Wat voor nut heeft het, mijn broeders, als iemand zegt dat hij geloof heeft, en hij heeft geen werken? Kan dat geloof hem zalig maken? Jak. 2:14 HSV Door.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Blijf in Gods genade.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
De tong.
Efeziërs 1:1-14.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Met de vriend van mijn beste vriend…
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Verzegeld met de heilige Geest
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Kolossenzen 3:8-9 8 Maar nu legt ook u dit alles af, namelijk toorn, woede, slechtheid, laster, en schandelijke taal uit uw mond. 9 Liegt niet tegen elkaar,
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
‘Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijn-bouwer.
Preek Psalm 80.
Leven zoals past bij God
Zitten - Wandelen - Standhouden
Telkens als iemand zich tot de Heer wendt, Wordt de sluier weggenomen. Welnu, met de Heer wordt de Geest bedoeld, en waar de Geest van de Heer is, daar.
De nieuwe levenswandel Efeze
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
14 juni 2015 Maarn 1. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
De Heilige Geest in Hebreeën Hebreeën 3: Daarom, zoals de Heilige Geest zegt: “Heden, indien u Zijn stem hoort, 8 “verhard dan uw hart niet,
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Gelukzoekers vya 14 februari Valentijnsdag.
1 Pinksteren De Heilige Geest als onderpand. 2 Wie immers van de mensen weet wat er in de mens omgaat? Alleen de geest van de mens die in hem is! Zo ook.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Wat mag je verwachten op een TOV avond Welkom op TOV! Delen met elkaar Inleiding Bidden-Bijbel-Zingen Activiteiten Chillen-Sport-spel Eat&drinks
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
1 op 1 met Jezus.
Levenskracht in overvloed
De Schepper En gaan Wandelen.
Het Evangelie naar JOHANNES studie 27 1 juni 2017 Bodegraven.
Evangelische Baptisten Gemeente Tilburg
“En toen zij dit hoorden, waren zij gerustgesteld, en zij verheerlijkten God en zeiden: Zo heeft God dus ook aan de heidenen de bekering gegeven die tot.
gestorven voor onze zonden
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds J.B. Kamp Schriftlezing: Psalm 77.
Wat geven we kinderen mee?
19 – Supergoed of totaal bedorven?
DE HEILIGE GEEST • verzegeling • verlichting • versterking
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Les 20 Wat doet de heilige Geest?
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
Met Augustinus op weg naar Kerstmis
Het erepodium 24 december 2017 Hendrik Ido Ambacht.
HEILIGHEID.
“En word niet aan deze wereld gelijkvormig, maar word veranderd door de vernieuwing van uw gezindheid  om te kunnen onderscheiden wat de goede, welbehaaglijke.
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
gelijkenis van de boze wijngaardeniers
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Hendriksen
De Heer Jezus is de bruidegom
VOLmaakt + VOLkomen toegerust
“Zalig is hij die leest en zijn zij die horen de woorden van de profetie, en die in acht nemen wat daarin geschreven staat, want de tijd is nabij.” (Openbaring.
Nadenken over de uitverkiezing
groeien & vruchtdragen
Dordtse Leerregels - indeling
Woorden en daden.
Het is donker.
Welke woorden gebruiken we
Het nieuwe leven in Christus
Zondag 06 januari 2019.
de verborgenheid van Zijn wil
Wees krachtig!!.
Het huwelijksverbond als afspiegeling van Christus en de gemeente
Transcript van de presentatie:

Wat voor nut heeft het, mijn broeders, als iemand zegt dat hij geloof heeft, en hij heeft geen werken? Kan dat geloof hem zalig maken? Jak. 2:14 HSV Door haar loven wij God en de Vader, en door haar vervloeken wij de mensen, die naar de gelijkenis van God gemaakt zijn. Uit dezelfde mond komen zegen en vervloeking voort. Dit behoort niet zo te zijn, mijn broeders. Jak. 3:9-10 HSV

Zo dan, mijn geliefde broeders, ieder mens moet haastig zijn om te horen, maar traag om te spreken en traag tot toorn. De toorn van een man brengt immers geen gerechtigheid voor God teweeg. Leg daarom af alle vuilheid en elke uitwas van slechtheid en ontvang met zachtmoedigheid het in u geplante Woord, dat uw zielen zalig kan maken. En wees daders van het Woord en niet alleen hoorders. Anders bedriegt u uzelf. Jak. 1:19-22HSV

In Hem bent ook u, nadat u het Woord van de waarheid, namelijk het Evangelie van uw zaligheid, gehoord hebt; in Hem bent u ook, toen u tot geloof kwam, verzegeld met de Heilige Geest van de belofte, Die het onderpand is van onze erfenis, tot de verlossing die ons ten deel viel, tot lof van Zijn heerlijkheid. Efe. 1:13-14 HSV

Mijn Beminde had een wijngaard op een vruchtbare heuvel. Hij spitte hem om en zuiverde hem van stenen, Hij beplantte hem met edele wijnstokken. In het midden ervan bouwde Hij een toren, en hakte ook een perskuip daarin uit. Hij verwachtte dat hij goede druiven zou voortbrengen, maar hij bracht stinkende druiven voort. Jes. 5:1-2 HSV

Nu dan, inwoners van Jeruzalem en mannen van Juda, oordeel toch tussen Mij en Mijn wijngaard. Wat is er nog meer te doen aan Mijn wijngaard, dan wat Ik eraan gedaan heb? Waarom heb Ik verwacht dat hij goede druiven zou voortbrengen, terwijl hij slechts stinkende druiven voortbracht? Jes. 5:3-4 HSV

Als iemand immers een hoorder van het Woord is en geen dader, lijkt hij op een man die het gezicht waarmee hij geboren is, in een spiegel bekijkt, want hij heeft zichzelf bekeken, is weggegaan en is meteen vergeten hoe hij eruitzag. Jak. 1:23-24 HSV