Simson (3) 24 september 2017 Urk.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1 De HERE zeide tot mij: Ga weder heen, bemin een vrouw, (die zich door een ander laat beminnen en overspelig is), gelijk de HERE de Israëlieten bemint,
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Zie hoe Jezus daar loopt....
God maakt zijn zegen waar 1.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Het verhaal van Pasen.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
de verheerlijking op de berg
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Als en op één dag vallen…. 22 Israëlieten, luister naar wat ik u zeg: Jezus uit Nazaret is door God tot u gezonden, hetgeen gebleken is uit de grote daden.
22 september 2016 Bodegraven. Johannes 6 1 Daarna vertrok Jezus naar de overzijde van de zee van Tiberias in Galilea. lett. na deze dingen  na zijn verblijf.
Genesis 22:1-19 (HSV) En het gebeurde na deze dingen dat God Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie, hier ben ik. Hij zei:
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Geloof in het bovennatuurlijke
Het verhaal van Pasen.
de doortocht door de Jordaan
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Abraham koopt Sara's graf
de tweede Bergrede Matteüs 24/25 - deel 7
Les 3 Goed nieuws Wat doe ik hier vandaag?
In de lichtkring | 2 Geroepen en gegaan Lucas 1,
Johannes 20 : Maria stond te huilen bij het graf van Jezus.
Petrus op de Pinksterdag (1)
Licht voor natiën 14 mei 2017 Zoetermeer.
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
De ark van het verbond 8 januari 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Les 6 De Vader roept Wat doe ik hier vandaag?
Les 11 De Zoon lijdt Wat doe ik hier vandaag?
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Les 12 De Zoon verlost Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
Leven vanuit Gods troon
Parasha WaJetsee Genesis 28:10-32:2 Hosea 12:12-14:10.
De geboorte van Jezus 17 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
Gezegend om recht te doen
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
GOD IS ‘✝︎ AL….
Verheerlijking op de berg
BBQ - de sleutels - 14 oktober
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
De binding van Jitschaq – Genesis 22
Het Evangelie naar JOHANNES studie 34 1 februari 2018 Bodegraven.
God beloont wie Hem zoeken
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
Het offer van Abraham 1 april 2018 Hendrik Ido Ambacht.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M. Dubbelman
De bruiloft in Kana 3 maart 2019 Hendrik Ido Ambacht.
Waardoor kom je in beweging?
Zondag 06 januari 2019.
Zondag 19 mei 2019 Liturgie ♬ ♪ 145 : 1,2 KND 139 : 1, 14 ✟
Zandloper van Gods geschiedenis
Evangelische Kerk Koekelare Prediking zondag 3 februari 2019
Transcript van de presentatie:

Simson (3) 24 september 2017 Urk

Handelingen 8 26 En een engel van de Heere sprak tot Filippus en zei: Sta op en ga naar het zuiden, de weg op die van Jeruzalem afdaalt naar Gaza, die eenzaam is.

Hosea 1 2 Het begin van het spreken van de HEERE door Hosea. De HEERE zei tegen Hosea: Ga! Neem voor u een vrouw van de hoererijen en kinderen van de hoererijen, want het land wendt zich in schandelijke hoererij van de HEERE af.

Johannes 20 1 En  op de eerste dag van de week ging Maria Magdalena vroeg, toen het nog donker was, naar het graf, en zij zag dat de steen van het graf weggenomen was…

Genesis 22 17 Ik zal u zeker rijk zegenen en uw nageslacht zeer talrijk maken, als de sterren aan de hemel en als het zand dat aan de oever van de zee is.   Uw nageslacht zal de poort van zijn vijanden in bezit hebben.

Mattheus 16 18 En Ik zeg u ook dat u Petrus bent, en op  deze petra zal Ik Mijn gemeente bouwen, en de  poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen.

Psalm 9 14 Wees mij genadig, JAHWEH; zie mijn vernedering door mijn haters, jij die mij opheft van de poorten van de dood.

Handelingen 2 24 God heeft Hem doen opstaan door de weeën van de dood te ontbinden, omdat het niet mogelijk was dat Hij daardoor vastgehouden zou worden.

Genesis 13 18 En Abram zette zijn tenten op en ging  bij de eiken van Mamre wonen, die bij Hebron zijn, en hij bouwde daar een altaar voor de HEERE

1 Kronieken 6 57 Aan de nakomelingen van Aäron gaven zij de vrijsteden Hebron en Libna (…)

Mattheus 27 3 Toen Judas, die Hem overgeleverd had, zag dat Hij veroordeeld was, kreeg hij berouw en hij bracht de dertig zilverstukken bij de overpriesters en de oudsten terug…

Marcus 8 29 En Hij zei tegen hen: Maar u, wie zegt u dat Ik ben? En Petrus antwoordde en zei tegen Hem:  U bent de Christus. 30 En Hij gebood hun streng dat zij met niemand over Hem zouden spreken.

Mattheus 26 63  Maar Jezus zweeg. En de hogepriester antwoordde Hem: Ik bezweer U bij de levende God, dat U ons zegt of U de Christus bent, de Zoon van God. 64 Jezus zei tegen hem: U hebt het gezegd. Maar Ik zeg u: Van nu aan zult u de Zoon des mensen zien zitten aan de rechterhand van de kracht van God en zien komen op de wolken van de hemel.  

Mattheus 26 65  Toen scheurde de hogepriester zijn kleren en zei: Hij heeft God gelasterd. Waarom hebben wij nog getuigen nodig? Zie, nu hebt u Zijn godslastering gehoord. 66 Wat denkt u? En zij antwoordden en zeiden: Hij is schuldig en verdient de dood.  

Psalm 22 2 Mijn God, mijn God, waarom hebt U mij verlaten, ver van mijn verlossing, van de woorden van mijn brullen?

Deuteronomium 32 20 Hij zei: Ik zal Mijn aangezicht voor hen verbergen;    Ik zal zien wat hun einde is,

Numeri 6 12 Daarna zal hij opnieuw de dagen van zijn nazireeërschap aan de HEERE wijden; hij zal als schuldoffer een lam van een jaar oud brengen. En de vorige dagen vervallen, omdat zijn nazireeërschap verontreinigd was.

Mattheus 27 28 En toen zij Hem ontkleed hadden, deden zij Hem een scharlakenrode mantel om, 29 vlochten een kroon van dorens, zetten die op Zijn hoofd en gaven Hem een rietstok in Zijn rechterhand. Zij vielen op hun knieën voor Hem neer en bespotten Hem met de woorden: Gegroet, Koning van de Joden!

1 Korinthe 2 8 een wijsheid die niemand van de leiders van deze wereld gekend heeft.   Immers, als zij die gekend hadden, zouden zij de Heere der heerlijkheid niet gekruisigd hebben.

2 Korinthe 5 15 ….. Indien Eén voor allen gestorven is, dan zijn zij allen gestorven.