*************************** ****************************************************

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Preek Galaten 5:25 - 6:10.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
Raadselachtige spreuk,
1.
DE VRUCHT VAN DE GEEST ALS KENMERK VAN DE GEMEENTE
Ik vraag aan de HEER één ding,
Preek Halle 1 december 2013 Voldoen aan Gods verwachtingen
Wat wil ik eigenlijk met kernreflectie?
Vervul ons in de morgen met uw liefde,
Iemand zonder zelfbeheersing is als een stad
Kommer en kak Of Vrijheid?.
Ga de weg van de kinderen van het licht en let er goed op, welke weg je bewandelt. Volg het voorbeeld van God en ga de weg van de liefde, zoals Christus,
Liefhebben, omdat je afziet van jezelf Je hart Werken van het vlees (19-21) ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, afgoderij en toverij, vijandschap,
Gods wil met jouw leven en hoe Hij je daarheen leidt
Zaai op de akker van de Geest
Liefdevol en genadig is de HEER,
Goedheid! Thema van de dienst: De vrucht van de Geest is: goedheid
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Wees geen slaaf, maar volgeling – van de heilige Geest.
Dopen U allen die door de doop één met Christus bent geworden, hebt u met Christus omkleed. Galaten 3: 27 Vooraf: Marga kondigt video-interview aan Na.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
21 juni 2015 R.Rausch © Christus ONZE HEILIGMAKER -VADERDAG 2015-
De doop in de Heilige Geest
Vernieuwing van je geloof…..
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Zondag 31 mei 2015 middagdienst. Hartelijk welkom in deze dienst Voorganger:ds. J. Groenleer Ouderling:Cors Visser Organist:Krijn van Veen.
Welkom Voorganger: Ds. G. Schutte Ouderling van dienst: M. v.d. Velde Organist: J. Bredewout Schriftlezing: Wet Galaten 5: Jesaja 35: 1-10 Marcus.
Is een christen iemand die groeit?. Een christen is iemand die groeit!
VREUGDE.
Galaten 5, De vrucht van de Geest….
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Brief aan de Galaten -50- de vrucht van de geest: zachtmoedigheid inhouding.
Brief aan de Galaten -17- Evangelie van genade. wij leven in/uit de genade van God!
Brief aan de Galaten -37- wandelen in de geest. 5:15 Indien jullie echter elkaar bijten en vereten, kijkt uit, dat jullie niet door elkaar verteerd worden.
liefde vriende- lijkheid vrede geduld vreugde goedheid
Wilkin van de Kamp schrijft: ‘De Bijbel leert ons dat er een geestelijke oorlog aan de gang is en dat uw denken het slagveld is! Al uw gedachten.
LEVEN DOOR DE HEILIGE GEEST
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
De Geest en de Kerk.
Les 13 Hou je hart vrij Wat doe ik hier vandaag?
Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar
7. De vrucht van de Geest.
Het kan anders….
Ik leer van de gelijkenis van de Farizeeër
Welkom in deze kerkdienst
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
in nieuwheid van leven wandelen
ZONDE OVERWINNEN Les 7 voor 18 november 2017.
Een geest van zachtmoedigheid
Gezamenlijke diaconale dienst met het Hongaarse predikantenechtpaar Fodor Zondag 5 november 2017 Spreuken 24:12 Zeg niet: ‘Ik wist het niet’, want.
Les 3 Gedoopt leven.
De dwaasheid van het kruis
De brief van Jakobus 4. Door geloof alleen?.
De brief van Jakobus 6. Onze levenswandel.
Prediking zondag 16 september 2018
Avondmaalsformulier Gemeente van onze Heer Jezus Christus, We zijn hier bij elkaar gekomen om het Avondmaal te vieren. Onze Heer heeft deze maaltijd ingesteld.
Het nieuwe leven in Christus
De Heer is waarlijk opgestaan
Doop “Waarom aarzel je nog? Sta op en laat je dopen. Laat zo je ongehoorzaamheid aan God van je afwassen, terwijl je Hem aanbidt.” (Handelingen 22:16)
Hartstocht en wereldliefde
‘De vrucht van de Geest’ Thema’s: inzet – toewijding – betrouwbaar – eerlijk – nieuw leven – adem van God.
Waar zie je God als je de bijbel dicht laat?
Genesis 1:1-3 “In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde.
De vlieger van de Heilige Geest
Transcript van de presentatie:

*************************** ****************************************************

Thema: Wat je zaait, zul je oogsten. Vergis u niet, God laat niet met zich spotten: Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten. Wie op de akker van zijn zondige natuur zaait, oogst de dood, maar wie op de akker van de Geest zaait, oogst het eeuwige leven. Galaten 6: 7,8 (NBV)

Thema: Wat je zaait, zul je oogsten. 1. God laat niet met Zich spotten. 2. Zaaien op de akker van je zondige natuur. 3. Zaaien op de akker van de Geest.

1. God laat niet met Zich spotten Vergis u niet. (dwaal niet, maak jezelf niets wijs) 1.2. Neem God serieus! Hij meent wat Hij zegt. Hoe groter mijn zonde, hoe groter Gods genade. “ Genade zo oneindig groot “ 1.3. Wat je zaait zul je oogsten. Jouw daden heb grote gevolgen.

2. Zaaien op de akker van ….... …......je zondige natuur. Het karakter van de vrucht ( zichtbare uitwerking) wordt duidelijk bepaald door het karakter van de onzichtbare kracht die het voortbrengt. De zichtbare uitwerking (vrucht) van “verborgen begeerten” (onze oude zondige natuur) is “wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt” Galaten 5: 19, 20, 21. (NBV)

2. Zaaien op de akker van ….... …......je zondige natuur. Het is bekend wat onze eigen wil allemaal teweegbrengt: Ontucht, zedeloosheid en losbandigheid, afgoderij en toverij, vijandschap, tweespalt, jaloezie, woede, gekonkel, geruzie en rivaliteit, afgunst, bras- en slemppartijen, en nog meer van dat soort dingen. Galaten 5: 19, 20, 21a.

3. Zaaien op de akker van de Geest. Laat de zonde dus niet heersen over uw sterfelijk bestaan, geef niet toe aan uw begeerten. Romeinen 6: 12 (NBV) De zonde mag niet langer over u heersen, want u staat niet langer onder de wet, maar u leeft onder de genade. Romeinen 6: 14 (NBV)

3. Zaaien op de akker van de Geest. Onderwerp u dus aan God, en verzet u tegen de duivel, dan zal die van u wegvluchten. Nader tot God, dan zal hij tot u naderen. Reinig uw handen, zondaars; zuiver uw hart weifelaars. Jakobus 4: 7,8 (NBV)

3. Zaaien op de akker van de Geest....maar wie op de akker van de Geest zaait, oogst het eeuwige leven. Galaten 6: 8b (NBV)

3. Zaaien op de akker van de Geest. Ik zeg u dus: laat u leiden door de Geest, dan bent u niet gericht op uw eigen begeerten. Wat wij uit onszelf najagen is in strijd met de Geest, en wat de Geest verlangt is in strijd met onszelf. Galaten 5: 16, 17a (NBV)

3. Zaaien op de akker van de Geest. Maar de vrucht van de Geest is liefde geduld geloof vreugde vriendelijkheid zachtmoedigheid vrede goedheid zelfbeheersing. Galaten 5: 22 (NBV)

3. Zaaien op de akker van de Geest. Ik ben de wijnstok en jullie zijn de ranken. Als iemand in mij blijft en Ik in hem, zal hij veel vrucht dragen. Maar zonder mij kun je niets doen. Johannes 15:5 (NBV)