INFORMATIE AVOND 2015 KIJKJE IN DE ’ KEUKEN ’ VAN WESTWOUD.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Advertisements

Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Een impressie van een schoolweek in groep 5 t/m 8
Samen op weg naar je eigen toekomst. Open voor talent Kleinschalig en gedegen Op maat en interessant Aanspreekbaar en betrokken Sociaal emotioneel dichtbij.
R.K. Jenaplanschool De Oostpoort
Ouderportaal Een nieuwe manier van ouderbetrokkenheid. Korte informatie wat u van ons ouderportaal mag verwachten.
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
De Proostdijschool School vol talenten Prachtig om er kind te zijn, Prachtig om er te werken.
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Welkom op deze informatieavond
Ouderavond donderdag 12 juni Programma ouderavond Welkom Toelichting op het proces Praktische zaken Ondersteuning Afsluiting.
Informatieavond groep 5
Een kansrijke veilige school!.  Het Stroink is een openbare Daltonschool.  Openbaar betekent dat de school open staat voor iedereen met respect voor.
Welkom in groep 3 en 4.
Informatie-avond groep 1-2 September 2014
Een kijkje in de keuken…..
1 Ouderinformatieavond De Sparrenhoek & De Tuinen 30 november 2011.
Wereldoriënterende vakken in de onderbouw.. Aanleiding tot ons onderzoek Er is vraag naar lesmateriaal voor wereldoriënterende vakken in de groepen 1.
Regels kun je omzeilen, principes niet.
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
Basisscho ol Op De Horst Ervaringsgerich t Onderwijs Afstemming.
Welkom in groep 7C: Los Angeles
Welkom op de informatieavond Praktische zaken “Kijkje in de groep”
Informatie avond 2 september 2015 Welkom. Agenda Welkom Wat voor school zijn wij? Wat doen we?
Basisschool Op De Horst
Basisschool Op De Horst
W ELKOM ! Bij de informatieavond van groep 7. V OORSTELLEN Wie ben ik? Wat vinden wij belangrijk? Contact met ouders  /
Op de informatieavond van de groepen 5
Welkom in Groep 8!. Informatieavond groep 8  Welkom en toelichting over de avond  Uitleg: de Zilverberg en leren door betrokkenheid.  Het onderwijs.
Informatieavond groep 8 Maandag 7 september 2015.
Informatieavond groep 8
Welkom!. De start in groep 8… ‘De Venstervisie’ In onze visie komen de volgende vijf kernwaarden naar voren: zelfstandigheid, vertrouwen, ontwikkeling,
Welkom in groep 6D.
Ouderportaal. Ouderbetrokkenheid – Het ouderportaal als middel en niet als doel.
Innovatief onderwijs Basisschool Klinkers Waar leren betekenis krijgt voor kinderen Gastcollege PABO Tilburg 26 maart 2010.
Welkom. Wat wilt u graag weten? Schrijf maar op! Welke info?
Welkom!. Een voorstellen: Een voorstellen: Even voorstellen.
Peuterspeelzaal De Woezel Een kleine partner met een grote visie. Of hoe klein duimpje het hart wil laten kloppen………………….
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
“Van Wieg tot Werk” “Van Wieg tot Werk”. Basisscholen gemeente Brunssum Onder het schoolbestuur van Movare zijn er 9 scholen; m.n. Meander, Koningin Beatrix/Treebeek,
Schoolplan Een verdere uitwerking van onze visie op toekomstig leren.
FOTO Siersteenlaan FOTO Maresiusstraat Siersteenlaan Maresiusstraat EZ Groningen 9746 BJ Groningen tel: tel:
InformatieavondInformatieavond Groep 6 schooljaar
17 november 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit, unit onderbouw slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Welkom in groep 5MR Informatieavond 12 september 2016.
‘Samen’ uitdagen tot ontwikkelen Basisschool De Ark.
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
GROEP 7. Deze informatie kunt u nog eens nalezen op onze website! GROEP 7.
Deze informatie kunt u nog eens nalezen op onze website!
Welkom in Groep 6!. Wat gaan we doen?  Voorstellen  De leerstof van groep 6  Visie van de school  Mededelingen  Vragenrondje.
Wat gaan we doen? 20.00u: Inloop 20.10u: Opening 20.15u: Start presentatie 21.00u: In groepjes uit elkaar 21.30u: Terugkoppeling 21.40u: Afsluiting 22.00u:
Studiemiddag donderdag 30 maart 2017
Wat is coöperatief leren?
Informatieavond ‘t Heibosch
Evaluatie onderwijskundig beleid
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
Welkom in Groep 8!.
Ouderinformatie avond
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
Welkom iedereen! Rick van der Hulst (6R) Tineke van der Bent (6MT)
Welkom in onze groep! We hebben er zin in!
Informatie- en bedankavond De Schare juni 2018
Informatieavond groepen 8
Uitnodiging Nieuw! Thema-ochtend Vrijdag 2 november Beste ouders,
Samenlevingsschool / KC
SNEAK PEEK Workshop: Algemene informatie over de Passie
Scholenmarkt 17 mei 2017 OBS ‘t hout.
De druppel die de emmer doet overlopen
Welkom bij de informatieavond van groep 8
Transcript van de presentatie:

INFORMATIE AVOND 2015 KIJKJE IN DE ’ KEUKEN ’ VAN WESTWOUD

Zelfstandig werken Goede zorg Kanjertraininge n ICT Coöperatief leren De Plusklas en Levelwerk 21 st Century Skills Bordfolio Wij stimuleren dat elk kind het hoogst haalbare bereikt op cognitief, sociaal en creatief vlak. Ons motto daarbij is : Ieder kind in beeld & Samen school zijn Met kinderen, ouders en team zorgen wij voor een open sfeer waarin iedereen zich veilig voelt en zich optimaal en naar eigen kunnen kan ontplooien. Wij zijn een warme school met deskundige en enthousiaste leerkrachten die graag een stapje harder lopen om ons doel te bereiken. SPEERPUNTE N

