Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Christengemeenschap De Goede Herder
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
De drie-eenheid “omdat God Zich zo in zijn Woord heeft geopenbaard”
In deze dienst zal Ds. H. Prins voorgaan. Na de zegen zingen we Lb. 457 : 1, 2, 4 Schriftlezing: 1 Petrus 1 : 13 – 16 1 Petrus 2 : Tekst: 1 Petrus.
Christen-zijn op je Werk Hoe Jezus’ volgelingen de maatschappij kunnen veranderen Aanbid God met je Werk.
1 Petrus 2:9 Maar u bent een uitverkoren geslacht,
Preek: Jaap de Schipper.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
Welkom in deze kerkdienst
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
= spelen met vuur in een cultuur van eer
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Leiden vanuit intimiteit met de Vader XCEL 2010: Follow the leader.
Alles draait om liefde!.
Het hart van verbondenheid
Verlangens van God.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 oktober 2014 “U bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Laatste advent - zondag 21 december
KIES JIJ VOOR DE KERK? Jeugdgerichte dienst Zondag 11 september uur.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom in deze kerkdienst
De doop in de Heilige Geest
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Na de Ontmoeting … Weer naar buiten Pinkstergemeente De Schuilplaats Spijkenisse, 17 januari c Na het bidden/ 1 van.
Evangelische Baptistengemeente Tilburg Een volk van priesters (1) n.a.v. 1 Pet. 2: februari 2016 R.Rausch © Deel 8 van een serie over 1 Petrus ‘Geliefde.
Heb je de kerk nodig? Kun je geloven zonder kerk?.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
U bent gekozen om de schat van uw HEER te zijn (Deut.7 en10b)
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
We lezen uit bijbel gewone taal: Johannes 15: Johannes 4: 7-21 De preek gaat over 1 Johannes 4: 19 Alle liederen worden tijdens de dienst geprojecteerd.
1 Mozes Zondag 7 augustus Binnen 5 minuten gaat het over…
God is liefde. Geliefde broeders en zusters, als God ons zo heeft liefgehad, moeten ook wij elkaar liefhebben. Niemand heeft God ooit gezien. Maar als.
Fundamenten van De Brug
De doop geeft hoop.
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
Tempel en priesterschap 1 Petrus 2:1-10
Het gebroken hart van God
Gehoorzaam zijn als een dienaar
1 Petrus Gaat over: Verlossing Nederigheid, de minste willen zijn
3. Een koninkrijk van priesters 1 Petrus 2:1-10.
Christelijke vrijheid
Wie uit God geboren is zondigt niet, want Gods zaad
Het lukt me niet… 1.
Wat geven we kinderen mee?
Spelregels en het spel Grammatica en praten Theorie en praktijk.
om te onderscheiden wat wel en wat niet van de Geest afkomstig is.
5. totdat de dag aanbreekt!
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
Gods plan Met ons.
Welkom in deze kerkdienst
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Schriftlezing: Filippenzen 2
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Openbare geloofsbelijdenis
Hoor van God je identiteit en je bestemming.
Bij de Vader Daar is het goed.
Transcript van de presentatie:

Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?

Discipel Nodig: Leraar Lerende houding

Preek 3 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel binnen de gemeente? Preek 4 Discipelschap: ‘leren door te doen’ binnen de gemeente.

Gods plan: de kerk Leren leven vanuit zijn geweldige aanbod: het verbond van genade Jezus komt naar je toe: – Zijn leven ontvangen Sacramenten: doop en avondmaal het Woord: de bijbel

Joh 1: Het Woord is mens geworden en heeft bij ons gewoond, vol van goedheid en waarheid, en wij hebben zijn grootheid gezien, de grootheid van de enige Zoon van de Vader. Van hem getuigde Johannes toen hij uitriep: ‘Hij is het over wie ik zei: “Die na mij komt is meer dan ik, want hij was er vóór mij!”’ Uit zijn overvloed zijn wij allen met goedheid overstelpt. De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid en waarheid zijn met Jezus Christus gekomen. Niemand heeft ooit God gezien, maar de enige Zoon, die zelf God is, die aan het hart van de Vader rust, heeft hem doen kennen.

God laat zijn woord mens worden

LOGOS: Expressie, uiting van Gods innerlijke beraadslagingen of overwegingen. God laat zijn woord mens worden, zodat wij het echt kunnen begrijpen. Alleen op deze manier kunnen wij echt veranderen.

De bijbel open De (onvolmaakte) preek Samen lezen, studeren, discussiëren Hulp van de Heilige Geest Jezus ontmoeten

1 Cor 14: 29 Laat van hen die profeteren er telkens twee of drie spreken; daarna moeten de anderen het beoordelen. Discipel: wil zijn leven laten veranderen door het Woord. – Vragen aan de spreker: wijst Hij naar Jezus? – Kijken naar jezelf: boos? bang? – In gesprek met elkaar

Gemeente van discipelen: – verlangen om samen de bijbel lezen – samen de waarheid van de bijbel ontdekken – gehoorzamen Luc 1: 38 Maria: Mij geschiede naar uw woord (NBG) Keuze om te gehoorzamen, ook in moeilijke dingen! Hulp van de Heilige Geest

1 Cor 14: 26 Broeders en zusters, wat betekent dit voor uw samenkomsten? Wanneer u samenkomt draagt iedereen wel iets bij: een lied, een onderwijzing, een openbaring, een uiting in klanktaal of de uitleg daarvan. Laat alles tot opbouw van de gemeente zijn. Vers 31 U kunt ieder op uw beurt profeteren, zodat ieder van u kan worden onderwezen en bemoedigd.

1 Petrus 2:9 Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht.

Samenvatting Discipel zijn is leren van Jezus Hij komt door het Woord, de bijbel naar jou toe Hij wil ons door het Woord veranderen en vernieuwen Samen studeren, discussiëren,vragen te stellen maakt ons een lerende gemeente van discipelen We hebben de hulp van de Heilige Geest en van elkaar nodig