MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mondeling Nederlands Cursus 1 – de school.
Advertisements

Knikkerbaan maken Maria Al; september
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof Touchlamp van de Action € 7,95
Uiltje- Hoot hoot! Nodig: Stofschaar Stof Plastick zakje van de c1000
Flockfolie oogjes + strijkijzer
Een digitaal verhaal maken
2 en 3, ze moeten in elkaar passen
Techniek: Een Brug Te Ver
Mini-planetarium maken
windmolen Een PowerPoint over windmolen.
Techniek en gezichtsbedrog
INSTRUCTIE 1: Verzamel zoveel mogelijk verschillende soorten gekleurd papier en pakpapier. Vergeet geen zwart en wit papier. Zorg dat ieder van jullie.
Escher.
De springende kikker Origami uit Japan.
Gemaakt door Suzanne Koene-Jurgens
Elektriciteit Groep 6A Klik op onderstaande onderwerpen:
Techniek en gezichtsbedrog bovenbouw Montessorischool Stad
Fauvisme = Kijk naar het filmpje. Wat valt op? Let het kleurgebruik, manier van afbeelden (als een foto of juist niet), vormen, etc.
Beste leerlingen, De KLM is op zoek naar een nieuw vliegtuig voor de vluchten naar de Verenigde Staten. We overwegen drie modellen: Een ‘traditioneel vliegtuig’,
Smartboard: Move to reveal (gordijn en vergrootglas)
Mini Uil Extra nodig: Het zelfmaakpakket bevat alles om dit mini hangertje te maken! Zie wubbel.wordpress.com/zelfmaakpakketten Stofschaar Strijkijzer.
Lampenhoes Nodig: Stofschaar Stof
Hoe maak ik een snorkel? De Snorkels was oorspronkelijk een strip, in 1982 getekend door een Belg (Nicolas Broca). Het Amerikaanse productiebedrijf Hanna-Barbera.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Tulpen tellen Dit is een voorbeeld van een les voor leraren die kinderen willen leren tellen, aan de hand van concreet materiaal. Doel: kinderen leren.
BENODIGDHEDEN gram glycerinezeep naar eigen keuze
Maak een schets van je munt. Een munt is een munt als hij…- rond is ( soms 8 of 10 hoekig) - waarde aanduiding in getal - munteenheid aanduiding(euro)
The Six Thinking Hats WORKSHOP. DIVERGEREN Dit is het genereren van zoveel mogelijk ideeën, feiten, problemen, kenmerken, gevolgen, oorzaken, oplossingen.
Vouw het Kwiekbekje
Een geschenktasje maken
MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf. BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 bruin of zwart vouwblaadje 4 gekleurde vouwblaadjes Gekleurd papier: wit, rood en.
Dissectie van het oog Biologie 3e jaar..
Open Les Wiskunde F.J. Brandsma 1 Open Les Wiskunde ‘ een wandeling over de Möbius band ’
ALS EEN WAARDEVOL STUKJE BELEVING HET BOEK. BOEKEN.
Uiltje maken Leven van een juf.
Trillingen Klik op de pijltjes van je toetsenbord om naar de volgende of vorige dia te gaan. Hallo allemaal, we gaan het hebben over: dubbelklik.
Engel van papier Wat heb je nodig?
RoboCup Junior Bouwen van een robot voor de RCJr lessen Versie
* Lava.
Materialen. Papieren Het papier waar je de kaartjes op plakt De kaartjes die je moet uitknippen en moet opplakken. De achterkant voor het papier waar.
Kerststalletje in de nacht. Schilder een lichtblauwe rand om de witte cirkel: meng blauw met wit.
Inpaktechnieken.
Hoe slachtoffer maken reddingsopdracht?
Netwerkspel voor inclusie
IJsster maken.
Door God uitgekozen Opdracht: Maak een Abraham van wc-rolletjes.
VWO 6 Wiskunde C – les 1 Meneer Ypma.
Kaarsenhouder PO 0303.
OPDRACHT Voor de leerkracht: Druk de volgende twee blaadjes af.
NSCCT Instructie groep 4
Ik heb mijn boek uit… Wat nu?.
NSCCT Instructie groep 5
Sint op wiebelpaard, deel I
NSCCT Instructie groep 7
NSCCT Instructie groep 6
Dit was Piet Mondriaan. Hij is een hele beroemde Nederlandse schilder
Kies een steriel gaasje dat de wond ruim bedekt.
Project Sporen in het land - Marickenland
Presentation-Skills H4 Promotie en service.
7e druk
opdrachtkaart opdrachtkaart wat ga je doen? wat ga je doen? stap 1:
Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding De Fantra VMBO II
Palmtakken Matteüs 21:7-11 “De leerlingen van Jezus legden jassen op de rug van de ezel, en Jezus ging erop zitten. Veel mensen legden hun jas op de weg.
NSCCT Instructie groep 4
NSCCT Instructie groep 5
NSCCT Instructie groep 6
NSCCT Instructie groep 7
Terug Wat heb je nodig? Tijdschriften, schaar, lijm, A4 of A3-tje. Wat moet je doen? Je gaat een collage maken. Je gaat foto’s van oude gebouwen (ouder.
Voetbalshirtje vouwen
Vouw het Bacteriebekje
Transcript van de presentatie:

MUZIEKPIETJES MAKEN Leven van een juf

BENODIGDHEDEN Per leerling: 1 gekleurd vel papier 4 satéprikkers 1 ballon 1 wc rol 3 of 4 strookjes gekleurd papier 1 strook bruin of zwart papier Kleine stukjes papier in rood, wit en zwart 4 bruine of zwarte vlechtstroken Lijm Schaar Eventueel plakband

Pak een gekleurd vel papier. Vouw 1 hoek diagonaal naar de andere kant van het vel. Zorg ervoor dat er een vierkant met een ‘flap’ ontstaat. Vouw het overgebleven flapje over het vierkant heen en knip het af. Vouw het vierkant open.

Vouw 16 vakjes in het vierkant door het vierkant eerst door midden te vouwen en daarna de zijkanten te vouwen tot aan de middenvouw. Draai het vierkant een kwartslag en herhaal bovenstaande stap. Knip aan de 2 zijkanten het buitenste vakje in tot aan de volgende vouw. Vouw de losse flapjes naar binnen en plak ze vast aan de zijkant van het ‘bakje’.

Je hebt nu een bakje voor je staan. Plak 1 van de satéprikkers in de hoek van het bakje. Let op: de scherpe kant moet naar beneden wijzen. Plak de andere 3 satéprikkers in de overige hoeken van het bakje. Blaas een ballon op en leg deze ‘op’ de satéprikkers. Je luchtballon is klaar!

Pak de wc rol en kies 2 kleuren uit. Maak 2 stroken van deze kleuren. Tip: een half vouwblaadje heeft hiervoor de ideale grootte. Plak de eerste strook op de wc rol. Plak de tweede strook deels over de eerste strook heen. Pak een bruine of zwarte strook papier en maak hier met de kleine stukje papier een gezichtje op. Plak hierna de strook over 1 van de andere kleuren heen.

Maak van een vel gekleurd papier een mutsje met eventueel een veertje. Plak deze op het hoofdje. met de vlechtstroken maak je 2 muizentrappetjes door ze haaks op elkaar te plakken en dan telkens de ene strook over de andere te vouwen. plak je muizentrappetjes op het pietje. Dit zijn de armpjes. Je pietje is klaar!