Investeren voor een betere toekomst… een utopie?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

WAAROM NIEUWE STATUTEN? WAAROM NIEUWE HHR? • Huidige statuten: 1983 • Praktijk op aantal punten anders • Rol KNHB komt niet naar voren • Huidige HHR: 1989.
[Young Ones] BFP (Bren For President). Beoogd doel  De club weer gezond maken en leiden met een nieuw elan.
Sociale wijkmedia 19 en 28 maart 2013 wijkteams Nieuw Lokaal Akkoord Gilbert Sewnandan.
OUDERRAAD Vrije Lagere School
Werkoverleg Leidinggeven Blz. 95.
Persoonlijke financiële planning
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Koe & Ondernemer in Balans Jørn Kjær Madsen “Grote stappen veel resultaat”
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Aansprakelijkheid van de organen van de VME na de WET van 2010
Ouderavond 2012 Ouderavond 2012 Welkom Welkom. Doel van de avond Doel van de avond Nader kennis maken met elkaar. Nader kennis maken met elkaar. Reilen.
Luc Kupers, voorzitter VVOS Samen op weg naar de toekomst van de VVOS.
Overleg GMR - R.v.T. Hoorn 5 april 2017.
Mogen wij ons even voorstellen? Oudercomité ‘t Keperke.
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
1 sv Borger “nieuwe stijl ” 30 oktober Korte terugblik 15 december 2003 gestart met ondertekenen intentieverklaring Er is een stuurgroep geformeerd.
1 Onderscheid Ethish beleggen, Duurzaam beleggen en Verantwoord beleggen Ethisch beleggen Hierbij is sprake van een zuiver idealistisch motief. “Ethische.
Denk. doe. word. participeer.. Arteveldehogeschool: Wil graag/moet inspraak geven aan de studenten De StudentenRaad van de Arteveldehogeschool (SRA) 
Opdrachten en eindopdracht
Opening Vereniging Alternatief Goederenspoor ALGEMENE LEDENVERGADERING VAG.
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
JONG ONDERNEMEN op de afdeling handel & administratie.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Bijeenkomst 2. Terugblik  Wat is er tijdens de eerste bijeenkomst besproken?  Wat is ondernemerschap?  Wat hebben jullie geleerd?  Is het gelukt met.
Pag. 1 Elementen van een goede presentatie: » Voorstellen van uw bedrijf; » Waarin onderscheidt uw bedrijf zich van anderen in de markt; » Op welke manier.
Management en Organisatie een nieuw vak in de tweede fase.
Uw portefeuille verzekeren in turbulente tijden Tom Straver en Mark Tijms 2 April 2016.
Een gezegende sabbat!. Wij, Zevendedags-Adventisten van Rotterdam Noord willen, geleid door de Heilige Geest, Jezus Christus navolgen. Dit doen we door.
8e Wereld wonder : Samengestelde Interest
Budg€t Fun.
Je hebt iets te kiezen op het mbo!
Algemene Ledenvergadering
Handleiding lesprogramma leerkrachten middenbouw Basis Onderwijs
1.
De wereld aan je voeten Wie droomt van een internationale carrière?
De Medezeggenschapsraad spreekt….
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
Adviescommissie gemeenteraad gemeente Dordrecht
Tom Roelants – Agentschap Wegen en Verkeer
Hoe als vennoot de financiële situatie van een coöperatie inschatten?
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
W e l k o m Ledenbijeenkomst IV Woensdag 11 oktober 2017.
Direct Uitwerken concept DEM
Presentatie bedrijfsplan
Inerpreteren van een jaarversalg
Bedrijfseconomie, Ondernemerschap en Financiële Zelfredzaamheid
Duurzame inzetbaarheid
Workshop beleggen in een betere wereld

