Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geschiedenis van het joodse volk Israël als kunstwerk in de tijd
Advertisements

De Olympische spelen De Olympische Spelen zijn een soort sport festival die om de vier jaar wordt gehouden. Je hebt er veel verschillende sporten. Zoals:
Beelden storm.
Woorden en tijd.....
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
hoe overleef ik mijn vakantie
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
De oude Grieken Auteurs: Arzo en Nils.
Groep 8 vertrok dinsdagochtend 6 april om 8 uur richting onze hoofdstad. Hoe het was? Dat ziet u in de komende presentatie!
Van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle van Maybel, Dewi, Sarah, Allysha, Karin, Tamia en Giselle.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
DE olympische spelen..
De steenhouwer Bewerkt door Toon, Brent en Arto Niveau 6.
Greet Magneet, uitvindster en wetenschapster.
Quiz : kies het goede antwoord
Ha jongens, zo zag ik er uit toen ik net zou oud was als jullie… Man, wat was ik lui in die tijd… Gelukkig zijn jullie een stuk ijveriger, dus met dat.
Ab Kan Restaurant beheerder.
Uit de Franse revolutie Gemaakt door Miranda en Jip
Godsdienst.
Hoofdstuk 3.
Kopspijkers als politiek amusement voor jongeren.
Ik zal me even in het kort voorstellen….
Albert Einstein Door Shari en Cato.
Gemaakt door: Sean, Petra, Lize en Söfyan.
Godsdienst.
Dat is pech hebben hé
Deze power point gaat over de olympische spelen van vroeger en nu.
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
De Olympische Spelen.
De olympische spelen.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Van Abbemuseum.
Glans en Glorie Kunst van de Russisch-orthodoxe kerk 1 Hermitage Amsterdam.
HAVE SOME FUN Ludo Luyck.
Oost-Vlaanderen (in Oost-Vlaams dialect)
Gebruik de pijltjestoetsen
wijze weetjes rustig in je eigen tempo klikken pps:
OUTLAW ♫Zet de muziek wel echt luid ! Deze presentatie loop volautomatisch. Gelieve noch uw klavier, noch de muis te gebruiken Klik nu 1X om te starten.
Het opbouwen van een data base
Vliegenzwam Wie kent hem nou niet!!!!.
Wat is de persoonsvorm?. Wat is de persoonsvorm?
Sint-Maarten.
Amsterdam Wat maakt Amsterdam zo speciaal?.
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Goedendag computerbezitter!
GEMAAKT DOOR: Jay,Jeffrey en Thomas
TOETANCHAMON Van yentl en maarten de oudste tijd.
Expeditie Zijderoute 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.
Het oude Egypte Door Mayke en Jonas.
Alexander, Napoleon en Joséphine
De handicap.
Onze school, Albeda colege Schiedam Nieuwland.
Goh, ik hoorde, dat je schoonmoeder is gestorven. Wat had ze?
Columbus Door vicky en maaike.
gemaakt door Ruben en Wout
Leonardo da Vinci Door Tine.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Jong en oud.
Spaanse Meesters 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.
Jozua, de dienaar van de HEER, was gestorven toen hij 110 jaar oud was. Toen ook zijn leeftijdsgenoten met hun voorouders waren verenigd, kwam er een volgende.
Les 3 De keizer en andere goden Gemaakt door: Nikki, Chanell, Cas, Tim en Roan.
Hoe zag het plaatsje Ootmarsum er in de oorlog uit? Wij probeerden hier achter te komen en dat is ons gelukt. Wij gaan jullie er over vertellen.  Dit.
Mijn gemeente Leeruitstap Schoolomgeving Gebruikte symbolen Ga naar mijn volgende dia Ga naar mijn voorgaande dia Ik wil nog even mijn informatie raadplegen.
Hallo wij gaan een geschiedenis opdracht maken over de Gouden eeuw.
ICC Module Erfgoededucatie Bijeenkomst 1 Datum Naam trainer / instelling.
Stage bij Dijkwaard 2014 Naam leerling. Persoonlijk leerdoel stage klas 3 Nieuwe technieken aanleren in het schilderen.
Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.
Catharina de Grootste 1 Hermitage Amsterdam. Je gaat binnenkort op bezoek in de Hermitage Amsterdam. Weet je wat de Hermitage Amsterdam is?  De Hermitage.
De Herinnering Verbeeld
Transcript van de presentatie:

Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden. Deze man kennen jullie waarschijnlijk wel. Zijn standbeeld staat op het Munsterplein. Pierre Cuypers is zo’n beetje de beroemdste Roermondenaar aller tijden.

Pierre Cuypers leefde van 1827 tot 1921 en hij was architect. De bekendste gebouwen die hij gemaakt heeft, zijn het Rijksmuseum en het Centraal Station in Amsterdam.

Munsterkerk vr en na de restauratie Behalve architect was Cuypers ook restaurateur. Dat wil zeggen dat hij oude gebouwen opknapte en zo veranderde dat ze uitzagen zoals hij dacht dat ze veel vroeger hadden uitgezien. Munsterkerk voor en na de restauratie

Munsterkerk vr en na de restauratie Het gebouw waarin hij woonde en werkte, Het Cuypershuis, wordt nu gebruikt als museum. Daar worden o.a workshops glas-in-lood en glasmozaïek gegeven. Het gebouw waarin hij woonde en werkte, Het Cuypershuis, wordt nu gebruikt als museum. Daar worden o.a workshops glas-in-lood en glasmozaïek gegeven.

Munsterkerk vr en na de restauratie Glas-in-lood is een techniek om met kleine stukken glas toch een heel groot raam te maken. Je ziet het veel in oude kerken, zoals de Kathedraal in Roermond. Kathedraal in Roermond Pierre Cuypers gebruikte veel glas-in-lood in zijn gebouwen. Glas-in-lood is een techniek om met kleine stukken glas toch een heel groot raam te maken. Je ziet het veel in oude kerken, zoals de Kathedraal in Roermond. Kathedraal in Roermond Pierre Cuypers gebruikte veel glas-in-lood in zijn gebouwen.

Programma …...u. korte instructie.....u. aankomst Cuypershuis.....u. rondleiding.....u. workshop.....u. evaluatie op school Programma …...u. korte instructie.....u. aankomst Cuypershuis.....u. rondleiding.....u. workshop.....u. evaluatie op school