SAMEN SCHOOL ZIJN & IEDER KIND IN BEELD

SAMEN SCHOOL ZIJN… Kinderen Groot & klein Coöperatief leren Respectvol omgaan met elkaar Ouders Ouderraad, MR, Klankbordgroep Hulp op allerlei gebieden Laagdrempelig, communicatie Leerkrachten Kennis en gebruik maken van elkaars kwaliteiten, interesses en talenten Samenwerking Vertrouwen en trots Dorp Sportclinics Dramalessen Excursies Workshops

IEDER KIND IN BEELD… Veel aandacht voor de basisvakken lezen, spelling, taal en rekenen Veel aandacht voor het individuele kind Verschil in niveau, karakter, leerstijl, interesse en talent. In het Bordfolio brengt het kind zichzelf in beeld ! Ook de leerkracht voegt informatie toe. Op Westwoud kun je jezelf zijn !

WESTWOUD ANNO NU….. Wij willen en gaan nog meer tegemoet komen aan de talenten en interesses van de kinderen én leerkrachten. Wij willen en gaan de kinderen vaardigheden leren waar ze in de toekomst mee vooruit kunnen. Wij leiden kinderen op voor beroepen die nog niet bestaan !

EN WAAR WE OOK GRAAG AAN VASTHOUDEN… Onze tradities zoals : De zelfgemaakte musical van groep 8 De Kerstloop ! De vele vieringen rond feest - en bijzondere dagen De Schoolreisjes, welke passend bij de leeftijd zijn en helemaal georganiseerd worden door de ouderraad ! De laatste schoolweek vol festiviteiten en de laatste dag georganiseerd door groep 8. De zo goed als grenzeloze inzet van alle collega ’ s, ouders en iedereen die Westwoud een warm hart toedraagt !

SCHOUDERCOM ( SCHOOL - OUDER - COMMUNICATIE ) Het is héél belangrijk dat u zich als ouder registreert en de gegevens van uw kind up - to - date houdt. School gebruikt SchouderCom voortaan voor á lle communicatie tussen school en ouders en vraagt u dit ook te doen. Ook de noodnummers zijn in SchouderCom met 1 klik op de knop opvraagbaar voor ons en altijd up - to - date ! Beide ouders kunnen zich registreren en ervoor kiezen om apart of samen op de hoogte gehouden te worden. Denk ook aan een unieke gebruikersnaam ! De weekbrief wordt als bijlage in SchouderCom verstuurd en is daarnaast daar altijd terug te vinden in het archief. Oudergesprekken worden voortaan ook via SchouderCom ingepland. Voor ons een enorme tijdswinst en voor u geen gedoe met briefjes ! Binnen SchouderCom kunnen bepaalde ‘ rollen ’ toebedeeld worden, waar bepaalde rechten aan vastzitten. Denk aan ( ouderraad, MR, Klassenouders, etc ). Juf Daniëlle coördineert dit samen met Annette ( administratie ). U kunt hen een mailtje sturen als u vragen heeft, door een mail aan het beheerdersaccount te sturen. Een van beide zal dan actie ondernemen.

RAPPORTEN Drie schriftelijke rapportages per schooljaar 13 Nov : Eerste Indruk 11 Mrt : uitgebreide rapportage met portfolio gedeelte 1 Juli : laatste rapportage met portfolio gedeelte Twee “ verplichte ” ouder ( portfolio ) gesprekken ( november en maart ) Overzicht van methode - en CITO resultaten Gescheiden ouders worden beide op de hoogte gehouden van de vorderingen van hun kind. De huidige rapporten sluiten niet meer naadloos aan op de manier van werken en toetsen. Daarom starten we dit jaar met het invoeren van Bordfolio. Naast de standaardbeoordelingen voor de basisvakken, leveren kinderen ‘ bewijsstukken ’ voor wereldoriëntatie, expressievakken en sociale vaardigheden.

LESKRACHT : REGENBOOG WERELDKIST & SPECTRUMBOX Sluit aan bij de huidige tijd. Het kind staat centraal. De ondernemende houding van kinderen wordt gestimuleerd. Naast basiscompetenties leren ze ook hun talenten te ontwikkelen. Ze ervaren wat het is om samen te werken en ze leren initiatieven te nemen. Kinderen worden uitgedaagd om vanuit een vraagstelling te denken Kinderen krijgen ruimte voor eigen creativiteit Ze gaan verantwoordelijkheden aan en komen ze na Kinderen geven en krijgen feedback Ze werken in groepsverband naar eindproduct Het werkproces wordt door kinderen zelf vastgelegd in een stappenplan

SPECTRUMBOX & REGENBOOG WERELDKIST Altijd in een vaste volgorde van de verschillende fases van de leercirkel

ENGELS Onze school is dit schooljaar gestart met het geven van Engels vanaf groep 1. Jonge kinderen zijn heel gevoelig voor taal. We willen ze al jong een basis geven voor Engels. We werken samen met Early Bird ( vroeg vreemdetalenonderwijs ) en worden ook begeleid door Early Bird. De invoering gaat niet van het ene op het andere moment, het is een traject van drie of vier jaar. In de groepen 1 t / m 4 wordt er gewerkt met i Pockets, in groep 5/6 met Our Discovery Island. Groep 7 en 8 werken nog met Groove me. Alle groepen hebben in de loop van het jaar 60 minuten Engels per week