De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dreigende hongersnood tegengaan in Ethiopië

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dreigende hongersnood tegengaan in Ethiopië"— Transcript van de presentatie:

1

2 Dreigende hongersnood tegengaan in Ethiopië
Ethiopië kampt met de ergste droogte in 30 jaar. Een uitzonderlijk sterke El Niño zorgt ervoor dat de droogte in Ethiopië en omringende landen dit jaar extremer is dan gebruikelijk. De regenperiodes waren korter, waardoor waterbronnen leeg zijn. Oogsten mislukken en veel vee is gestorven. Veel mensen hebben dringend hulp nodig. De laatste weken wordt steeds duidelijker hoe schrijnend de situatie is.

3 Veel kinderen zijn ondervoed
Ondervoed Veel kinderen zijn ondervoed. Het is tijd om in actie te komen voordat er nog veel meer slachtoffers vallen. Het aantal mensen dat in directe nood is en honger heeft ligt al hoger dan in 2011, toen de Hoorn van Afrika ook leed onder de aanhoudende droogte. Normaliter komt extreme droogte maar eens per decennia voor, door klimaatveranderingen is dit al de derde keer in korte tijd!

4 Via de plaatselijke kerk wordt hulp geboden aan kwetsbare groepen
Veel jongeren in Rwanda verlaten de kerk Via de plaatselijke kerk wordt hulp geboden aan kwetsbare groepen Hulp kwetsbare groepen Kerk in Actie gaat via de plaatselijke kerk in Ethiopië extra hulp bieden aan de meest kwetsbare groepen die nu worden getroffen, zoals kinderen, (zwangere) vrouwen en ouderen. Belangrijkste doel is om honger tegen te gaan, ondervoeding te behandelen en te zorgen voor toegang tot veilig (drink) water.

5 Er wordt voedsel verspreid op diverse uitgiftepunten
Kerk in Actie maakt onder andere de volgende hulp mogelijk: · Voedseluitgifte in de Oromia region, Rayaitu Woreda and Wuchale woreda aan pastoralisten (nomaden) en boeren. Vanaf februari worden 840 huishoudens (4800 mensen) vier maanden voorzien van voedsel, zoals granen, bonen, peulvruchten en olie

6 Voedingssuplementen voor: 560 ondervoede kinderen en
1880 zwangere vrouwen · Voedingssupplementen voor 560 ondervoede kinderen en 1880 zwangere vrouwen.

7 Herstel en bouw van waterputten en wateropslagplaatsen
Veel jongeren in Rwanda verlaten de kerk Herstel en bouw van waterputten en wateropslagplaatsen herstel van vier waterputten, plus bouw vier nieuwe ondergrondse wateropslagplaatsen. Aanleg van 7 wateropslagplaatsen

8 Steunt u ook de mensen in Ethiopië?
De situatie in Ethiopië is bijzonder schrijnend geworden en levensbedreigend voor miljoenen mensen. Steun is hard nodig. Steunt u ook de mensen in Ethiopië?

9 Hartelijk dank voor uw gift! Samen zijn we de kerk in actie.


Download ppt "Dreigende hongersnood tegengaan in Ethiopië"

Verwante presentaties


Ads door Google