Informatieblad BDD en JD 2017 Regio’s Twenteland & Essnlaand

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Hoe ruim ik mijn kamer op?
Advertisements

Bouwen doen we zo! Sjoerd & Remco Studenten van MBO – Bouwkunde niveau4.
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
Scouting Academy in je groep: Waar begin je??. Opbouw A.Wat is belangrijk B.Stappenplan C.Vervolg en vragen.
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant. Nu horen we de regels van de mannelijke kant. En alles is regel nummer 1.
TRUDY BEKS EVENTS AND MORE
Gidsen Scouting Boxtel
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Voorbereiding post 3 Jonkies Groep 4-5. Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 3: Jonkies, voor groep 4 en 5.
Voorbereiding post 3 Jonkies Groep
Conflicten! Lastig of een kans op ontwikkeling?
Workshop Fondsen werven
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Voorbereiden … voor het Vormsel.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Babbelen met ouders… maar niet zomaar!
EDO-Platform 12 mei 2015 Innovatielabs.
Week 7 Jacqueline Koopmans Docentenkamer PH 01.12
“video op Youtubekanaal” Doeworkshop voor arbeidsconsulenten Sofie, ICT-verantwoordelijke.
Zomerweekendtoernooi Tenniskamp 2015 Vrijdag 10 juli en zaterdag 11 juli 2015 TennistoernooiSlapen Leuke spelletjesSpannende spellen ZeskampKamperen Neem.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
INFORMATIEAVOND MILLENNIUMLOOP. PROGRAMMA uurInloop + welkom uurStart programma Uitleg doelen ML Korte pauze uurVoorlichting ML (teams,
Plattegrond maken Explorers ’12. Uitleg Opdrachten: doormiddel van opdrachten maak je je plattegrond compleet. Kleur/legenda: vergeet niet om alles.
Bijeenkomst COVS Arnhem THEMA: Verenigings - Scheidsrechters 2 november 2015.
Tekenen marktplaats Thema Verzin een thema voor jouw tekening, zoals markt van vroeger, of een markt in Azië. Of iets wat je zelf verzint.
Zaterdag 21 november 2015 Niet-leden als vrijwilligers, Een uitdaging NTB congres zaterdag 21 november 2015.
Wenboekje Speelzaal Dikkie Dik. Hallo, wat fijn dat je komt spelen. Hang je jas en tas maar aan de kapstok..
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Programma voor vanavond Programmering en organisatie: festivalcoördinator Inge Imelman over het programma, de organisatie, de visie, achtergronden, et.
Regionale bijeenkomst Arnhem een impressie.
Evalueren ZESC 2016 Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
Vrijdag 9 juni t/m zondag 11 juni 2017
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Puberrally I - Plzen.
Gesprekstechnieken Trainers: Jasper Kroeger Tom Kievit
Hoezo creatief? Workshop Door: Maaike Zeilstra (De Werveling Soest),
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Van harte WELKOM op INDABA
De vijf rollen van de leraar
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Wij horen altijd “de vrouwen-regels"
Regio.
Bepaal jouw SuperPowers!
Module Evalueren Moduleweekend Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
Instrument voor ontmoeting, een verbonden buurt en meer:
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West
Wij zijn FLEX Finn Megan Anouk Nina
We horen altijd “de regels" van de vrouwelijke kant
Zo maak je je huis verkoopklaar met styling Je kent het vast wel: even op Funda kijken en voor je het weet ben je een paar uur verder. Vooral de stijlvol.
Leerkrachten Instructiemiddag.
Coachtraining DOEN?! DAG 2
Samen op weg naar een rookvrij terrein
Kennismakingsspellen
RÜYA Bijeenkomst 1 Meiden.
24 Juni de editie Bilderdijk Trofee INFORMATIE
Cursus assistent-scheidsrechter
23 Juni ste editie Knuvers Cup INFORMATIE
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Bridge onder begeleiding 2
30 Juni de editie Langstraat Bokaal INFORMATIE
Stichting Antwoord “Geef Emanuel een Bijbel, zodat hij en zijn vrienden de Here Jezus leren kennen.”
Project gamemarket Les 1.
Een introductie van de nieuwe online plek
Jullie opdracht Bereid in groep een presentatie voor van 5 minuten rond de onderzoeksstrategie waarin je jou verdiepte Inhoud Wat houdt de strategie.
D&P P1 Organiseren van een activiteit
Mijn spreekbeurt gaat over
Welkom in groep.
Welkom in groep 6/7!.
Transcript van de presentatie:

Informatieblad BDD en JD 2017 Regio’s Twenteland & Essnlaand Versie 2 – 22 mei 2017 Voorstellen sprekers / deelnemers. Kort benoemen: wat houdt een module/deelkwalificatie in wat is de plek binnen Scouting Academy. Deze module is gericht op het behalen van de volgende competenties: - Het begeleiden van jeugdleden in hun persoonlijke ontwikkeling De Gedragscode van Scouting Nederland kennen en toepassen

