De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5 Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder.

6 Wat is de hoofdgedachte van het artikel?
De hoofdgedachte vertelt je in één zin waar de tekst over gaat. Omdat het niet goed gaat met de koeien in Nederland werkt Minke van Wingerden aan een plan om voedsel te maken voor de dieren. Op de drijvende boerderij wordt kaas, yoghurt en melk gemaakt, wordt er schoon water gemaakt, en laat men gras groeien waar de koeien van kunnen grazen. Er is sinds kort een drijvende boerderij beschikbaar wat een groot voordeel kan zijn voor mensen die weinig geld hebben. Minke van Wingerden werkt mee aan een drijvende boerderij, waardoor er meer voedsel verbouwd kan worden.

7 Kidsweek heeft als antwoord:
De boerderij wordt 30 bij 30 meter. Het bestaat uit 2 verdiepingen. Er komen bosjes in, het lijkt op een weiland. Er komen steeds meer mensen, dus er is ook meer eten nodig. Het is handig om ook eten te kunnen maken op het water, dat is het grootste deel van de wereld. Kinderen uit de stad kunnen zien hoe hun eten gemaakt wordt. Er wordt een drijvende boerderij gemaakt van 30 bij 30 meter. Er komen veertig koeien op de drijvende boerderij te staan. Er wordt kaas, yoghurt en melk gemaakt en de mest wordt verwerkt. In Rotterdam en in grote steden. Minke van Wingerden helpt bij het plan.

8 Er is meer kaas, yoghurt en melk beschikbaar.
Wat zijn oorzaken en gevolgen van de drijvende boerderij? Vul het schema hieronder in. Er is meer kaas, yoghurt en melk beschikbaar. Meer mensen hebben te eten. Er komen steeds meer mensen, dus er is ook meer voedsel nodig. Bouw van de drijvende boerderij. Er wordt schoon water gemaakt. Meer mensen hebben de beschikking over schoon water, de afwas kan gedaan worden, koeien hebben meer water. Het grootste gedeelte van de wereld is bedekt met water, waardoor weinig ruimte beschikbaar is voor landbouw. Er wordt gras verbouwd. Koeien hebben te eten.

9


Download ppt "Lees het artikel ‘Veertig koeien op drijvende boerderij’ hieronder."

Verwante presentaties


Ads door Google