Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wat is de vee-industrie?
Advertisements

Boe! Mijn naam is Bella De Koe.
Vraag 1: Welke dieren leven in de Nederlandse vee-industrie?
“Ontwerp een eigen school” Leerarrangement KC Macht en Regels
Welkom bij de World Vision Quiz.
Brainport 2020 Gamaakt door: Quincy wezenberg Danique sabel Joris koolen.
De actieve voedingsdriehoek
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Wijchen Gezond Café (h)eerlijke voeding 15 maart 2014.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Gezonde voeding bij tieners
Thema 2: Voeding en Vertering
De koeien lopen in de wei en eten gras
Dit is de drukkerij in Den Helder waar wij de kampkrant laten drukken.
De Bernadetteschool Deze presentatie is gemaakt door VSO-leerlingen van de Bernadetteschool Teksten geschreven door: Sander, Luuk, Kevin, Remco, Jeffrey,
Rekenen groep 4.
Ontbijtservice voor Sarah
De Topklas.
Wachten op de trein Wachten voor een spoorwegovergang is vervelend, maar daar hebben wij wat op bedacht!!! Gemaakt door David Joon,Wietse Uittenbogaard.
Wij heten je van harte welkom op deze groepscursus !
Kippen: Van ei naar kip niet ingesproken
Schade aan het milieu Laten we beginnen wie schade veroorzaakt.
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Lekker en Gezond de Quiz
Boerderijen in Friesland
24 november 2015 Op bezoek bij de stichting Jarige Job in Rotterdam. Met Femke, Nino, Noa, Chloë, Gabriella, juffrouw Jolanda en juffrouw Irene.
V AN STAL NAAR BORD Bij deze publicatie komen van alles en nog wat over de vee houderij.
Vitamine B12 2. Waar zit vitamine B12 in? 1. Wat doet vitamine B12?
Van stal naar bord Ik maak een werkstuk voor plannex het gaat over het dier dat eerst op de boerderij lekker in het hooi graasde maar nu op je bord licht.
INHOUD. Koeien……… Hoe onze koeien de stal leven. ………… Informatie over de koeien …….. Stier……. De stal met 5 koeien…….. Stal…………. Vee industrie……………… Melkerij.
Bukur Biskota Het voedsel van de toekomst. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol.
Hallo, ik ben Lina. Vandaag ga ik naar de speelzaal. Ga je met mij mee? Wenboekje Speelzaal Tierelier.
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
Ogo op de Achthoek Klik bij elke dia om verder te gaan!
Opdracht: voeding Koen en Michiel mensen bewust maken om milieuvriendelijker te eten.
Geschiedenis Thema 1 Les 4 Je leert over hunebedden.
Introductieworkshop Rinelle van den Top. Een opwarmer!
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
De mens en zijn milieu ZW4 Hoofdstuk 4. §1 De mens en het milieu Milieu: de omgeving waarin een organisme leeft Mens en milieu: de mens en zijn omgeving.
Er zijn 12 paarden. 4 paarden lopen buiten. De andere paarden zijn in het hok. Hoeveel paarden staan in het hok?
Een toekomstige stad onder water
Doelen realiseren met media
Gemaakt door: Nienke, Frederieke, Esmé, Joa, Lucas, Mees, Silas, Yvet
Groen op je bord.
Groen op je bord.
Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder.
Rekenen.
Rekenen.
Hoofdstuk 9 M&O + in groepjes Havo3 iPad.
Schaarste en voedselverspilling
In een tijd waarin voedselschandalen een gevolg zijn van onze voedselketen. Waarin de boer geen contact meer heeft met zijn consumenten en diezelfde consument.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
Dit is onze bedrijfsnaam
De Bernadetteschool Deze presentatie is gemaakt door VSO-leerlingen van de Bernadetteschool Teksten geschreven door: Sander, Luuk, Kevin, Remco, Jeffrey,
blok 3 les 2: de gewone basisschool
Melk Laat een melkpak zien. Bekijk en bespreek deze met de leerlingen.
Vragen over de film ‘Dier en Industrie’
blok 2 les 2: taal thuis en op school
Kato bruyneels, Lore Driessens
Woordenkist De Boerderij.
Semantisatieverhaal: Ik heb een geweldig plan: Volgende week begin ik met het aanleggen, het maken van een moestuin. Een moestuin is een ander woord voor.
Eiwitten op je bordje Context 1.
Lezing Stichting Kind en Voeding
Vleesconsumptie en klimaatverandering
Semantisatieverhaal:
Halen we buiten binnen? Of gaan we toch naar buiten?
Joepie, ik ben bijna een kleuter!
Kerstrekenen Groep 7.
Kom maar op…. Ik zal je laten zien hoe slim ik ben…
Mijn spreekbeurt gaat over
Transcript van de presentatie:

Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. Wij hebben een infographic gemaakt om de mensen bewust te maken van hoeveel Co2 uitstoot er in hun eten zit. Deze kunnen we bijv. flyeren. infographic

Het lijkt ons een goed idee om de kinderen ook bewust te maken van de hoeveelheid Co2 uitstoot van het eten. Dit kan met behulp van een leskist. Hierin moeten allemaal proefjes zitten zoals: Hoeveel co2 uitstoot zit er in vlees?(en andere dingen) Ze kunnen ze van vegetarische hapjes laten proeven en ze kunnen vertellen wat je kan doen om de co2 uitstoot te verminderen. Een paar meisjes hebben een boekje over duurzaamheid gemaakt misschien kunnen we deze ook in de kist doen. Het lijkt ons een goed idee om de kinderen ook bewust te maken van de hoeveelheid Co2 uitstoot van het eten. Dit kan met behulp van een leskist. Hierin moeten allemaal proefjes zitten zoals: Hoeveel co2 uitstoot zit er in vlees?(en andere dingen) Ze kunnen ze van vegetarische hapjes laten proeven en ze kunnen vertellen wat je kan doen om de co2 uitstoot te verminderen. Een paar meisjes hebben een boekje over duurzaamheid gemaakt misschien kunnen we deze ook in de kist doen. leskist

Klassen moestuin Ons idee is om bij de nieuwe school een kas neer te zetten. Wat ze verbouwen kunnen ze verkopen. Dit is goed voor het: 1. Rekenonderwijs 2. Sociale vaardigheden 3. Gezond

Klassen boerderij We kunnen ook kippen en koeien bij de kas zetten. Daar krijgen we dan eieren van en biologische melk. Een koe kost dan wel 1000 euro, maar hij maakt wel 8000 liter melk per jaar!

Wij hebben bedacht dat er ook een cursus moet zijn om duurzaam te leren koken. Dat houdt in dat je leert koken zonder vlees en met duurzaam voedsel. Voor alle leeftijden! Wij hebben bedacht dat er ook een cursus moet zijn om duurzaam te leren koken. Dat houdt in dat je leert koken zonder vlees en met duurzaam voedsel. Voor alle leeftijden! Duurzame kookcursus

Liedje! Nu komt er een liedje over duurzaamheid! (Zelf geschreven door een paar kinderen)

Box overig eten Iemand kwam met het goede idee om bij supermarkten bakken neer te zetten waar je overig houdbaar eten in kunt stoppen. Bijv. als je eten over hebt bij een verjaardag. Dit eten gaat dan naar mensen die het nodig hebben.