Algemene informatie Wanneer? Zaterdag 1 juli 2017 Waar? Scouting Nanne Zwiep Rondemaatweg 85 in Enschede Parkeren? terrein Mediant Helmerzijde (Broekheurne-ring 1050 in Enschede) Laat je de kinderen brengen of nemen jullie de kinderen zelf mee? Verzamel dan op het terrein van Mediant Helmerzijde. Wij zorgen voor een auto-vrije looproute naar ons clubgebouw (reken op 5-10 minuten lopen). Op de parkeerplaats word je de weg gewezen door mensen van onze groep. Let op: van tevoren aangeven dat de discussies ivm de tijd kort worden gehouden !!

Bever Doe Dag Thema: Binnenstebuiten Tijd: 10:00 – 12:30 uur - inloop vanaf 9:30 uur Groepjes: ± 6 kinderen Aantal kinderen: 151 Aantal spelen: 30 Let op: van tevoren aangeven dat de discussies ivm de tijd kort worden gehouden !!

Jungledag Thema: Binnenstebuiten Tijd: 14:00 – 16:30 uur - inloop vanaf 13:30 uur Groepjes: ± 8 kinderen Aantal kinderen: 356 Aantal spelen: 46 Let op: van tevoren aangeven dat de discussies ivm de tijd kort worden gehouden !!

Wat regelen wij? Inschrijving Introductie thema voor bevers en welpen en enkele spelen Drinkpost Kampvuurtjes met marshmallows Outdooractiviteit bij de vijver Groot spel voor alle welpen (levend stratego) Waslijn en wegwijzer naar de kleurgebieden Kaart terrein EHBO

Opzet spel Waslijn voor spelkaarten Wegwijzer Centraal op het terrein vind je de waslijn. Van alle spelen die vrij zijn, hangt de kaart in de waslijn. Zodra je een spel gaat spelen, neem je de spelkaart mee. Dan is het spel bezet. Hang de kaart na het spelen direct weer terug! Wegwijzer In de buurt van de waslijn vind je de wegwijzer. Die geeft de richting aan naar de kleurgebieden.

Opzet spel Kleurgebieden Drinkpost Het terrein rond het clubgebouw (speelveld en kampvuurplaats) Het speelbos naast het clubgebouw Bij de vijver Het bos tussen vijver en weg Drinkpost Ook voor de drinkpost hangt een aantal kaarten in de waslijn. Zo kunnen er meerdere groepjes tegelijk drinken, maar kan het nooit te druk worden.

Wat verwachten wij ? Houd ons op de hoogte van gewijzigde deelnemersaantallen Bereid 1 of meer spelen voor (afhankelijk van jouw speltak): Bevers: 1 spel per 6 kinderen Welpen: 1 spel per 8 kinderen Voer elk spel dubbel uit, dat scheelt werk en er is keuze genoeg! Zorg voor mensen die de spelen uitleggen (dat werkt echt veel beter) of zorg anders voor een heel duidelijke en korte beschrijving van het spel Neem zelf alle materialen mee die je nodig hebt (of overleg met ons of wij iets kunnen bieden)

Wat verwachten wij ? Maak per spel 1 kaart voor in de waslijn en 1 kaart voor bij spel Waslijn: geplastificeerd staand A4, met duidelijk de spelnaam én de kleur van het kleurgebied Bij het spel: geplastificeerd, met duidelijk zichtbaar de spelnaam en een korte, heel duidelijke uitleg van het spel Wij zorgen voor wasknijpers in de waslijn Wij willen nog voorbeeldkaarten op onze website plaatsen, dan hoeven jullie die alleen nog maar in te vullen

En verder Zorg voor naamkaartjes voor de kinderen (met naam kind en naam groep) zorg zelf voor veiligheidsspelden! 1 leider loopt mee per groepje kinderen Meld je bij aankomst op het terrein direct bij de organisatie je ontvangt dan alvast de badges (uitdelen aan einde spel) geef gewijzigde aantallen nog even door!

Financiën Geen eigen bijdrage (daar gaan we nog steeds van uit) Kosten voor materialen?  in overleg met de organisatie

Afsluiting Opruimen Nazit voor leiding Iedereen ruimt zijn eigen spullen op en het zou mooi zijn als we met z’n allen de rest even aan kunnen pakken. Nazit voor leiding Voor iedereen die dat wil zorgen we dat er na afloop van de dag nog een hapje en een drankje is om nog even gezellig na te praten. Waarschijnlijk vragen we nog even of je hier bij wilt zijn.

Vragen? Zijn er nog vragen? Bekijk de informatie op onze website: http://www.nannezwiep.nl/activiteiten/regiodag-2017/ Of stuur een e-mail: regiodag2017@nannezwiep.nl

Succes met de voorbereiding!