De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
Hoofdstuk 1 Genoeg voor iedereen?
Dankdag 2012: Steun vaders en moeders in Oeganda..
Het Kippenproject Kenia
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Richt je pijlen op iets anders…
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
De kracht van het kleine
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Productie en distributie van VitaMeal ™ Lumbadzi (Malawi) Tekst en foto's: Marcus Westberg.
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Van ONZEKERHEID NAAR KRACHT. Dit is Jeannette, ze is 12 jaar. Dit is haar moeder Edith, zij zorgt voor het gezin... … ook voor haar kleindochter.
De collecte is bestemd voor Red een Kind. Red een Kind Red een Kind helpt kwetsbare kinderen en gezinnen in Afrika en Azië. Dit is Njoroge. Hij is zes.
Een kans voor plattelandshuishoudens in Albanië
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
De kracht van het kleine
In actie voor de allerarmsten
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
2 th 1 Ontwikkeling § 2-3.
een impressie In de vroege ochtend komen er overvolle boten aan.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Geef voor gezond eten! Veel kinderen zijn ondervoed door eenzijdig voedsel: rijst.
Kan een werelddeel krimpen?
El Niño treft Afrika. Hongersnood in Afrika In grote delen van Afrika voltrekt zich een grote humanitaire ramp door de gevolgen van El Niño. Na maanden.
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Woord en Daad Armoedebestrijding wereldwijd. Woord en Daad Missie en visie Missie Woord en Daad verbindt mensen over de hele wereld in hun strijd tegen.
Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
nl Zending over Grenzen helpt mensen in nood in Oost-Europa; op weg naar een zelfstandig bestaan.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
In actie voor de allerarmsten
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Noord-Zuid 3-5 juni 2017.
Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew
<datum> <plaats>
West-Oost mei 2017.
Het district Mymensingh in Bangladesh is een achtergebleven gebied
Beroepsonderwijs voor jongeren | Zuid-Soedan
De Dorcas Voedselactie
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Dreigende hongersnood tegengaan in Ethiopië
De aanhoudende droogte zorgt voor grote voedseltekorten in Noord-Ghana
Michael Stern (CC BY-SA 2.0)
De Dorcas Voedselactie
Een nieuwe start voor kwetsbare vrouwen in India
Dwars door de Boerenbuiten
Wereld in 2018… Oorlogsgeweld in Jemen, Syrië en Nigeria.
Collecte Noodhulp ZOA.
2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika 2016: extreme droogte in de Hoorn van Afrika. 10 miljoen mensen leden honger.
De collecte is voor Red een Kind.
1.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
De kracht van het kleine
EEN STERK GEZIN.
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
1BK Hoofdstuk 3 | Arm en rijk
Transcript van de presentatie:

De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden vrijwilligers in Nederland voedsel en geld inzamelen voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika en voor mensen die getroffen zijn door rampen. Dat is de Dorcas Voedselactie.

Naar wie gaan de voedselpakketten? De voedselpakketten gaan onder anderen naar mensen als Zamir. Zamir is 9 jaar oud en woont samen met zijn broertje en ouders in een buitenwijk van Korça in Albanië. Doordat zijn vader geen vaste baan heeft, is het inkomen van het gezin onzeker. Het geld dat zijn vader verdient wordt gebruikt om basisbehoeften – zoals eten, drinken en medische kosten – te betalen. Elke twee maanden krijgt de familie een voedselpakket van Dorcas. Het geeft de familie een praktische steun in de rug en zorgt elke keer weer voor een glimlach op het gezicht van Zamir.

Wie helpt Dorcas met de donaties? Een van de mensen die Dorcas met duurzame hulp heeft bijgestaan, is Halima – een vrouw van 60 jaar oud. Ze komt uit Tanzania en kreeg een microkrediet van Dorcas waarmee zij een eigen bedrijf kon beginnen. Behalve leningen kreeg Halima ook een landbouwtraining. Hierdoor kreeg ze de kennis om ervoor te zorgen dat de oogst zo goed mogelijk lukt. Zo kon ze met de opbrengst van de oogst niet alleen haar lening afbetalen maar ook een koe kopen. Het enthousiasme van Halima heeft ook effect op haar omgeving. Haar zoon verbouwt nu ook groenten, en met de opbrengst kan hij zijn schoolgeld betalen. Halima kan weer hoopvol naar de toekomst kijken.

Wie helpt Dorcas met de donaties? In het zuiden van Moldavië woont Petru. Hij en zijn vrouw hebben samen tien kinderen. Hij was werkloos en moest maandelijks zien rond te komen van circa 250 euro per maand. Van dit bedrag moest hij zijn hele gezin onderhouden. Petru kwam in aanmerking voor het ontwikkelingsproject van Dorcas. Hij startte in 2012 met een ondernemerscursus, die hij succesvol afrondde. Ook volgde hij verschillende agrarische trainingen, waardoor hij steeds meer leerde over landbouwtechnieken en ondernemerschap. In 2013 kreeg Petru een microkrediet. Hiervan bouwde hij twee kassen. De leningen zijn afbetaald en hij verdient nu genoeg om zijn gezin te onderhouden.

Hoe kunt u mee doen?

Zo kunt u meedoen 1.Ga naar een van de actielocaties en lever een of meerdere producten van het voedsellijstje in. 2.Maak een gift over op NL04 RABO onder vermelding van ‘Voedselzekerheid’. 3.Doneer een product via de webshop: webshop.dorcas.nl

Dorcas: hulp & ontwikkeling Dorcas legt zich niet neer bij armoede in de wereld. Ze werkt samen met lokale partnerorganisaties in Oost- Europa, het Midden-Oosten en Afrika aan het vergroten van de zelfredzaamheid van de allerarmsten in deze gebieden en laat zich hiervoor inspireren door Mattheüs 25 uit de Bijbel.

Zo werkt Dorcas Dorcas werkt samen met lokale kerken en partnerorganisaties en ondersteunt drie vormen van hulp en ontwikkeling: Duurzame ontwikkeling Sociale zorg Rampenmanagement

Duurzame ontwikkeling Dorcas helpt mensen hun levensomstandigheden duurzaam te verbeteren met langlopende projecten op het gebied van werk en inkomen, landbouw, kinder- ontwikkeling, water, hygiëne en gezondheid.

Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vaak alleen voor staan. Ouderen, kinderen, chronisch zieken, gevangenen, mensen met een beperking – Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

Rampenmanagement Wereldwijd staat Dorcas mensen bij die in risicogebieden leven of getroffen zijn door een ramp. Bij een dreigende noodsituatie helpt Dorcas met preventieve maatregelen en voorbereiding. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt ze de wederopbouw.

Doet u ook een boodschapje extra?