De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontwerpen van een woning

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontwerpen van een woning"— Transcript van de presentatie:

1 Ontwerpen van een woning
architectuur Ontwerpen van een woning

2 architectuur Alles wat door mensen gebouwd en gebruikt wordt.
Elk gebouw heeft een functie: wonen, werken, leren enz.

3 Architect Elk gebouw wordt ontworpen door een architect
De architect kijkt eerst welke functie een gebouw heeft Daarna kijkt hij aan welke eisen het moet voldoen; dit noem je het programma van eisen.

4 ontwerpen Als hij weet wat het programma van eisen is begint de architect met ontwerpen. Eerst maakt hij een ruwe schets Vervolgens wordt dit uitgewerkt in gedetailleerde tekeningen met plattegronden en voor en zij aanzichten Tegenwoordig wordt dit op de computer gedaan.

5 maquette Tot slot gaat hij kijken hoe het er in het echt uit gaat zien
Daarvoor maakt hij een maquette Een maquette is het gebouw in het klein gemaakt van o.a. karton.

6 https://www. hetklokhuis

7 Doorbreek de saaiheid

8 De gemeente heeft besloten dat er in deze rij één opvallend huis extra gebouwd moet worden eerst om te kijken hoe dat staat. Jij gaat dat ontwerpen Als architect heb je te maken met een opdrachtgever. Je wilt zo goed mogelijk aan de eisen van de opdrachtgever voldoen, want alleen de beste ontwerpen worden uitgekozen en uiteindelijk ook gebouwd. Aan welke eisen je moet voldoen, lees je hieronder

9 Locatie: ypenburg De opdrachtgever: gemeente den haag

10 Eisen van de opdrachtgever:
Vorm: • De woning mag niet groter zijn dan de andere woningen in de wijk • De woning moet de straat aantrekkelijker maken • De woning moet worden ontworpen in een andere stijl dan de andere woningen De woning mag 3 verdiepingen hebben • Er moet voldoende licht binnen kunnen komen • Er moet een voor- en achtertuintje komen • Er moet gebruik worden gemaakt van andere bouwmaterialen dan waar de andere woningenvan zijn gemaakt Functie Een gezin bestaande uit twee volwassenen en twee kinderen, moet er goed in kunnen wonen Je moet rekening houden met wat een gezin allemaal nodig heeft: voldoende licht, frisse lucht en ruimte. Één woonkamer, een hal, een trap, 4 slaapkamers, een werk/hobby kamer, een keuken, twee w.c.’s, een badkamer, een schuurtje en een voor en achtertuin.

11 opdracht Maak een schetsontwerp voor een nieuwe tussenwoning
Werk deze uit in een voor en achteraanzicht van de gevel Maak vervolgens een indeling van het interieur: waar komen de kamers, w.c., badkamer, keuken, trap enz.

12 maquette Aan de hand van je ontwerptekening maken we een maquette.


Download ppt "Ontwerpen van een woning"

Verwante presentaties


Ads door Google