Presentatie en marketing Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
commerciële presentatie
Advertisements

Verkoopsterke en –zwakke plaatsen
Presentatie Niveau 3 Kerntaak 5 Blz. 17.
commerciële presentatie
Een beeldend stageverhaal
Commercieel beleid 2 H5 Artikelpresentaties Filiaalmanager.
Goederen H3 Vaste artikelpresentaties aanvullen Verkoper.
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Fase 2 Winkel aanvullen Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par: en
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Goederenverwerking H9 Artikelpresentaties Manager Handel.
Detailhandel algemeen
Detailhandel algemeen
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Commercieel beleid 2 H5 Artikelpresentaties Ondernemer detailhandel.
Goederen H2 Goederenopslag Verkoper.
Goederen H2 Goederenopslag Eerste verkoper.
Goederen en inkoop H2 Goederenopslag Ondernemer detailhandel.
Goederen H2 Goederenopslag Filiaalmanager.
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: optimaliseren verkoop en assortiment Hoofdstuk: Visual merchandising Par: 2.2 Blz. 562 t/m 567.
Periode 2 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Kerntaak: Verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties.
Hoofdstuk 3 Presentatie van artikelen in de winkel.
Periode 1 Detail en marketing Kerntaak: verzorgen ontvangst en verwerking van goederen Hoofdstuk: Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties Par:
Verkoop Hoofdstuk 1 Klaar voor de verkoop. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 5 Winkelformule.
Hospitality en voorraadbeheer Hoofdstuk 1 Hospitality.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 6 Retailmix. samengevat 1 ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Het presenteren van artikelen.
Verkoopcijfers Hoofdstuk 1 Handel. ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Kosten ► Omzet ► Verkoopprijs ► Afzet ► Exploitatiekosten.
Commercieel beleid 2 Hoofdstuk 5 Commerciële presentatie.
Periode 1: week 5 Presentatie. Planning  Presentatie  Inrichting  Kleur.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 3 Handel en distributie.
Introductie Hospitality 1.1: Hospitality. Inleiding Unique shopping experience in the 'connected store‘ Unique shopping experience in the 'connected store‘
Goederen en voorraadbeheer
Presentaties maken Wat zijn de eisen?.
Hoofdstuk 6 Rapportage en presentatie verkoopcijfers
Verkoopt en handelt verkoop af
Goederenstroom Goederenopslag.
Verkoopt en handelt verkoop af
Presentatie en marketing
Ontvangt en verwerkt goederen
Goederenstroom Voorraad.
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Presentatie en marketing
Presentatie en marketing
Ontvangt en verwerkt goederen
Presentatie en marketing
Ontvangt en verwerkt goederen
Coördineren logistiek proces
Goederenstroom en voorraadbeheer
Hoofdstuk 7 Verbetering aanbod en winkelpresentatie
Hoofdstuk 2 Goederenopslag
STYLING les 3 , 4 en 5 KERSTBOOM VERSIERING
Presentatie en marketing
Hoofdstuk 5 Het marketingplan
Ontvangt en verwerkt goederen
Hoofdstuk 3 Inkoopwaarde van de omzet
Presentation-Skills H4 Promotie en service.
Supermarkt De supermarktbranche.
Presentation-Skills H3 Winkelinterieur.
Supermarkt De supermarktbranche.
Supermarkt Winkelcriminaliteit.
Supermarkt Ontvangst en opslag.
Hoofdstuk 7 Verkoopprognose
H5 Onderhouden van het exterieur en interieur
Hoofdstuk 2 Indeling van het magazijn
Hospitality en voorraadbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Transcript van de presentatie:

Presentatie en marketing Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties

1 ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Winkelinterieur en –exterieur ► Winkelinrichting ► Routing ► Schappenplan ► Familygrouping ► Verkoopklaar maken ► Aandachtspunten aanvullen.

Inhoud 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 2 Tijdelijke artikelpresentaties 3 Handel en distributie 4 Marktsegmentatie 5 Winkelformule 6 Retailmix 2

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 3 ► Winkelexterieur en -interieur

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 4 ► Winkelinterieur ► Verkoopoppervlakte ► Vloeroppervlakte alleen voor het personeel ► Vloeroppervlakte om te betalen (kassa) ► Presentatiemeubels met producten ► Verlichting ► Wanden ► Plafond.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 5 ► Presentatiemeubelen ► Schappen ► Rekken ► Stellingen of gondola’s ► Koel- en vriesmeubels ► Vitrines.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 6 ► Winkelexterieur ► Gevel ► Voorpui ► Buitenpresentatie ► Etalages ► Entree.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 7 ► Verkoopoppervlakte

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 8 ► Drie functies winkeloppervlakte: ► Verkoopoppervlakte ► Operationele oppervlakte ► Kassa-oppervlakte.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 9 ► Routing ► Looproute in de winkel

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 10 ► Schappenplan ► hoe je de artikelen moet presenteren ► hoeveel stuks van dat artikel er moeten staan ► welke presentatiemeubelen of -wanden je moet gebruiken ► welke ‘pricing’ en ‘signing’ daarbij horen ► hoe de ‘facing’ moet zijn

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 11 ► Facing

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 12 ► Family grouping ► Consumptieverwantschap ► Koopverwantschap ► Maatverwantschap ► Merkverwantschap ► Themaverwantschap ► Kleurverwantschap ► Leeftijdsverwantschap ► Prijsverwantschap ► Stijlverwantschap ► Productieverwantschap.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 13 ► Family grouping

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 14 ► Plaatsing ► Combinatieplaatsing ► Gescheiden plaatsing ► Horizontaal of verticaal ► Frontaal of lateraal.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 15 ► Schaphoogten

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 16 ► Verkoopklaar maken

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 17 ► Aandachtspunten bij het aanvullen ► Controleer of je het juiste schappenplan hebt. ► Lees de voorschriften eerst goed door. ► Maak altijd eerst de schappen goed schoon. ► Werk veilig tijdens het aanvullen. ► Plaats eerst van elk artikel een exemplaar in het schap. ► Vul lege plekken niet op met andere artikelen. ► Bestel eventueel artikelen bij.

Hoofdstuk 1 De winkelinrichting, vaste artikelpresentaties 18 ► Fifo en lifo ► First in first out ► Last in first out.