Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Evangelie der genade Vragen :
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Maar wat zeg jij?.
Hoe heeft Christus ons als kerk nou bedoeld?
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Genade en veroordeling
Efeziërs 1:1-14.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Deel II verzoening.
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
5 januari 2014 Deventer. EVANGELIE EU ANGELION 2.
ALVERZOENING?!.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
‘voor de kinderen’.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Welkom op TOV!.
Romeinen Denken en Dienen.
Godsdienst.
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Zie het lam Gods... Johannes 1:29.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Gebedspunt 1 Verandering van de universele gemeente naar Handelingen 2:38-39 Petrus zei: ‘Jullie moeten allemaal je leven veranderen, en je laten dopen.
13 juni 2015 Maarn. Efeze 3 6 (het geheim van de Christus): de natiën zijn mede-lotbezitters, mede-ingelijfden en mede-deelhebbers van het beloofde in.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
6 sept Urk. en Hij is een verzoening voor onze zonden 2 en Hij is een verzoening voor onze zonden en niet alleen voor de onze, maar ook voor die.
Samen met de Heer 1 Thessalonicenzen 5:4-11. En tot die de duiven verkopen zei Hij: "Neemt deze weg van hier, maakt van het huis van Mijn Vader geen handelshuis!“
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
* Christus, het beeld en woord van God
Wie worden met kracht weggenomen bij de bazuin van God? 1 Thessalonicenzen 4:13-18.
31 januari 2016 Zoetermeer. Hand.16:6 en 18:23 Galaten 4 13 Ja, jullie weten, dat ik aan jullie (...) heb geëvangeliseerd (...) 14 (...) jullie hebben.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -11- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
Mat 4:17 ‘Kom tot inkeer,’ zei hij, ‘want het koninkrijk van de hemel is nabij!’ Mat 4:17.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
Brief aan de Galaten -13- De twee evangeliën. Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Brief aan de Galaten -15- Het apostelschap van Paulus (Paulus versus Petrus 1:10-2:21)
Brief aan de Galaten -8- Paulus en de anderen. Damascus – (na roeping) Arabië - tijd onbekend Damascus – 3 jaar Jeruzalem - 15 dagen Syrië en Cilicië.
13 maart 2016 Zoetermeer. alverzoening is: alle mensen komen na hun dood bij God terecht... 1.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
26 juni 2016 Zoetermeer. de voorzegging in Jesaja 28 1 de voorzegging in Jesaja 8 2 Paulus' commentaar in Romeinen 9/10 3.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Filippenzen – 8 1:2-4 F8 Christus – gebed/dank.
Filippenzen – 2 1:1,2 Genade en vrede Gebed.
Invoegdienst `t Veerlicht
Filippenzen – 6 1:2-3 F6 Heer Jezus Christus.
Filippenzen 2:3-6 (studie 22)
Matteüs 13:44-46 Jezus vertelde aan de mensen een verhaal:
Brief aan de Galaten -16- Paulus versus Petrus.
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
de brief aan de Galaten (3)
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen

Galaten 2: evangeliën 2 apostelschappen Paulus en Petrus

Evangelie van de Besnijdenis reikt tot in de nieuwe aarde als uiterste heerlijkheid en besnijdenis zal dan het woord van het kruis leren Evangelie van de voorhuid begint bij het woord van het kruis met als gevolg de nieuwe schepping en de uiterste heerlijkheid reikt tot in de na-eonische eeuwigheid, als God alles in allen is

Galaten 2:7-10 Evangelie van de voorhuid / onbesnedenen: Fundament: Gods gerechtigheid rechtvaardiging door het geloof van Jezus Christus (Romeinen 3:21,22,26) in Zijn bloed (Romeinen 5:8,9) om niet, in Zijn genade (Romeinen 4:23,24)

verzoening

evangelie van de besnijdenis geen verzoening, maar bedekking of bescherming kaphar – bescherming (OT) hilaskomai – beschermen (NT)

