1 GEVEN. 2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Romeinen 5:17 …veel meer zullen zij, die de overvloed van genade en van de gave der gerechtigheid ontvangen, leven en als koningen heersen door de ene,
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Geven en laten geven. geven uit gulheid en gemeenschapszin.
Zingen Vers 1 Geloofd zijt Gij, God onzen Heer,
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Verheugd was ik toen ik hoorde: ‘Wij gaan naar het huis van de HEER,’
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag  Exodus 35:1-38:20  Herhaling van het sabbatsgebod, het volk levert het materiaal voor de tabernakel en Besaleël leidt.
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 2 augustus 2014 “Aan de een wordt door de Geest het verkondigen van wijsheid geschonken, aan de ander door diezelfde.
Lied 465 : 1, 2 Psalm 62 : 3, 5 Gezang 107 : 1, 2, 3 Maleachi 3 : 6 – 12 Psalm 146 : 1, 5 HC Zondag 42; 2 Korintiërs 9 : 6 – 15 Lied 473 : 1, 4, 5, 10.
Koen Minderhoud 30 november 2014
Leven zoals past bij God
Ik wil jou van harte dienen
Zingen Vers 1 Mijn God en Koning, aller vorsten Heer,
In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan. Voor de dienst zingen we Gezang 15 : 1, 3, 5 Na de zegen Psalm 84: 1, 2 Schriftlezing : 2 Samuël 7:
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
God liefhebben boven alles En je naaste als jezelf?!
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
4G Genade Gratie Genade Gratie Gunst Genade Gratie.
Een wereld geregeerd door geld 1 Kron 29:14-16 Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles.
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Wat? Hoe? Verblijd u altijd in de Heere; ik zeg het opnieuw: Verblijd u. (Fil 4:4)
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 1 oktober 2016 ‘Zij die bijeengekomen waren, vroegen hem: ‘Heer, gaat u dan binnen afzienbare tijd het koningschap.
God’s uitnodiging in het midden van de strijd
En een euro voor de zending ….
Johannes 16:5-8 5 En nu ga Ik heen naar Hem Die Mij gezonden heeft, en niemand van u vraagt Mij: Waar gaat U heen? 6 Maar omdat Ik deze dingen tot u.
Mijn ziel is stil tot God mijn Heer Van Hem verwacht ik altijd weer Mijn heil, op Hem toch kan ik bouwen Ik wankel niet, want Hij staat vast Mijn Toevlucht.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Beelddragers van de onzichtbare God
10. De Geest, het woord en gebed
Efeze 3: Om deze reden buig ik mijn knieën voor de Vader van onze Heere Jezus Christus, 15 naar Wie elk geslacht in de hemelen en op de aarde.
… AMEN Het is waar en zeker. God heeft mijn gebed en al mijn gebeden van 2011 veel stelliger verhoord dan ik in mijn hart voel dat ik dit van hem.
Les 16 Stortplaats Wat doe ik hier vandaag?
Blok III Het gebed In de lessen 15 t/m 20 leer je hoe je kunt bidden.
Paulus uit Tarsen ‘Steek over naar Macedonië en kom ons te hulp!’
In de lessen 6 t/m 14 leer je over de wet van God.
Les 21 Wat geeft de heilige Geest?
Zingen Psalm 20 Vers 1 Moge de HEER u antwoord geven,
Blok III De wet In de lessen 14 t/m 20 ontdek je welke betekenis
Blok II God de Vader God bestaat uit drie personen.
5 – Hoe word je relaxed?.
1 Koningen 8: Dit is wat Salomo bidt als hij een tempel heeft gebouwd voor God. Kunt U wel op aarde wonen, God? U bent zo groot en machtig, de hemel.
Les 13 De Zoon wint Wat doe ik hier vandaag?
Bidden om dat waar je naar verlangt; danken voor dat wat je ontvangt: om 1 kracht; 2 geloof; 3 liefde; 4 kennis; 5 volheid Mysterie Daarom buig ik mijn.
Wat is God gul.
Filip 1:3-5 Ik dank mijn God altijd wanneer ik aan u denk, telkens wanneer ik voor u allen bid. Dat doe ik vol vreugde, omdat u vanaf de eerste dag tot.
Johannes 3:16 (NBV) God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
IK ZIE, IK WIL, IK NEEM Les 2 voor 13 januari 2018.
OFFERGAVEN VAN DANKBAARHEID
GOD IS ‘✝︎ AL….
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. L Hoftijzer
Hoofd in de wolken; voeten in de klei
1Joh 3:23,24a Dit is zijn gebod: dat we geloven in de naam van zijn Zoon Jezus Christus en elkaar liefhebben, zoals hij ons heeft opgedragen. Wie zich.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Ik leef van de geef.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. M Dubbelman
Welkom Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst:
‘in de hemel, en op aarde’
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
aanstelling pastoraal medewerkers
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Gods kracht 1 Kron 29:11 2 Kor. 12:7-10 Fil. 3:8.
de verborgenheid van Zijn wil
Jezus volgen met wat je hebt en geeft
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
De Here woont voor altijd bij ons!
Transcript van de presentatie:

