De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Geke Winters Organist: Johan Tijssen Schriftlezingen: Lucas 24:1-12 1 Korintiërs 13: 1-13 * *

2 “Kijk naar de koning van vrede en recht.
Hij is een redder, een held die niet vecht. Zwaai met een palmtak en weet wat je ziet: Hij brengt je vreugde, maar heeft ook verdriet.”

3 ZANGAVOND Thema: ‘Zingen verbindt’
Zondag'28'april' 19.00'uur' Organist Johan Tijssen Mariakerk Bisschopstraat 32 Vollenhove Vind jij het fijn om te zingen? Kom dan naar deze samenzangavond met bekende liederen. Samen zingen' verbindt ons met elkaar.’ Er worden opwekkingsliederen, psalmen, gezangen en Johannes de Heer liederen gezongen. Er is ook ruimte voor bezinning en persoonlijk gebed.

4 Als kerk dienstbaar zijn, Uw tijd schenken,
Via Present kunt u het verschil maken! Altijd toepassen naar eigen logo, voor nu algemeen

5 Wij hopen u allen te zien!
Op zondagmorgen 5 mei hoopt Present bij u in de kerk te zijn en een moment aandacht te vragen voor ons werk en ook een vraag aan u om Present te zijn. Meer informatie vindt u in uw aanstaande kerkblad. Wij hopen u allen te zien! Altijd toepassen naar eigen logo, voor nu algemeen

6 NLB 659

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18 © Callenbach (met toestemming van CCLicentie)

19 Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:
Geke Winters Organist: Johan Tijssen Schriftlezingen: Lucas 24:1-12 1 Korintiërs 13: 1-13 * *

20 Mededelingen

21 NLB 630

22

23

24

25 Stilte bemoediging en groet

26 Paasgroet Voorganger: Wij zijn samengeroepen in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Samengeroepen om vrede te vieren en hoop te verkondigen, om te getuigen dat liefde sterker is dan de dood. Want: de Heer is waarlijk opgestaan. Allen: Ja, Hij is waarlijk opgestaan. Halleluja!

27 Gebed voor de nood van de wereld

28 Opwekking 720 In de naam van de Vader, In de naam van de Zoon, In de naam van de Geest voor uw troon, zijn wij hier gekomen en verhogen uw naam. U geeft ons genade, U roepen wij aan.

29 In de naam van de Vader, In de naam van de Zoon, In de naam van de Geest voor uw troon, zijn wij hier gekomen en verhogen uw naam. U geeft ons genade, U roepen wij aan.

30 Hoor ons loflied, Heer, onze dank weerklinkt, eng'len buigen neer, uw gemeente zingt en U draagt ons hoog op uw vleugels mee. Heel de wereld ziet het:

31 God maakt vrij, God maakt vrij
in die hoop leven wij.

32 In de naam van de Vader, In de naam van de Zoon, In de naam van de Geest voor uw troon, zijn wij hier gekomen en verhogen uw naam. U geeft ons genade, U roepen wij aan.

33 Hoor ons loflied, Heer, onze dank weerklinkt, eng'len buigen neer, uw gemeente zingt en U draagt ons hoog op uw vleugels mee. Heel de wereld ziet het:

34 God maakt vrij, God maakt vrij.
In die hoop leven wij. Ons verdriet wordt een lied. God maakt vrij, God maakt vrij

35 Hoor ons loflied, Heer, onze dank weerklinkt, eng'len buigen neer, uw gemeente zingt en U draagt ons hoog op uw vleugels mee. Heel de wereld ziet het: Ja, de wereld ziet het.

36 God maakt vrij, God maakt vrij.
In die hoop leven wij. Ons verdriet wordt een lied. God maakt vrij, God maakt vrij

37 Gebed van de zondag

38 Paulus komt nog één keer op bezoek

39 Opstap Proef de liefde!

40 Kinderen naar de nevendienst

41 Lucas 24:1-12 Paasevangelie BGT
1Op zondagochtend gingen de vrouwen heel vroeg naar het graf. Ze hadden de olie bij zich die ze klaargemaakt hadden. 2Maar toen ze bij het graf kwamen, zagen ze dat de steen voor het graf weggerold was. 3Ze gingen naar binnen. Maar het lichaam van de Heer Jezus lag er niet. 4De vrouwen schrokken vreselijk. Plotseling stonden er twee engelen bij hen, in stralende kleren.

