De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Geest en de Kerk.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Geest en de Kerk."— Transcript van de presentatie:

1 De Geest en de Kerk

2 Johannes 3:8 “De wind waait waarheen hij wil, je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat. Zo is het ook met iedereen die uit de Geest geboren is.”

3 1 Korintiërs 12:3 “Niemand kan ooit door toedoen van de Geest van God zeggen: ‘Vervloekt is Jezus,’ en niemand kan ooit zeggen : ‘Jezus is de Heer,’ behalve door toedoen van de heilige Geest.” Matteüs 16:17 “Dit is je niet door mensen van vlees en bloed geopenbaard, maar door mijn Vader in de hemel”

4 Als iedereen die “Jezus als Heer” beleid, dit doet door de heilige Geest, wat doet dit met je beeld van je broeders en zusters naast je in de kerkbanken? En wat doet het met je beeld van de mensen in de banken van andere kerken? Zie je jezelf als iemand die de heilige Geest heeft? Hoe moeilijk vind je het om die claim te maken? Waarom?

5 1 Korintiërs 12: 4, 5, 11 Één oorsprong Één doel Één beslissing
Er zijn verschillende gaven, maar er is één Geest Één oorsprong Ten bate van de gemeente Één doel Die ze aan iedereen afzonderlijk toebedeelt zoals hij wilt. Één beslissing

6 Bekijk de lijst van gaven in 1 Korintiërs 12: 8-10, kun je hier categorieën in ontdekken? Zijn er gaven die je belangrijker vindt dan de ander? Waarom? In de lijst van gaven, zijn er gaven die je herkent in je gemeente? Zijn er ook gaven die er niet zijn? Zijn er gaven in je gemeente die niet in de lijst voorkomen?

7 De kerk als lichaam Het is de Geest die bepaalt, hij stelt het lichaam samen, hij geeft iedereen een plaats. Alle gaven zijn nodig, de één kan niet zonder de ander. We hebben elkaar nodig, welke gave je ook hebt. Het lichaam heeft een structuur, als je wilt zelfs een hiërarchie, maar beide staan in dienst van de samenwerking van de gaven. De verscheidenheid aan gaven is noodzakelijk. De waarde van de gave is niet afhankelijk van de zichtbaarheid.

8 DE liefde 1 Korintiërs 13: 4-7 Galaten 5: 22-23 De Liefde is:
De vrucht van de Geest is: Geduldig Goedheid Geen afgunst Geen ijdel vertoon Geen zelfgenoegzaamheid Niet grof Niet zelfzuchtig Laat zich niet boos maken Rekent het kwaad niet toe Verheugd zich niet over onrecht Vreugde in de waarheid Ze verdraagt alles Ze gelooft alles Ze hoopt alles Ze volhardt in alles Liefde Vreugde Vrede Geduld Vriendelijkheid Geloof Zachtmoedigheid zelfbeheersing

9 In hoeverre heeft u ervaring met mensen die misschien de waarheid preken, maar dat liefdeloos, grof en zelfgenoegzaam doen? Wat doet dat met uw mening over de boodschap? Hoe kan uw gemeente, praktisch gezien, helpen om de vrucht van de Geest tot bloei te laten komen?


Download ppt "De Geest en de Kerk."

Verwante presentaties


Ads door Google