Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verenigings meerjarenplan Agenda presentatie  Plan van aanpak  Taak commissies  Bevoegdheden commissies  Invloed leden  Jaarplan  Stellen.
Advertisements

Samen groeien… naar een leefbare gemeente Zundert Zeker nu ! Verder werken aan ambities met realiteit.
Statuten en het Huishoudelijke Reglement Vergelijking huidig-nieuw (draft) 1.
Zorggroep Fysiotherapie Zutphen Oost Achterhoek. De stand van zaken, hoe staat het ervoor? Zorgstandaard Integrale bekostiging Ketenzorgorganisatie Monodisciplinaire.
VISITATIERAPPORT WOONGOED ZEEUWS-VLAANDEREN. WAAROM VISITATIE? VISITATIE IS EEN VERANTWOORDINGSINSTRUMENT OVER DE PRESTATIES VAN WONINGCORPORATIES. EEN.
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
HTV Ten Woude Toekomstplan September 2015.
BBM workshop Educatie & Jeugdbeleid 20 april 2015 Tilburg.
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Programma Groepsontwikkeling Naam groep Datum presentatie.
Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Introductieavond voor bestuursleden Beleidsvorming binnen een Scoutinggroep.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarrekening juni 2015, Scoutinglandgoed Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2014 Vereniging Scouting Nederland
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte.
Goede Raad voor de RSD Hoe kan de Raad zo vroeg mogelijk in het proces kaders stellen? Hoe wordt de raad meegenomen in het proces? Wat is de betekenis.
ClubMonitor. Algemeen Finance & admin. Lidmaatschapsvorm Sponsoring Hockeyvormen Families Communicatie Breedtesport Betaalde krachten Algemeen Andere.
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Wij. Roverscoutswet Ik beloof* mijn best te doen een goede Roverscout te zijn, iedereen te helpen waar ik kan en me te houden aan de Scoutingwet. Ik wil.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Financiën en beheer 12 december 2015 Toelichting op de begroting 2016 en financiële kaders Vereniging Scouting Nederland Nic van Holstein, penningmeester.
Het beheer van Scoutinglandgoed Zeewolde. Waarom een aparte rechtspersoon? Separate juridische persoon – verminderen juridische exposure Splitsing tussen.
Presentatie regio agenda LR Landelijke raad 11 december 2010.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Informatie over deze presentatie Deze presentatie is een toelichting op de belangrijkste onderwerpen voor de landelijke raad van 13 december Op verzoek.
Programma Natuur en Water Radenconferentie Midden-Holland 11 februari 2013 Jan Vente.
Landelijke raad 18 juni 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Concept-voorstel nieuwe opzet programmabegroting t.b.v. de Raadswerkgroep ‘strategisch sturen met programma’s’ 18 februari 2010.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarverslag Inleiding 2.OR en communicatie 3.Onderwerpen 4.Advies en instemmingsverzoeken 5.Kennis en scholing OR 6.OR en samenwerking met andere.
WELKOM!. Introductie Wie ben ik? Wie zijn jullie? Wat gaan we doen vandaag? “Stand van zaken”
Nieuwe kansen voor groei van de handbalsport Slagkracht verhogen op: individueel niveau clubniveau landelijk niveau.
Landelijke raad 11 juni 2016 Verenigingsdemocratie.
Jaarrekening juni 2016, Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2015 Vereniging Scouting Nederland
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Algemene ledenvergadering 25 november Stand van zaken Beleidsvoornemens overheid: 2010 overgangsjaar / stand still Spoorboekje minister NZa-advies.
Toekomstplan Terugblik Toekomstplan Nieuw bestuur, impuls om vereniging tot bloei te brengen met aandacht voor diverse doelgroepen.
Onderzoek Vitaliteit sportverenigingen in Noord-nederland
Van harte WELKOM op INDABA
Financiën en beheer 10 december 2016
Financiële kaders Ver. Scouting Nederland
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
“NPZZG werkt aan een continuüm van vertrouwen" 2013  2017  2020
Projectopzet #Scouting2025
Landelijke raad 10 december 2016
‘Ontwikkelen doen we samen’
Introductieavond voor bestuursleden
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
SAMEN VERDER.
Jaarrekening juni 2017, Zeewolde
Landelijke raad 9 december 2017
Landelijke raad 12 December 2015
Activiteiten 2013, gericht op de uitvoering van het
Ouders en school samen Maart 2016
Welkom Op de 91e landelijke raad.
Scoutinglandgoed Zeewolde
Onderzoek Scouting in de praktijk
Agendapunt 7: Uitkomsten 0-meting toekomstvisie
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 8 December 2018
Financiën en beheer 9 december 2017
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
Open club verenigingsondersteuning vanuit Rabobank Hart van Brabant
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Transcript van de presentatie:

Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Agenda 1.Meningsvormend deel 2. Besluitvormend deel: - Voorstel voor Reglement voor overige commissies van de landelijke raad - Evaluatie programma Groepsontwikkeling - Rapportage activiteitenplannen Jaarverslag Scouting Nederland Evaluatie meerjarenbeleid Uitwerking toekomstvisie #Scouting2025 in meerjarenbeleid

Meningsvormend deel Tijdens het meningsvormend deel staan er onderwerpen op de agenda die te maken hebben met het beleid van de vereniging. Alle (plv.) leden van de landelijke raad en andere leden van de vereniging die aanwezig zijn, worden van harte uitgenodigd een bijdrage aan de discussie te leveren. Thema: Hoe geven we (samen) vorm aan de verenigingsdemocratie?

Voorstel Reglement overige commissies In het huishoudelijk reglement van Scouting Nederland staat een aantal vaste landelijke commissies genoemd. Daarnaast kan de landelijke raad zelf ook tijdelijke en permanente commissies vormen. De Introductie- en begeleidingscommissie van de landelijke raad heeft een reglement opgesteld om het oprichten en opheffen van deze commissies goed te regelen. De landelijke raad wordt gevraagd met dit reglement in te stemmen.

Evaluatie programma Groepsontwikkeling De evaluatie wordt ter informatie aangeboden aan de landelijke raad van Scouting Nederland. De evaluatie geeft een overzicht van opdracht tot afsluiten van het programma Groepsontwikkeling, de resultaten en neveneffecten. Was Groepsontwikkeling een succes en was het al die investeringen waard? Ja! GO heeft zeer zeker haar doel bereikt in vitalisering en (leden)groei. Deelnemende groepen hebben een toekomstbeeld kunnen ontwikkelen op alle elementen die bij een gezonde Scoutinggroep aan de orde zijn. Vanaf eind 2013 is de neergaande lijn in ledenontwikkeling omgebogen naar stijging van leden bij Scouting Nederland.

In de activiteitenplannen stonden 3 thema’s centraal: 1.Versterking kwaliteit groepen: 5 succesfactoren, Spel, Vrijwilligers, Accommodaties & materiaal, Bestuur & organisatie en Financiën. 2.Vergroten marktaandeel jeugdleden: gebiedsgerichte werving. 3.Branding: positief beïnvloeden kennis, houding en gedrag. Daarnaast ook aandacht voor ‘reguliere’ ondersteuning. Rapportage activiteitenplannen 2015

Jaarverslag Scouting Nederland 2015 De groei van Scouting zet door. De dalende ledenaantallen van het afgelopen decennium zijn omgezet in een kleine maandelijkse stijging van het aantal leden. Het in 2010 ingezette programma Groepsontwikkeling is succesvol afgerond en belangrijke onderdelen worden ingebed in de landelijke organisatie. In 2015 is Scoutinglandgoed BV opgericht en de Scout-In heeft als eerste grote evenement op het landgoed plaatsgevonden. In 2015 is een start gemaakt met de ontwikkeling toekomstvisie #Scouting2025. Financiële commissie: er is een positief resultaat onder de streep en alle criteria van de financiële kaders voldoen aan de norm. De financiële commissie adviseert de jaarrekening 2015 goed te keuren.

Evaluatie meerjarenbeleid Speerpunten waren groep, vrijwilliger en spel. Focus op uitrollen vernieuwingen op gebied van Spel, Scouting Academy en Groepsontwikkeling. In 2012 zijn uitgangspunten dienstverlening ontwikkeld. In 2013 is groeiambitie uitgewerkt in groeistrategie. In 2015 start gemaakt met nieuwe toekomstvisie, op basis van samenwerking met en betrokkenheid van leden van de vereniging.

Evaluatie meerjarenbeleid Conclusies: In afgelopen 5 jaar zijn belangrijke stappen gezet zijn in het verder uitrollen van de vernieuwingen uit De ledendaling is omgezet in een voorzichtige groei. Er is blijvend aandacht nodig om groepen vitaal te krijgen en te houden. Behouden wat goed gaat en blijven streven naar verbetering.

Van toekomstvisie naar praktijk