Bijbellezen Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Ik wens je De kracht van god.
Advertisements

De schepping.
In het begin schiep God de hemel en de aarde.
Een eerbetoon aan God, schepper van al wat leeft
Christen God Relaties Geloof Werk Bidden Tijd Bijbellezen Geld kerk
Psalm 139: 13 U was het die mijn nieren vormde,
Jesaja 54 Jubel, onvruchtbare vrouw, jij die nooit een kind hebt gebaard … de kinderen van deze verstoten vrouw zullen talrijker zijn dan die van de gehuwde.
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Wel eens bij stil gestaan? 40 auteurs, verspreid over 1500 jaar (1400 BC – 100 AD) Meest verkochte, vertaalde en gelezen boek ooit? Meest invloedrijke.
Van harte welkom in deze dienst waarin de doop wordt bediend aan Suze Nuijen en aan Elisa Martina Oostindie.
Wat wil je worden? Je wilt iets worden in het leven Je doet je werk, je bent niet je werk Je identiteit: wie ben je? Wat voor mens wil je zijn? Hoe wil.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/5 Heer, U bent altijd bij mij (Marcel Zimmer) 1. Heer, U doorgrondt.
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
De schepping In het begin heeft God de hemelen en de aarde gemaakt.
Psalm 139 Een zangstuk van David.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst.
Godsdienst 1 1.
WELKOM TOV’ERS.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Zondagmiddag 2 maart 2014.
Zondag 21 juni 2014 morgendienst.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Engelen.
De heerlijkheid van God zien…
Verlangens van God.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Psalm 139.
Zondag 1 februari 2015 middagdienst.
God is een aansprekend God op velerlei wijzen en langs velerlei wegen in het verleden tot de voorouders door de profeten.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Zondag 1 februari 2009 Psalm 139 Wonderbaar! U bent het die hen
Liturgie Gz.171: 1 Lz.Ps. 139 Lz.Luc. 1: Ld.477: 1, 2 Preek T.Ps. 139: 14 Ps.139: 14 Doop Ps.105: 5 Gz.161 Liturgie Vrijdag 16 okt en Zaterdag 17.
DISC – AIA Mezelf kort voorstellen 12 september 2015.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Waar vind ik rust? David in Psalm 131: ‘Ik heb mijn ziel tot rust gebracht’ Tot rust brengen – kalm, stil maken Psalm 131 – een korte psalm om te.
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge Voorganger in deze dienst is Ds. J.G. Schenau uit Goes Thema: Waar doen we goed aan?
Welkom en Afkondigingen > ♫OPW:236 ♫OPW:91 ♪146C:1,2 ✝PS139 ♪868:1,2,3 ✡Verkondiging ♪885:1,2 €Collecten ♪575:1,6 ◆Zegen.
Hartelijk welkom in deze ochtenddienst Thema ‘goede buren’ Met medewerking van kring Huissen en band. In samenwerking met Matthijs Glastra en Jan Rietveld.
SCHEPPING EN VERWONDERING. De Bijbel begint met te vertellen wie God is en wat de verhouding tussen de schepping en Hem is. Hij is de Schepper die Zijn.
Fundamenten van De Brug
1.
Welkom in deze kerkdienst
Les 12 Wees zuinig op de liefde
Getuigen van de opstanding
Blok I Jezus ontmoeten – toen
Les 7 Schepper Wat doe ik hier vandaag?
Blok I God ontmoeten Wie is God? Kun je Hem eigenlijk wel kennen?
Welkom in deze kerkdienst
Psalm 139: 1-18 en 23,24 Heer, u weet alles van mij, u kent mij.
Les 3 De Bijbelschrijvers
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
Les 2 Een nieuwe tijd Wat doe ik hier vandaag?
In het begin… 1.
Blok I De Bijbel In de lessen 1 t/m 5 leer je over de Bijbel
Les 17 De Geest spreekt Wat doe ik hier vandaag?
In Perspectief.
Stendal-syndroom: Florence
1. Gods eigendom Wie ben jij? Door Jezus gezocht Door God geliefd
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
“ En de draak [Satan] werd boos op de vrouw [God’s kerk], en ging heen om oorlog te voeren tegen de overigen [Gods volk] van haar nageslacht, die de geboden.
Verlangen naar God Longing for God
GOD IS ‘✝︎ AL….
Het Scheppingsverhaal.
Psalm 139 (1) 22 juli 2018 Den Haag.
Onvolmaakt maar Geliefd
“En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen.” (NBG; Hand. 1:9)
Transcript van de presentatie:

bijbellezen Op velerlei wijzen en langs velerlei wegen heeft God in het verleden tot de voorouders gesproken door de profeten, maar nu de tijd ten einde loopt heeft hij tot ons gesproken door zijn Zoon, die hij heeft aangewezen als enig erfgenaam en door wie hij de wereld heeft geschapen. In hem schittert Gods luister, hij is zijn evenbeeld. (HEBREEËN 1)

bijbellezen Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust. 2 TIMOTEÜS 3

bijbellezen Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.

bijbellezen Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.

bijbellezen De bijbel gebruiken Om

bijbellezen De bijbel gebruiken Om te ontregelen

bijbellezen De bijbel gebruiken Om te ontregelen Om bescheiden te maken

bijbellezen De bijbel gebruiken Om te ontregelen Om bescheiden te maken Om te troosten

bijbellezen De bijbel gebruiken Om te ontregelen Om bescheiden te maken Om te troosten Om je bij Christus te brengen

bijbellezen De bijbel gebruiken Om te ontregelen Om bescheiden te maken Om te troosten Om je bij Christus te brengen Om je een sterkte identiteit te geven

HEER, u kent ….. , u doorgrondt ….. , u weet het als ….. zit of staat, u doorziet van verre zijn / haar gedachten. Gaat …. op weg of rust hij / zij , u merkt het op, met al zijn / haar wegen bent u vertrouwd. U omsluit …., van achter en van voren, u legt uw hand op …... Wonderlijk zoals u …… kent, het gaat ons begrip te boven. PSALM 139

Hoe zou …. aan uw aandacht ontsnappen, hoe aan uw blikken ontkomen? Klom ….. op naar de hemel – u treft zij / hij daar aan, lag zij / hij neer in het dodenrijk – u bent daar. Al zei ….: ‘Laat het duister mij opslokken, het licht om mij heen veranderen in nacht,’ ook dan zou het duister voor u niet donker zijn – de nacht zou oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. PSALM 139

U was het die zijn / haar nieren vormde, die ….. weefde in de buik van zijn / haar moeder. Ik loof u voor het ontzaglijke wonder van zijn / haar bestaan, wonderbaarlijk is wat u gemaakt hebt. Ik weet het, tot in het diepst van mijn ziel. Toen …. in het verborgene gemaakt werd, kunstig geweven in de schoot van de aarde, was zijn / haar wezen voor u geen geheim. Uw ogen zagen het vormeloos begin van …., alles werd in uw boekrol opgetekend, aan de dagen van zijn / haar bestaan ontbrak er niet één.