1 GEVEN

2 David Bovendien, de tempel van mijn God gaat mij zo ter harte, ik stel boven op alles wat ik al voor het heilige huis bijeen heb gebracht mijn hele persoonlijke vermogen aan goud en zilver voor de tempel van mijn God ter beschikking: drieduizend talent goud uit Ofir en zevenduizend talent puur zilver (...) Wie van u stelt zich vandaag in dienst van de HEER door een vrijwillige gave te schenken?’ (1 Kronieken 29:3-5)

3 Wij Geven doe je uit de liefde van en voor God Geven doe je met je hart Door te geven neem je deel aan de dienst van God

4 Vreugde Het volk bracht zijn gaven met vreugde, want met was van ganser harte bereid een bijdrage te schenken voor de HEER. Ook koning David was zeer verheugd. (1 Kronieken 29:9)

5 David Toen loofde David de HEER, ten aanhoren van de hele gemeenschap. Hij zei: ‘Geprezen bent U, HEER, God van onze voorvader Israël, voor altijd en eeuwig. U, HEER, bent groots en machtig, vol luister, roem en majesteit. Alles in de hemel en op aarde behoort U toe, HEER, U bezit het koningschap en de heerschappij. Roem en rijkdom zijn van U afkomstig, U heerst over alles. In uw hand liggen macht en kracht besloten, U beslist wie groot en machtig is. (1 Kronieken 29:10-12)

6 Wij Een zuiver beeld van God helpt om te geven

7 David Wat ben ik, en wat is mijn volk, dat wij in staat zijn gebleken zo veel kostbaarheden af te staan? Alles is van U afkomstig, en wat wij U schenken komt uit uw hand. (...) HEER, onze God, al deze rijkdom die we bijeengebracht hebben om voor U een tempel te bouwen voor uw heilige naam, komt uit uw hand en aan U dragen wij die op. (1 Kronieken 29:14 en 16)

8 Wij Alles wat we geven hebben we eerst zelf gekregen We zijn beheerders van wat God ons heeft toevertrouwd

9

10 Paulus aan de Korintiërs Verder maken wij u bekend, broeders, de genade van God die in de gemeenten van Macedonië gegeven is, namelijk dat te midden van veel beproeving door verdrukking, de overvloed van hun blijdschap en hun buitengewoon diepe armoede in overvloedige mate geleid hebben tot de rijkdom van hun vrijgevigheid. Want, zo getuig ik, zij gaven naar vermogen, ja, boven vermogen, en uit eigen beweging; en zij smeekten ons met veel aandrang dat wij hun genadegave en aandeel in het dienstbetoon aan de heiligen zouden aannemen. (2 Korintiërs 8:1-4)

11 Wij Je financiële situatie is geen maatstaf om wel of niet te geven

12 Paulus aan de Korintiërs Bedenk dit: wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten. Laat ieder zo veel geven als hij zelf besloten heeft, zonder tegenzin of dwang, want God heeft lief wie blijmoedig geeft. God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk. (2 Korintiërs 9:6-8)

13 Wij Hoeveel je geeft is je eigen beslissing en je eigen verantwoordelijkheid

14 Paulus aan de Korintiërs Bedenk dit: wie karig zaait, zal karig oogsten; wie overvloedig zaait, zal overvloedig oogsten. Laat ieder zo veel geven als hij zelf besloten heeft, zonder tegenzin of dwang, want God heeft lief wie blijmoedig geeft. God heeft de macht u te overstelpen met al zijn gaven, zodat u altijd en in alle opzichten voldoende voor uzelf hebt en ook nog ruimschoots kunt bijdragen aan allerlei goed werk. (2 Korintiërs 9:6-8)

15 Wij Als we ruimhartig geven, zorgt God dat we ruim voldoende overhouden GEVEN ONTVANGEN

16 Dankzegging U bent in ieder opzicht rijk geworden om in alles vrijgevig te kunnen zijn, en uw vrijgevigheid leidt door onze bemiddeling tot dankzegging aan God. Uw bijdrage aan de collecte heft immers niet alleen het gebrek van de heiligen in Jeruzalem op, maar leidt er bovendien toe dat ze God uitbundig danken. (2 Korintiërs 9:11-12)

17 Wij Geven leidt tot dankzegging en lofprijzing aan God

18 Relatie Ze prijzen God omdat u er blijk van geeft gehoorzaam te zijn aan het evangelie van Christus, wat u bewijst door de ruimhartigheid waarmee u met hen en alle anderen wilt delen. In hun gebed voor u spreken ze hun verlangen naar u uit, omdat ze zien hoe overstelpend goed God voor u is geweest. (2 Korintiërs 9:13-14)

19 Wij Geven komt voort uit relatie en verdiept de relatie tussen gevers en ontvangers

20 Geven: Privé of via gemeente?

21 Geven: Privé of via gemeente?

22 Tips Bid om wijsheid Zorg voor een plan Maak keuzes Zorg voor draagvlak Investeer in relaties - met de ontvangers - betrek elkaar steeds actief bij de ontvangers

23 Laten we God danken voor zijn onbeschrijfelijk geschenk.

24 Geven