voedsel aan de armen wilde geven, al gaf ik mijn lichaam prijs en kon ik daar trots op zijn – had ik Jezus niet, het zou mij niet baten.

  Jezus is geduldig en vol goedheid. Hij kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. Hij is niet grof en niet zelfzuchtig, hij laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, hij verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. Alles verdraagt hij, alles gelooft hij, alles hoopt hij, in alles volhardt hij. 1 Korintiërs 13 vers 1-7 

1 Korintiërs 12 vers 31 1 Korintiërs 14 vers 1 Richt u op (streef naar) de hoogste gaven. Maar eerst wijs ik u een weg die nog voortreffelijker is. weg van de liefde = > Jaag de liefde na en streef (zo) naar de gaven van de Geest, vooral naar die van de profetie.  

Ik dank God dat ik meer dan u allen de gave heb in klanktaal te spreken; maar om in de gemeente anderen te onderwijzen, gebruik ik liever een paar begrijpelijke woorden dan ontelbaar veel in klanktaal. 1 Korintiërs 14 vers 18