De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew

Verwante presentaties


Presentatie over: "Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew"— Transcript van de presentatie:

1 Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew

2 Duizenden ontheemden Orkaan Matthew veroorzaakte een enorme ravage in Haïti. Huizen zijn verwoest, wegen zijn weggespoeld en oogsten zijn vergaan. Het aantal slachtoffers loopt waarschijnlijk op tot meer dan 1000; volgens de VN hebben maar liefst 1,4 miljoen mensen op korte termijn humanitaire hulp nodig.

3 Verwoeste oogsten en gewassen
De mensen in het getroffen gebied leven veelal van landbouw en veehouderij. Door de extreem harde wind en regen is veel van de oogst en gewassen verloren gegaan. De kans op het uitbreken van honger is groot.

4 Beschadigde huizen, kerken en scholen
In het hart van het getroffen gebied zijn twee kerken en tien scholen beschadigd. Dagelijks gingen honderden gesponsorde kinderen naar de scholen. De meeste huizen in het getroffen gebied van Haïti zijn gemaakt van hout, bladeren en stro. Veel van deze woningen zijn weggevaagd door de orkaan.

5 Woord en Daad biedt noodhulp
1) De lokale partners van Woord en Daad delen voedselpakketten uit. Hiermee worden meer dan duizend getroffenen bereikt, inclusief de gesponsorde kinderen. 2) Woord en Daad helpt zoveel mogelijk families om goede, toekomstbestendige huizen te bouwen die orkanen kunnen doorstaan. 3) Woord en Daad bereidt momenteel een plan voor om de scholen en kerken duurzaam te restaureren en te herbouwen.

6 Voor de noodhulp in Haïti werkt Woord en Daad samen met Tear.
Hartelijk dank voor uw bijdrage! Voor de noodhulp in Haïti werkt Woord en Daad samen met Tear. Verder heeft er afstemming plaatsgevonden met Dorcas, Red een kind en ZOA.


Download ppt "Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew"

Verwante presentaties


Ads door Google