De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door Lien Van Gucht en Rani Vandenbroeck

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door Lien Van Gucht en Rani Vandenbroeck"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door Lien Van Gucht en Rani Vandenbroeck
Nederland Gemaakt door Lien Van Gucht en Rani Vandenbroeck

2 Inhoud Aantal inwoners De taal De vlag Het geld waarmee ze betalen.
Klimaat Eten en drinken Cultuur/ godsdienst Bezienswaardigheden Belangrijke plaatsen Het landschap Belangrijke en handige woorden om te weten. Weetjes

3 Belangrijke en handige woorden om te weten

4 Aantal inwoners Nederland telt op dit moment inwoners.

5 De taal In Nederland spreken ze zoals ons, maar alleen met een ander accent. Vele mensen noemen deze taal Hollands.

6 De vlag De kleuren van de vlag staan horizontaal op elkaar.
De kleuren van de vlag zijn rood,wit en blauw.

7 Het geld waarmee ze betalen
Het geld uit Nederland is het zelfde als ons geld. Sinds 1 januari 2002, is de euro het Nederlandse betaalmiddel. In 12 Europese landen wordt dit betaalmiddel gebruikt. Die landen zijn: Duitsland, Ierland, Nederland, Griekenland, Finland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, België, Italië, Portugal en Spanje.

8 Klimaat Volgens de indeling van Köppen ligt de gemiddelde temperatuur tussen 3°C en 18°C.De relatief hoge wintertemperatuur in onze streken is toe te schrijven aan het thermisch gedrag tussen grote watermassa`s en het continent. Hoewel een wateroppervlakte minder zonnestraling terugkaatst dan het landoppervlak, wordt het toch minder warm; enerzijds door de tweemaal zo grote warmtecapaciteit; anderzijds door stroming het water wordt horizontaal en vertikaal verplaatst. Het klimaat van Nederland en ook elders op de wereld, is aan het veranderen de vraag is nu waardoor en waarom komt die verandering. Komt de opwarming van de aarde nu door natuurlijke oorzaken of is de mens hier mede aan schuldig?

9 Eten en drinken De mensen in Nederland eten eigenlijk hetzelfde als ons, het is dan ook een buurland van ons. Maar de Hollandse kaas is wel heel beroemd in Nederland.

10 Cultuur/godsdienst in Nederland
De Protestantse Kerk in Nederland is een christelijke kerk en op 1 mei 2004 ontstaan. Ze is het resultaat van de vereniging van drie kerken: de Evangelisch-Lutherse Kerk in het Koninkrijk der Nederlanden, de Gereformeerde Kerken in Nederland en de Nederlandse Hervormde Kerk. De geschiedenis van de Protestantse Kerk in Nederland kan het beste worden verteld aan de hand van de drie kerken die samen deze kerk vormen. Lees meer over de geschiedenis van deze kerken in het menu hiernaast.

11 Bezienswaardigheden Nederland
Elmina, de laatste Afrikaanse kolonie van Nederland

12 Belangrijke plaatsen Dit is het oranje huis : Nassau.

13 Het landschap Een mooi landschap in Nederland.

14 Belangrijke woorden om te weten.
Elmina, Het oranje huis Nassau

15 Nu nog enkele weetjes. Veel mensen eten Hollandse kaas.
Veel mensen droegen vroeger klompen. Ze maken daar veel tekeningen met wit en blauw, dat noemt men delefs. De protestante kerk komt voor in Nederland. In Nederland zijn de (wind)molens heel bekent. Op 30 april is het konigingendag. Ralf heeft het junioreurosong festival gewonnen. en die is van nederland

16 EINDE


Download ppt "Gemaakt door Lien Van Gucht en Rani Vandenbroeck"

Verwante presentaties


Ads door Google