De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Dorcas Voedselactie

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Dorcas Voedselactie"— Transcript van de presentatie:

1

2 De Dorcas Voedselactie
In de week van 29 oktober tot en met 5 november is de Dorcas Voedselactie. Tienduizend vrijwilligers zamelen op ongeveer duizend actielocaties producten in voor de allerarmsten in Oost-Europa. Wij doen dat omdat we om hen geven.

3 Naar wie gaan de voedselpakketten?
De voedselpakketten worden direct verspreid onder de meest kwetsbaren in Oost-Europa, zoals Adrian in Oekraïne. Adrian is 57 jaar en woont op het platteland. Zijn vrouw heeft als gevolg van diabetes haar been verloren. Adrian is zijn baan bij een landbouwbedrijf kwijtgeraakt. In de buurt is geen werk te vinden en daarom werken hun kinderen in Hongarije. Ze verdienen daarmee geld voor hun eigen gezin. Het beetje dat ze overhouden is voor hun ouders. Adrian mist zijn kinderen. Hij komt nauwelijks nog de deur uit. De winter komt eraan. Altijd een moeilijke tijd. Dan groeit er geen groente in zijn tuin. De hobbelige weg ligt vol sneeuw en hij kan geen kant uit. Adrian kan niet naar de markt om eten te halen. Binnen vriest het. Geld voor brandhout is er niet.

4 Hoe helpt Dorcas Adrian verder?
Kerk: We mobiliseren zijn omgeving om hen heen te komen staan en voor hem te zorgen. Te beginnen bij de kerk. Adrian gaat daar elke week naar de spelletjesmiddag. Hij ontmoet nieuwe mensen. Ze maken plezier en praten over vroeger. Ook legt de kerk contact met de kinderen om te kijken of ze nog wat extra kunnen doen. Adrian wist eerder niet dat hij bij het overheidsloket terecht kon voor een rolstoel van zijn vrouw. Dorcas heeft hem daarmee geholpen. Bij het overheidsloket heeft Dorcas er ook voor gezorgd dat de dokter langskomt om de bloedsuiker van zijn vrouw te onderzoeken. Ook heeft Dorcas gesprekken in de buurt. Sommige buurtbewoners wisten niet eens hoe slecht zij er aan toe waren! Nu hebben de buren afgesproken regelmatig een bezoek te brengen. Ze nemen soep voor hem en zijn vrouw mee en helpen bij het hakken van het hout voor de kachel.

5 Hoe kunt u mee doen? Koop een of meerdere producten van het voedsellijstje en lever het in bij een vrijwilliger Doneer online via webshop.dorcas.nl

6 Dorcas: hulp & ontwikkeling
Wij verlangen ernaar dat mensen en gemeenschappen tot hun recht komen en bloeien. Wij zien armoede, uitsluiting en crisis, en de mensonwaardige gevolgen daarvan. Daar leggen wij ons niet bij neer. Wij werken aan blijvende verandering in het leven van de allerarmsten. Zo volgen wij Jezus Christus na.

7 Zo werkt Dorcas Dorcas werkt samen met lokale kerken en partnerorganisaties aan: Blijvende verandering Noodhulp in crisissituaties

8 Dit bereiken we ‘Ik heb mijn waardigheid weer terug. Ik word weer gerespecteerd.’ Thesai uit Ethiopië hielpen we een nieuwe toekomst op te bouwen. Nu kan ze in haar eigen inkomen voorzien.

9 Namens Adrian: Bedankt!


Download ppt "De Dorcas Voedselactie"

Verwante presentaties


Ads door Google