Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De bedenker van het Daltononderwijs
Advertisements

Gesprekjes….
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
Modern sprookje Kikkerkoning.
Stelling 1 De verdachte is in zijn jeugd door zijn ouders mishandeld. Hij kan hierdoor moeilijk omgaan met conflicten. 1.
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
De onsterfelijke Alexander de Grote
Godsdienst 1 1.
Boekbespreking van: Damon Dekker.
Evolutie of Schepping Bijbel
“Beleef de canon” Een vertelproject voor groep 5 t/m 8
Les 3: Verkeer TOETS.
preek over Deuteronomium 6:20-25
Presentatie resultaten monitor INFORMATIEVAARDIGHEDEN landelijk versus lokaal maart 2014.
Les 2 – Jouw media.
Herinneringskamp Westerbork
Ismay Sonnemans & Khedy Gorissen
Altijd online!.
Verkeerde verwijswoorden
‘Mixed up piles’.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Wat is een goede onderzoeksvraag?
Begrijpen hoe propagandaposters werden gebruikt in nazi Duitsland Waarom waren ze zo effectief? * methode * boodschap * doel Doel van de les.
Kinderen en de sociale media. Hoe ga je daarmee om? Toon interesse in waar je kind mee bezig is. Laat kinderen online met een nickname.
Doe jij ook mee? WNF-Rangerclub en NPO Zapp presenteren: Operatie Olifant.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Schokkende beelden in de media Media begrip week
Weblog. Waarom?? Ouders de school in halen Kinderen over ervaringen laten schrijven en tekenen Samen werken aan een eindproduct ICT bij jonge kinderen.
Waar blijft de tijd Sociale media in jouw leven. Waar blijft de tijd Intro Je hoorde het verhaal van Marijke. Reageer eens op haar situatie. Sociale media.
2 Er was eens een prinses Catharina de Grootste. Met welk zinnetje beginnen veel sprookjes?  Juist. Met er was eens… Het verhaal van Catharina is echter.
Cliënt en media wijsheid Les 4 MZ Blok 4 Ouderen en mediawijsheid.
We kunnen al via een bril informatie opvragen van de omgeving of iemand laten meekijken onze toekomst ga naar de volgende dia.
Kijk naar de afbeelding en vul in: ik denk, dat de afbeelding betekent:
Volgende dia Taalgebruik ( schelden) (respect). volgende dia zoek de betekenis van “schelden” schelden = ……..
Schilderijen Hoi! Ik ben Schattebout. Ik ga schilderijen laten zien.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Romanovs & Revolutie 3 Oorlog en revolutie.
doe de test. Eerlijk invullen.
De “ren-je-rot”quiz Groep 4.
1 Kijk naar de afbeelding en vul in: 2

‘’Tradition is not given’’
Ik heb weleens…. Door:.
God heeft een plan Genesis 12:1-2
Lucas 15: Een vader had twee zonen..
Waarden = hoe gaan wij met elkaar om ?
De geschiedenis van de aardappel
Invloed van media in het kinderblad “Donald Duck” wordt reclame gemaakt voor Limburg. Zo probeert Limburg de mensen naar hun provinvie te lokken. ga naar.
Deel 2: dicht bij de leerlingen
Social media Door: Eloise Post Docent: E. Louisse
Lessen in social media Voorbeeld 1
De geschiedenis van Sint en Piet.
is heel gezond: zonnebloemolie lijnzaadolie koolzaadolie
volgende bladzijde terug
“Papa zullen we een hol bouwen? ; vraagt Emma. “Het spijt me lieverd, maar ik heb geen tijd. Ik moet dit vanmiddag af hebben”; zegt papa.
Gesprekjes….
De praktijk: kinderen van 9 – 12 jaar
Online-moraalpolitie
YouTube Premium Mediabegrip week
Stelling 1 De verdachte is in zijn jeugd door zijn ouders mishandeld. Hij kan hierdoor moeilijk omgaan met conflicten. 1.
Vriendschap en verliefdheid
Social media voor statenleden/politici
Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4. Ik kies bewust Films Les 1 Groep 3-4.
Social media Wat deel je wel en niet?.
Reflectie over leren Naam vak.
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Welkom! Vandaag ga ik jullie iets vertellen over kanker. De reden dat ik mijn spreekbeurt over kanker houd is dat [reden toevoegen]. [Eventueel een foto.
Semantisatieverhaal: Ik ben een grote fan van zang- en dansprogramma’s op de televisie. Ik ben bijvoorbeeld gek op “Dance Dance Dance”. Kennen jullie dit.
Opdrachten in de klas bij het boek: Gonzend gevaar van Tanja de Jonge
#Doeslief Mediabegrip week
Transcript van de presentatie:

Publiek Sinterklaasintocht in Middelburg bekogeld met flessen (Elsevier) 17 nov 2013 Ouders en kinderen die zaterdagmiddag in Middelburg op de intocht van Sinterklaas stonden te wachten, zijn door twee jongens van vijftien en zestien jaar bekogeld met plastic flessen gevuld met water. Niemand raakte gewond, meldt de politie. Enkele ouders waren zo boos over de gevaarlijke actie dat ze volgens de politie verhaal wilden halen bij de jongens. Harde knallen Net voordat Sinterklaas in de winkelstraat aan de Lange Delft arriveerde, hoorden agenten een paar harde knallen. Twee jongens gooiden de flessen vanuit een bovenwoning op het publiek in de straat. Zij wilden de schrikreactie van het publiek filmen en de video vervolgens op YouTube zetten. De jongens worden doorgestuurd naar bureau Halt. Beantwoord de vragen in de volgende dia

wat vind jij ? vind jij de actie van de jongens goed ? antw: Je ziet veel filmpjes, waarbij mensen elkaar laten schrikken. Wat zou jij bedenken als grap, zonder dat mensen boos op je worden ? antw:

bekijk deze film: (klik op de afbeelding voor de link) (ctrl+klikken) lees de vragen in de volgende dia:

welke media gebruikte deze man om informatie over mensen te krijgen ? antw: . wat wist deze man over anderen te vertellen ? antw:

Een 15 jarig meisje uit Haren maakte een fout op facebook Een 15 jarig meisje uit Haren maakte een fout op facebook. (6 september 2012) Die fout werd bekend als Project X. Bekijk de film over “Project X Haren”, en vertel wat het meisje fout deed https://www.youtube.com/watch?v=kkXgXt2CZFE antwoord:

lees de tekst en ga naar de volgende dia

De vader van het meisje maakte gebruik van facebook De vader van het meisje maakte gebruik van facebook. Wat vind je van zijn actie ? antwoord:

Lees de tekst en ga naar de volgende dia:

Lees de tekst en vul het antwoord in . Gebruik ook het woordenboek: www.vandale.nl Deze foto kon iedereen zien op …. In Nederland is niemand boos om 2 zoenende mensen, maar in dit land wel:............... Er werden 3 mensen gevangen genomen: de jongen, het meisje en …………….. De jongen is …..jaar oud. Het meisje is …..jaar oud. Gelukkig kregen ze geen gevangenis-straf, alleen een reprimande. Wat betekent: reprimande ? reprimande = ….. Zou jij het erg vinden, als je zoenend met je vriend(in) op facebook zou staan ? ………….., want ………….. ga naar de volgende dia

Lees de tekst en beantwoord de vragen -OM betekent:..... (als je goed leest, zie je, wat OM betekent ) - de jongen maakte 2 fouten : 1) hacken van andere pc’s ; en 2)........ van andermans foto’s - “hacken” betekent: (zie: www.vandale.nl ) ……………… - welke straf zal deze jongen krijgen ? ………….

Enzo Knol uit Assen heeft veel fans. Enzo is vlogger. Wat is een vlogger ? antw: zou jij ook een beroemde vlogger willen zijn ?

Wat denk je. Heeft deze leraar dit bewust gedaan, of was dit een ongeluk ? antw: De leraar is op non-actief gesteld, dat betekent: Vind jij dat een goed besluit van de directie ? Antw: