Kan je zien of iemand holebi is?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Deze TANTRA komt uit India.
Advertisements

Opkomen voor jezelf.
3 x opvoeden 12 april Effecten van belonen en straffen
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Godsdienst 1.
Seksualiteit: gave van God
Hoe word je een ster? *.
levenslessen 7 % Steeds even klikken om verder te gaan !
Oud zijn, Of Zich Oud voelen !!! ‘n Definitie, die onze kijk helemaal kan veranderen.
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
die niet om jou zou huilen.
Hoe doe je dat? Actief Zendingswerk
INFO-AVOND DE SCHOM 18 JANUARI 2010
Levensvragen Over geluk…..
Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent.... Ik wil jou iets zeggen Weet je? jij bent...
HEY PSSSST Een powerpoint van De Kale.
Indien je vóór mij zou sterven,
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Huil niet om iemand, die niet om jou zou huilen.
VRIENDSCHAP maria maria.
Interpreteren van data
Hé Pssst Lidia.
Het is heel apart hoe dit uitkomt.
Nagels Hou jij ook zo van het lakken van nagels?
Fantasie Gemaakt door Kristie!.
Liefde Randi V.d.A. Hoe begint het ? ●Eerst vindt je hem/haar knap. ●Dan kom je in contant (praten met elkaar). ●Dan leer je hem/haar kennen. ●En als.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
HEY PSSSST.....
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
Effecten van taal Onderzoek naar wat woorden, zinsconstructies en tekststructuren doen met de ontvanger.
Volgende dia Taalgebruik ( schelden) (respect). volgende dia zoek de betekenis van “schelden” schelden = ……..
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Uitleg bij de vragenlijst Veiligheidsbeleving
Partnerkeuze & maagdelijkheid.
De vraag is je beste vriend
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Stage zoeken bij Entree-opleiding
JULLIE WETEN DAT IK HET HEB, MAAR WAT IS HET?
HEY PSSSST.
Doet ie het of doet ie het niet?
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
Er zal altijd iemand... REM: Everybody Hurts..
Stellingen over transgenderisme
Ik ben een leerling van Jezus.
Informatie verdraaien
In gesprek met elkaar Gebruik eventueel rode en groene kaartjes waarmee mensen kunnen aangeven of ze het eens of oneens zijn met de stelling.
Deel 2: dicht bij de leerlingen
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant
Deel 1: algemene stellingen
Nee Zeggen!.
Loopbaan en burgerschap les 2
Vriendschap & Relaties
Kwaliteitskader 2017 Stichting de Parel.
Slaap wanneer je het nodig hebt...
45 levenslessen Noorwegen. Teksten van: Regina Brett. Music: snowdream
Nee-zeggen Footer Text 12/30/2018.
Doe de quiz en leer meer over ‘ik ben van mij!’
Stage zoeken bij Entree-opleiding
3 pijlers in jaar 3 cruiseschip/speedboot ? Ben jij kapitein op jouw
Mijn lief zegt….
Wat doe jij?.
Waar moet je op letten? Om een goede stageplaats te hebben moet je er zeker van zijn dat het bedrijf waar je naar toe wil ook onze school een beetje kent.
Jongens en meisjes …verschillende rollen
Loopbaan en burgerschap les 3
SEL Les 2: normen en waarden.
Een briefje uit de hemel? Nevendienst voor jongeren
Hoeveel weet jij van onderzoekers?
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

Kan je zien of iemand holebi is? A: Ja, je ziet het altijd aan de kledij en het gedrag. B: Niet altijd, maar het zou wel handig zijn als je het zou kunnen zien. C: Neen, je ziet het helemaal niet. Je merkt het pas als je ermee praat. D: Neen, je merkt het zelfs niet als je ermee praat.

Hoe weet je dat je holebi bent? A: Als je een voortdurende drang naar Skittles krijgt, als je een eenhoorn wil in plaats van een pony en als je continu regenboogkleuren ziet. B: Je weet het pas als je met iemand gekust hebt van hetzelfde geslacht. C: Je weet het pas zeker als je vrienden het ook bevestigen. D: Dat is voor iedereen anders. Bijvoorbeeld: sommigen hebben het altijd al geweten, sommigen weten het pas na het lezen van een boek of…

Hoe weet je dat je trans bent? A: Je weet het pas echt zeker als je een operatie naar het andere geslacht wil laten doen. B: Je ziet het aan de make-up, kledij en het kapsel. C: Het heeft te maken met hoe je je voelt. D: Je moet je eerst ‘outen’ als holebi voor je trans kan zijn.

Kunnen holebi’s gelovig zijn? A: Nee, het mag niet van de heilige schriften. Dan bestaat het ook niet. B: Elke regel uit de heilige schriften is belangrijk. Ook de regel dat je geen kleren met twee verschillende stoffen mag dragen. C: Dit kan je enkel zelf beslissen. Elke religie vertrekt vanuit eenzelfde principe: “goed doen”.

Word je holebi als je met holebi’s optrekt? A: Ja, als je snel beïnvloed wordt. B: Het is niet zo dat je zelf holebi wordt, maar je kan het wel beter begrijpen en voor jezelf makkelijker herkennen. C: Neen, het werkt net omgekeerd. Iemand die holebi is, zal meer geneigd zijn hetero te worden. D: Het hangt af van hoe intiem je bent. Als je er mee experimenteert wel.

Kan je dat kiezen, holebi zijn? A: Neen, je bent hoe je bent. B: Ja, als je echt wil, kan je jezelf veranderen. C: Als je dat wil zijn, is dat jouw keuze.

Is er altijd iemand meer man/vrouw in een relatie? A: Ja. Dit is gewoon een natuurlijk gegeven. Eén van de partners zal zich dus sowieso aanpassen. B: Nee. Holebi-partners proberen net meer op elkaar te lijken. C: Het is simpel. Je moet kijken naar de kledij en dan zie je wei de man/vrouw is. D: Elke partner kan ‘typisch mannelijke’ en ‘typisch vrouwelijke’ kenmerken hebben.

Waarom zijn er speciale holebi- en transgenderverenigingen? A: Mensen met dezelfde achtergrond en interesse zoeken elkaar op. B: Omdat anders iedereen holebi of trans wordt. C: Omdat holebi’s zich niet amuseren met hetero’s. D: Alleen via speciale verenigingen kunnen holebi’s een lief zoeken.

Homo! Janet! Manwijf! Waarom worden deze scheldwoorden nog zo vaak gebruikt? A: De meesten doen het uit gewoonte, maar bedoelen er eigenlijk niets slecht mee. B: Het is ondertussen maatschappelijk aanvaard, dus waarom zouden we het niet gebruiken? C: Het wordt vooral gebruikt wanneer iemand zich stoort aan een holebi. D: Omdat er helemaal niets mis mee is, toch?

Hoeveel holebi’s zijn er? A: Ongeveer 2% B: Ongeveer 8% D: Ongeveer 20%

Wat is de beste manier om aan je vrienden te vertellen dat je op hetzelfde geslacht valt ? A: Je moet het enkel vertellen aan je BFF’s. B: Gewoon wachten tot ze het zelf ontdekken. C: Vertel het op de manier waar je je het best bij voelt. Hoe je vrienden reageren, zegt meer over de vriendschap. D: Via Snapchat

Hoe tonen holebi’s dat ze elkaar graag zien? A: Ze doen typische ‘homo-dingen’. B: Net als bij hetero’s is er tussen elk koppel heel wat verschil. Love is love. C: Omdat ze geen normale seks kunnen hebben, is het onmogelijk om in dezelfde mate als een heterokoppel liefde naar elkaar te tonen. D: Ze kunnen het wel, maar meestal gaan ze afstandelijker met elkaar om.

Zijn er voordelen aan holebi zijn? A: Ja. Er zijn voordelen, ook al denken de meesten direct aan nadelen. B: Neen, er zijn enkel nadelen omdat ze een minderheidsgroep zijn. C: Er zouden voordelen kunnen zijn, maar deze zijn nog niet ontdekt. D: Neen, want ze kunnen geen natuurlijke kinderen krijgen en dit is toch het optimale geluk voor iedereen.

Wat mogen holebi’s op wettelijk vlak in belgië? A: Ze mogen enkel trouwen. B: Ze mogen enkel pleegouders zijn. C: Ze mogen enkel een kind uit Amerika adopteren. D: Ze mogen zowel trouwen als een kind adopteren.

Wat is de beste manier om duidelijk te maken dat jij iemand van hetzelfde geslacht ziet zitten? A: Dit zeg je best niet voordat je zeker weet of deze persoon ook holebi is. B: Je kan maar proberen. Dit is in elk geval beter dan met je gevoelens te blijven zitten. C: Je probeert best één keer. Als dit een ‘no go’ is probeer je het best niet meer. D: Door constant te knipogen.

Wat is de beste manier om te reageren op iemand die holebi is en jou ziet zitten? A: “Ik ben als spaghetti en jij bent als choco, dat kunnen we toch niet mengen.” B: Ik zou zeggen dat ik niet geïnteresseerd ben en ik wil ook niet meer met die ander praten of er mee omgaan. C: “Ik ben geflatteerd dat je gevoelens voor mij hebt, maar ik ben zelf hetero.” D: “Let’s go for it.”

Wat is de beste manier om het aan je ouders te vertellen? A: Vertel het best eerst aan je moeder en vraag of zij het aan je vader vertelt. B: Gewoon wachten tot ze het zelf ontdekken. C: Via Snapchat D: There’s no perfect way. Alle ouders zijn verschillend.