42 5De vrouwen waren zo bang, dat ze niet naar hen durfden te kijken
5De vrouwen waren zo bang, dat ze niet naar hen durfden te kijken. De engelen zeiden: ‘Waarom zoeken jullie een levende man in een graf? 6Jezus is hier niet. Hij is opgestaan uit de dood. Weten jullie nog wat hij in Galilea gezegd heeft? 7Hij zei: ‘Ik, de Mensenzoon, zal door slechte mensen gevangengenomen worden. Ze zullen mij aan het kruis laten sterven. Maar drie dagen later zal ik opstaan uit de dood.’’ 8Toen herinnerden de vrouwen zich de woorden van Jezus. 9-10De vrouwen gingen terug naar de stad.

43 Het waren Maria uit Magdala, Johanna, en Maria, de moeder van Jakobus, en nog een paar andere vrouwen. Ze gingen alles vertellen aan de elf leerlingen en aan de andere leerlingen die bij hen waren. 11Maar de leerlingen vonden het verhaal van de vrouwen maar onzin. Ze geloofden het niet. 12Alleen Petrus stond op en rende naar het graf. Daar bukte hij zich en keek naar binnen. Hij zag alleen de doeken liggen. Toen ging hij terug. Hij was erg verbaasd over wat er gebeurd was.

44 Evangelische Liedbundel 122

45 Evangelische Liedbundel 122

46 Evangelische Liedbundel 122

47 Lezing: 1 Korintiërs 13, 1-13 NBV
1Al sprak ik de talen van alle mensen en die van de engelen – had ik de liefde niet, ik zou niet meer zijn dan een dreunende gong of een schelle cimbaal. 2Al had ik de gave om te profeteren en doorgrondde ik alle geheimen, al bezat ik alle kennis en had ik het geloof dat bergen kan verplaatsen – had ik de liefde niet, ik zou niets zijn. 3Al verkocht ik mijn bezittingen omdat ik voedsel aan de armen wilde geven, al gaf ik mijn lichaam prijs en kon ik daar trots op zijn –

48 had ik de liefde niet, het zou mij niet baten
had ik de liefde niet, het zou mij niet baten. 4De liefde is geduldig en vol goedheid. De liefde kent geen afgunst, geen ijdel vertoon en geen zelfgenoegzaamheid. 5Ze is niet grof en niet zelfzuchtig, ze laat zich niet boos maken en rekent het kwaad niet aan, 6ze verheugt zich niet over het onrecht maar vindt vreugde in de waarheid. 7Alles verdraagt ze, alles gelooft ze, alles hoopt ze, in alles volhardt ze.

49 8De liefde zal nooit vergaan
8De liefde zal nooit vergaan. Profetieën zullen verdwijnen, klanktaal zal verstommen, kennis verloren gaan – 9want ons kennen schiet tekort en ons profeteren is beperkt. 10Wanneer het volmaakte komt zal wat beperkt is verdwijnen. 11Toen ik nog een kind was sprak ik als een kind, dacht ik als een kind, redeneerde ik als een kind. Nu ik volwassen ben heb ik al het kinderlijke achter me gelaten. 12Nu kijken we nog in een wazige spiegel, maar straks staan we oog in oog.

50 Nu is mijn kennen nog beperkt, maar straks zal ik volledig kennen, zoals ik zelf gekend ben. 13Ons resten geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de grootste daarvan is de liefde.

51 NLB 791

52

53

54 Overdenking

55 NLB 793

56

57

58

59 Kinderen komen terug

60 42. Wij vieren feest (Opwekking kids 232)
omdat Jezus weer leeft. Wij vieren feest om wat Hij heeft gedaan. Wij vieren feest, Jezus is opgestaan!

61 Hij heeft de dood overwonnen,
ons van de zonde bevrijd. Hij stierf, maar dit is het wonder: Hij leeft in eeuwigheid.

62 Dus zing ik: Halleluja, prijs de Heer,
prijs zijn grote naam. En zing ik: Halleluja, prijs de grote Koning. Jezus is opgestaan!

63 Wij vieren feest omdat Jezus weer leeft. Wij vieren feest om wat Hij heeft gedaan. Wij vieren feest, Jezus is opgestaan!

64 Hij heeft de dood overwonnen,
ons van de zonde bevrijd. Hij stierf, maar dit is het wonder: Hij leeft in eeuwigheid.

65 Dus zing ik: Halleluja, prijs de Heer,
prijs zijn grote naam. En zing ik: Halleluja, prijs de grote Koning. Jezus is opgestaan!

66 Dus zing ik: Halleluja, prijs de Heer,
prijs zijn grote naam. En zing ik: Halleluja, prijs de grote Koning. Jezus is opgestaan!

67 Dankgebed en voorbeden

68 Collecte Bestemd voor de kerk. En inzameling van de gaven voor Goods for Gambia

69 Evangelische Liedbundel 132

70

71

72 Evangelische Liedbundel 132

73

74

75 Zegen


Download ppt "Welkom Voorganger: Ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst:"

Verwante presentaties


Ads door Google