Presentatie van ondernemingsplan
Presentatie van ondernemingsplan
Uitkomsten onderzoek (2018)
Presentatie werking ouderraad
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Financiële kengetallen
De Ouderraad Vzw Zonnebloem.
Bedrijfsnaam Ondernemingsplan.
Bewonersplatform Oosteeklo
Bedrijfseconomie (en die andere 2) komt als vak niet voor in de onderbouw. In deze presentatie willen wij je een idee geven over:
Algemene Ledenvergadering
Besturen en Communiceren
Bouwen aan succesvolle teams LSD en Casuïstiek
Welkom op de Algemene Vergadering over maart 2019
Waarderende benadering
Welkom in Leuven Noord Ga op zoek naar het blad van jouw partnergroep (lokale besturen, beroepsbeoefenaars, diensten en centra, ggz-partners, erkende verenigingen.
Ik wil jongeren in mijn bedrijf
Transcript van de presentatie:

Investeren voor een betere toekomst… een utopie? Investopia Investeren voor een betere toekomst… een utopie?

Waarom beleggen in aandelen? Performante groei op lange termijn.

Wat mag je verwachten als financieel rendement van je investering? Negatief Performance kan beter Positief Door de regelmatige cashinbreng haal je een beter rendement. Samengestelde intrest speelt

Wat mag je verwachten als globaal rendement van de club Cursussen ivm beursitems Hoe lees je de financiële krant? Beursterminologie van A tot Z Wat is technische analyse Aandelenstudies Voorstelling van beursgenoteerde bedrijven Hoe lees je de resultatenrekening en de balans Verschillende visies op aankoop- en verkoopverrichtingen

Wat mag je verwachten als globaal rendement van de club Toffe clubsfeer Georganiseerde bedrijfsbezoeken Resilux Beleggingsavonden Bezoeken in clubverband Melden van interessante thema-avonden Met beperkte inzet toch een mooie portefeuille

Wat mag je verwachten als globaal rendement van de club Rendement op de ingezette middelen (long term visie) De vorming van een persoonlijke visie in je eigen financiële situatie. Levendige E-mailconversatie’s (ev. MSN Messenger) over actuele beursitems, beurskoersen en waarderingen.

Wat verwacht de club van jou ? Beurskennis is NIET vereist, interesse in het vak des te meer! Van elk lid wordt een eigen bijdrage verwacht. Bespreking van een aandeel Jaarverslag Resultatenbespreking … Bespreking van een algemeen beursonderwerp

Structuur van beleggingsclub Investopia Voorzitter : Danny Van Liedekerke Penningmeester :Filip De Smedt Secretaris : Christel Lemeire Mandaten vervallen jaarlijks, telkens in Februari

Wetenswaardigheden over de club Maandelijkse bijdrage 40€. Iedereen heeft een evenwaardig deel Storting telkens voor 20ste van de maand Maandelijkse vergadering : normaal laatste woensdag Investopia is lid van het VFB en heeft statuten Beslissingen worden democratisch genomen

Wetenswaardigheden van de club Als basis voor het instap- / uitstapbedrag wordt de waarde van de portefeuille genomen. Kostenstructuur club : zo goed als nihil URL : http://users.tijd.com/investopia/ Ons logo :

De Raad

De Leden

Doel van de club Een gezonde lange termijnvisie meegeven aan de clubleden. Wij zijn een beleggingsclub, geen speculatieve club (beleggen = een eind meegaan met het bedrijf waarin je belegt). Hieruit volgt onvermijdelijk een lange termijnvisie Investopia is voor een groot deel een studieclub. Inzicht verwerven is prioritair!

Doel van de club De opgedane kennis moet de basis kunnen vormen voor de persoonlijke financiële beslissingen. Het smeden van een hechte clubband tussen de leden

Wervingsprocedure nieuwe leden Geïnteresseerd Volgen van een vergadering Om uit te maken of het echt iets voor jou is De bestaande leden vormen zich een beeld of jouw profiel past in de club. Aanvraag voor lidmaatschap Goedkeuring door bestaande leden Storting intredegeld Tekenen statuten als volwaardig lid

En nu … het woord aan jullie… Graag een woordje over jezelf Wie ben je Wat denk je te vinden bij een beleggingsclub? Welke onderwerpen had je graag besproken gezien? Specifieke vragen of opmerkingen…