Hogent Natuur en techniek

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nederlandse Isolatie Industrie
Advertisements

Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
Medische Handleiding voor Biergebruik. SymptoomDiagnoseTherapie Het drinken geeft geen voldoening en heeft geen smaak; het overhemd is nat. De mond is.
Autisme en Mindmap Thuis en op School
Martinus Mark. april 2004Theo Schouten2 vijftig jaar later In 1952 hebben we onze derde kerk gebouwd Nu staan we weer voor een beslissing ……
Water verwarming door aarde
1 Starterslening gemeente Veenendaal. 2  Verkoop van grote projecten steeds lastiger  Perfecte woning en goede balans in aantallen  Van start tot 70%
Andere schooltijden OBS Molenbeek 8 mei 2012
Hoe moet je het vooral NIET doen?
De perfecte onderbouw voor natuursteen
Skilling Up for Power Down.  Gestart door 2 Australiërs Bill Mollison en David Holmgrem in de jaren 70’.  Oorspronkelijke betekenis: ‘permanente landbouw’
Wonen in Nederland § 2.2 Leven met water.
Praktische opdracht informatica door : Xandor Spijkers klas: v4c.
Van Valckenborgh Dirk Februari Definitie “optie op aandelen” : Recht / Verplichting om een standaardhoeveelheid aandelen te kopen (call-optie –
Zorg voor een gezonde woning
Slot 4Hc.
TECHNISCH ONTWERPEN TECHNISCH ONTWERPEN.
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
WELKOM WERKBEGELEIDERS EN PRAKTIJKBEGELEIDERS WERKVELDOVERLEG MZ 28 OKTOBER 2014.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Toezicht ACM bij samenwerkingen (en fusies) in het gemeentelijk domein Frank Pellikaan 9 december 2013 Conferentie samenwerking in de WMo.
Oplossingsrichtingen onderwijshuisvesting Reek.. Ontwikkelingen Stichting Maashorst ambieert naast uitbreidingsmogelijkheden van de Vlinder, ook.
Taak Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud Charlotte Swertvaegher 2MAK Dirk Gijsemans.
Individuele Opdracht Michaël Heyvaert 2 Mak.  Bouwprobleem Bouwprobleem door schokken en trillingen zijn er barsten in de muren ontstaan.
5 te gebruiken gereedschappen voor het perfecte verfwerk in je woning Voor een goed verfwerk is er meer nodig dan enkel een kleurtje kiezen. Doch, een.
Congres 2016 “Kerk in Uitvoering” Welkom bij de workshop Geld Door: Huib van der Burg, portefeuillehouder ‘geld’
Welkom tijdens de inloopmarkt Nieuwbouw Bergerhof 13 januari 2009.
1 Herman Schalk TREKKEN EN DUWEN VOOR KWALITEIT. 2 Begrip opbouwen Reflecteren op kwaliteit van onderzoek Uitvoeren van onderzoek interactie (m.n. taal)
Op zoek naar hulp voor je kind? Volg 1 Alpha. Kinderen met problemen (o.a. pesten, aandachtstoornissen, gescheiden ouders) geraken soms los van de maatschappij.
Taak Bouwpathologie Jonas Ravijts 2 MAK
Bouwpathologie, renovatie en onderhoud Individuele taak Carlito Gryp 2MAK 2c Academiejaar
Glasvezel in de buitengebieden Buurtvereniging Horst Telgt.
Alternatief Parkeer Beleid Haarlem Van problemen Doorschuiven naar Compartimenteren en Oplossen Wijkraden i.s.m. Ir. Jan G.M. van der Zanden, Haarlem,
Leren leren: een stappenplan Als iets geen moeite kost, is het dan wel de moeite?
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
De stad verandert Blok 3.
Bouwpathologie, renovatie & onderhoud
Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud
Bouwpathologie, Renovatie en Onderhoud
Blok 3 De stad verandert Deelvraag: Hoe de stad verandert na 1870?
Datastructuren voor graafrepresentatie
TOON DEZE SLIDE: INLEIDING
Een bouwfysisch en/of –technisch probleem
“Maar het huis blijft staan, want het is stevig gebouwd.”
renovatie en onderhoud
Vastgoed Makelaardij Anthony Heens
Ontwerpen van een woning
Taak: Bouwpathologie Sam Van den Broeck 2 MAK
Taak Bouwpathologie, Renovatie & Onderhoud
Introductie Daan Haeyen
Huisvesting en Hygiëne
KEUZE OPDRACHT Kies een van de afbeeldingen uit en teken ze volgens de opdrachten op het werkblad die je van de docent hebt gekregen.
Wie ben ik? Even voorstellen
Vroeger werd al veel gebouwd
Vervanging enkel <-> dubbel glas
Eigen Initiatief Model
Bruggen.
Workshop “de coachende praktijkopleider”
Ontwerpen van een woning
Consumenten-gedrag Het gezin
Natuurlijke selectie.
3 vmbo-KGT Samenvatting Hoofdstuk 10
werkveldoverleg mz 28 oktober 2014
Deze complexe relatie wordt beïnvloed door veel factoren, waarvan beslissingen die het management wel of niet neemt, waarschijnlijk de belangrijkste zijn.
Productnaam.
Voeg hier een foto van het product in
noardburgum Dit is een toeristische route door mijn dorp.
Digitaal raadplegen en gebruiken van regelgeving
Transcript van de presentatie:

Hogent Natuur en techniek Bouwpathologie, Renovatie & onderhoud Taak Nathan Lorent 2C

inleiding Voor het vak Bouwpathologie, renovatie en onderhoud hebben we een taak gekregen in verband met een bouwfysisch en/of –technisch probleem. De opdracht was om zo een geval te zoeken en een efficiënte oplossing te bieden.

Situering woning De woning is gelegen te Dokter Spitaelslaan 78, in de gemeente Halle.

Situering woning

Situering woning Deze woning heeft 3 verdiepen en is omstreeks 1910 gebouwd. Vroeger moest men veel minder normen en eisen respecteren om vocht en andere problemen te vermijden, waardoor de kans hierop ook veel groter was.

Situering probleem Het probleem bevindt zich in een hal van dit huis. Deze muur is onafgewerkt en de buizen zijn onafgedekt gelaten omdat men eigenlijk geen gebruik maakt van deze ruimte. De bewoners moeten alleen door deze ruimte om aan de brievenbus te geraken.

Bespreking probleem

Bespreking probleem Door opstijgend vocht kunnen we zien dat de muur begint te barsten. Ook kunnen we roest waarnemen op de ijzeren delen die de buizen op hun plaats houden. De verf komt ook los, wat geen goed teken is.

Oplossing probleem Een juiste oplossing vinden voor dit probleem is een noodzaak. Als dit niet wordt opgelost of als men verkeerde methodes gebruikt, zou het opstijgend vocht verder opgenomen kunnen worden en doorgegeven worden aan andere muren en dit heeft nog veel meer problemen en veel meer kosten tot gevolg.

Oplossing probleem In volgende dia worden mogelijke oplossingen gegeven Soms is het voldoende om de muur ‘ademruimte’ te geven. Maar in dit geval is dat geen probleem. Dus moet er naar andere oplossingen gezocht worden.

Oplossing probleem We hebben hier duidelijk te maken met een oud gebouw. Wat vaak ontbreekt in oudere gebouwen is een waterkerende folie. In dit geval is opstijgend vocht waarschijnlijk de boosdoener. De schade begeeft zich vooral lager bij de grond. Jammer genoeg is deze oplossing te duur. Want indien er een waterkerende folie geplaatst zou moeten worden, moeten we de muur eerst afbreken, een waterkerende folie plaatsen en de muur terug opbouwen. => andere oplossing zoeken

Oplossing probleem Werken met een ‘dryzone’ zou al een betere oplossing zijn. Hiervoor moet men niet eerst de muur afbreken en dergelijke. Dryzone is een middel dat we in de muur spuiten en zo wordt een vochtscherm gecreëerd . Voordelen: doeltreffend, proper, snel, geconcentreerde formule, economische oplossing, milieubewust Nadelen: Onder injectiezone blijft het nat, uitbloeiingen blijven mogelijk tijdens droging Bron: Dirk Gijsemans, cursus bouwpathologie (2016)

Oplossing probleem Bron: Dryzone.be

Oplossing probleem Het WTCB heeft de ‘Dryzone’-methode getest en raadt deze in dergelijke gevallen ook aan. http://www.sbsolutions.eu/PRODUCTS/Downloads/Test_WTCB.pdf Uit de foto op volgende dia kunnen we aflezen dat de prestaties van ‘dryzone’ van ‘quiet efficient’ tot ‘highly efficiënt’ gaan.

Oplossing probleem

Conclusie De eigenaars van dit huis hebben voorbije week deze ‘dryzone’-methode laten toepassen.

Bronvermelding Dryzone. Geraadpleegd op 6 mei 2017 via www.dryzone.be Rapport WTCB (2008). Geraadpleegd op 6 mei 2017 via www.sbsolutions.eu/PRODUCTS/Downloads/Test_WTCB.pdf http://www.sbsolutions.eu/PRODUCTS/Downloads/DRYZONE_BBANL.pdf (BRITISH BOARD OF AGRÉMENT) geraadpleegd op 6 mei 2017 Gijsemans, D. (2016) Cursus bouwpathologie, renovatie en onderhoud. Gent

Vragen? Indien u nog vragen hebt, mag u mij altijd contacteren op het e-mailadres lorentnathan@gmail.com