De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door ROMY LUUK MICK EN CHIEL… Cultuur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door ROMY LUUK MICK EN CHIEL… Cultuur."— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door ROMY LUUK MICK EN CHIEL… Cultuur.
Cultuur Engeland. Gemaakt door ROMY LUUK MICK EN CHIEL… Cultuur.

2 Eten in engeland. Lezen romy.
In Engeland ontbijten mensen vaak met spek, eieren, worstjes en witte bonen in tomatensaus. Daarbij eten ze geroosterd brood. Voor lunch eten ze zeer goed gevulde sandwiches en de kinderen op school krijgen zelfs warm eten. Ook wordt er “Fish and Chips” gegeten. Dit zijn dikke frieten met een stuk gepaneerde gebakken vis. Op de frietjes doen ze vaak azijn en heel veel zout.

3 Culturele informatie over Engeland lezen luuk.
Bolhoeden, dubbeldekkers en rode telefooncellen. Drie typisch Engelse begrippen. Andere kenmerken van Engeland zijn de high tea, het stevige ontbijt en de regen. Engeland, liggend aan de andere zijde van de Noordzee, is een ideale vakantiebestemming. Een weekendreis is prima te doen, maar ook rondreizen, kan in Engeland.

4 Dit is de vlag van Engeland.

5 Eilandbewoners lezen mick.
Als eilandbewoners hebben de Engelsen de neiging om hun land als middelpunt te zien en zich af te zonderen van de rest. Ze hadden er dan ook de grootste moeite mee dat hun eiland werd verbonden met het Europese vasteland. In 1802 had Napoleon de eerste ideeën over een vaste kanaalverbinding. Maar uiteindelijk kwam die verbinding er pas in 1994, met de Kanaaltunnel.

6 Vragen In 1802 had Napoleon de eerste ideeen voor een vaste kanaalverbinding maar uiteindelijk kwam die verbinding pas in??????? Wat eten de Engelsen als ontbijt?????

7 EINDE!!!!!!! BEDANKT VOOR JULLIE AANDACHT EN HET LUISTEREN NAAR ONZE PRESENTATIE OVER ENGELAND GEMAAKT DOOR mick, luuk romy en chiel…


Download ppt "Gemaakt door ROMY LUUK MICK EN CHIEL… Cultuur."

Verwante presentaties


Ads door Google