De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Groot-Brittannië Door: Soraya en Judy.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Groot-Brittannië Door: Soraya en Judy."— Transcript van de presentatie:

1 Groot-Brittannië Door: Soraya en Judy

2 inhoudstabel Aantal inwoners De taal De vlag
Het geld , waar betaal je mee? Klimaat (wat is typerend voor dit klimaat?) Eten en drinken Bezienswaardigheden (o.a. gebouwen) Belangrijke plaatsen Belangrijke en handige woorden om te weten 

3 Aantal inwoners Aantal inwoners: de meeste van de inwoners zijn christenen minder dan de helft zijn Hindoeïsme

4 De vlag Het rode Sint-Joriskruis van op de Vlag van Engeland werd op de Vlag van Schotland geplakt. De achtergrond van de Union Flag is echter een dieper blauw dan dat van de Schotse vlag.

5 Het geld De mensen in Groot-Brittannie betalen hier met pond i.p.v de euro.

6 Het klimaat Groot-Brittannie heeft een gematigd klimaat met in het algemeen zachte winters, niet al te hete zomers en over alle jaargetijden vrij gelijkmatig verdeelde neerslag.

7 Eten en drinken gebakken worstjes (sausages)
black pudding (bloedworst) gebakken bacon eieren (gekookt, gebakken of een roerei) gebakken champignons witte bonen in tomatensaus enz.

8 Bezienswaardigheden De Big Ben wordt het uurwerk bedoelt in de toren van het Palace of Westminister De Londen Eye is 135 meter hoog,weegt ton en heeft 32 cabines Niet de naam voor de toren, zoals veel mensen denken. Nee, met de Big Ben wordt het uurwerk bedoeld in de toren van het Palace of Westminster, beter bekend als de Houses of Parliament. In dit historische gebouwencomplex aan de Theems huist het Britse parlement. De oudste gebouwen werden omstreeks 1097 gebouwd. De Houses of Parliament is een attractie op zich en één van de vele hotspots aan de Theems.   Niet de naam voor de toren, zoals veel mensen denken. Nee, met de Big Ben wordt het uurwerk bedoeld in de toren van het Palace of Westminster, beter bekend als de Houses of Parliament. In dit historische gebouwencomplex aan de Theems huist het Britse parlement. De oudste gebouwen werden omstreeks 1097 gebouwd. De Houses of Parliament is een attractie op zich en één van de vele hotspots aan de Theems.

9 Belangrijke plaatsen De regio Greater London is in het zuidoosten van Engeland gesitueerd De regio Greater London is in het zuidoosten van Engeland gesitueerd. Het gebied heeft een oppervlakte van ruim 1500 km² en telt circa inwoners. De hoofdstad van deze regio is London.

10 This was our presentation, there are questions?
The End


Download ppt "Groot-Brittannië Door: Soraya en Judy."

Verwante presentaties


Ads door Google