Maak jij voor jou een ark van zwavelhout. Met ruimten zul jij de ark maken, en bescherm haar van binnen en van buiten met een beschermende laag. Genesis 6:14

verzoendeksel

Hij is een bescherming - hilasmos 1 Johannes 2:2;4:10 Hij is beschermdeksel - hilastèrion Hebreeën 9:5; Romeinen 3:25 Bescherming maken - hilaskomai Lucas 18:18; Hebreeën 2:17 evangelie van de besnijdenis

Evangelie van de voorhuid Verzoening God was in Christus de wereld met zich verzoenend (2 Corinthiërs 5:18-20) Wij zijn met God verzoend door de dood van de Zoon (Romeinen 5:10-11) (katallasso: neer-veranderen)

wederzijds-verzoenen door Hem het al weder te verzoenen naarbinnen Hem (vrede makend door het bloed van Zijn kruis), door Hem, hetzij die op de aarde, hetzij die in de hemelen zijn (Kolossenzen 1:20) apo-katallasso (vanaf-neer-veranderen) evangelie van de voorhuid

wederzijds-verzoenen vrede makend, en beiden in één lichaam met God door het kruis wederzijds zal verzoenen, de vijandschap erin dodend. (Efeziërs 2:15,16) apo-katallasso (vanaf-neer-veranderen) evangelie van de voorhuid

Verzegeld!

verzegeld met de geest van God God, degene die ook ons verzegelt en een waarborg geeft van de geest in onze harten. 2 Corinthiërs 1:22,23

In Hem ook, zijn jullie, die geloven, verzegeld met de geest van de belofte, de heilige……

Toekomst van de gemeente die Zijn lichaam is: 6 en Hij wekt ons gezamenlijk op en zet ons gezamenlijk te midden van de hemelingen in Christus Jezus, 7 opdat Hij, in de komende eonen tentoon zal spreiden, de overstijgende rijkdom van Zijn genade in Zijn mildheid voor ons in Christus Jezus.

de leden van de gemeente die Zijn lichaam is, zijn geen burgers van het gelovige en wedergeboren Israël (dat is de bruid)

Opdracht van Petrus Jezus nu, komend in de delen van Caesarea Filippi, vroeg Zijn discipelen, zeggend: "Wie zeggen de mensen dat de Zoon van de mens is?"

deze nu zeggen: “deze Johannes de Doper, maar anderen Elia en weer anderen Jeremia of een van de profeten."

15 Hij zegt tot hen: "Maar wie zeggen jullie dat Ik ben?" 16 En antwoordend zei Simon Petrus: "U bent de Christus, de Zoon van de levende God!"

17 Antwoordend nu, zei Jezus tot hem: “Verheug je, Simon-bar-Jona, omdat vlees en bloed dit niet aan jou onthuld, maar Mijn ° Vader, Die in de hemelen is. 18 Ik nu zeg tot jou dat jij Petrus bent en op deze rots zal Ik Mijn ekklesia bouwen en de poorten van het ongeziene zullen haar niet overheersen.

Ik zal jou de sleutels van het koninkrijk van de hemelen geven en wie jij zal binden op de aarde, zal gebonden zijn in de hemelen en wie ook jij zal losmaken op de aarde, zal losgemaakt zijn in de hemelen."

Petrus gebruikt sleutels op de pinksterdag Handelingen 2 Petrus gaat naar de proselieten om ook hen te roepen tot de koninkrijksekklesia Handelingen 10 Petrus zegt, dat God hem van de aanvangs- dagen af hem uitkoos dat de natiën het woord van het evangelie horen en geloven Handelingen 15

Opdracht voor Paulus: Maar de Heer zei tot hem: ‘Ga! Deze is voor Mij een uitverkoren instrument om Mijn Naam te dragen voor de ogen van zowel de natiën als koningen en ook de zonen van Israël’