Haalbaarheid woningbouwlocaties Bij het vermoeden dat er voor een locatie belemmeringen te verwachten zijn, zijn eerst de onderzoeken m.b.t. de te verwachten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wabo - Wro Wijzigingen raadsvoorstel RV
Advertisements

DE WET VOORKEURSRECHT GEMEENTEN (Wvg)
Informatieavond Toelichting 2e herziening bestemmingsplan Bouverijen Séverine Blok - projectmanager Gemeente Breda Ad Neele - juridisch planoloog.
12 juli 2014 Intake procedure. Aanleiding. Nieuwe Wro en GREX wet leiden tot betere mogelijkheden van kostenverhaal, vooral op plekken waar de gemeente.
Voorontwerp bestemmingsplan ‘Hof van Cranendonck’
Informatieavond bestemmingsplan herontwikkeling maisonnettes aan de Malvert 81e – 91e straat 13 juni 2013 Welkom!
Omgevingswaarden in de Omgevingswet
Informatieavond bestemmingsplan MFC Zuidzijde
'Bewoners kiezen voor kwaliteit buitengebied‘ Inleiding Peer Verkuijlen BMF Tilburg 3 februari 2010.
Ruimte voor Ruimte.
Powerpoint template Gemeente Maasdriel.
Informatieavond Waterdonken 26 februari 2013
1 Wonen in het landelijk gebied Informatieavond, 26 april 2012.
Gemeente Zoetermeer Voorontwerpbestemmingsplan Zorghart.
Mr. C.W. KniestedtBosselaar & Strengers Advocaten, Utrechtwww.bs- advocaten.nlwww.bs- advocaten.nl Informatieavond 4 maart 2009 Herstructurering Kerckebosch.
Informatiebijeenkomst >Datum>. Programma 1. Korte toelichting op het instrument BIZ 2. Het opstarten van een BIZ 3. Ondersteuning 4. Vragen.
BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED 2e Arenabijeenkomst, 20 augustus 2014 Bas Verbruggen & Wim Bomhof Programma: Vaststellen verslag eerste bijeenkomst 16 juli.
Broekstreek Visie op de nieuwbouwmogelijkheden
Bestemmingsplan Abbenes algemene informatie proces bestemmingsplan.
Informatiebijeenkomst Ambachtsschool 30 november 2009.
Opening en voorstelronde. Terugblik: - Oktober 2014: duidelijk dat Schoorl Klopt in de gewenste vorm niet uitgevoerd kan worden - Oktober 2014 – februari.
Visstand Beheer Commissie; VBC Beleidsbesluit binnenvisserij 1999 Sport- en beroepsvisserij verplicht samenwerken: Instellen VBC’s. Opstellen Visplannen.
Presentatie Beheersverordeningen Commissie Ruimte 22 januari 2013.
Voorontwerpbestemmingsplan Kom Schore 6 januari 2010.
Goede Raad voor de RSD Hoe kan de Raad zo vroeg mogelijk in het proces kaders stellen? Hoe wordt de raad meegenomen in het proces? Wat is de betekenis.
Kwaliteitskader buitengebied Deel 2: Kwaliteitsverbetering.
Presentatie Bestemmingsplan Donkerbroek–West 17 februari voorontwerp-
Fusieschool in het midden van het dorp. Namens. NOORD & ZUID.
Ruimtelijke Ordening in Dordrecht Presentatie in de adviescommissie fysieke leefomgeving van de gemeenteraad op 20 mei 2014.
Columbizpark Stand van zaken en beëindiging samenwerking.
Welkom Informatiebijeenkomst RijnGouwelijn Lammenschansweg Gemeente Leiden.
Bestemmingsplan Bedrijventerrein Voederheil II Gemeente Landerd Voorbereidende Vergadering van de gemeenteraad 6 december 2011.
Procedure bij de gemeente Cees Ortelee. Opbouw presentatie 1. Stand van zaken bij de gemeente 2. Vervolg: Bestemmingsplanprocedure 3. Vragen.
Wat is een bestemmingsplan: Een voor de gemeente en burgers bindend plan waarin is vastgelegd welke functies waar zijn toegestaan. De bestemming verwijst.
De doorwerking van rechterlijke uitspraken op ruimtelijkeplannen.nl Provero 20 november 2012 Bart Veenman Raad van State
Centrumplan Schaijk informerend en opiniërend voorbereidende raadsvergadering van 7 december 2010.
Bestemmingsplan Buitengebied Landerd, eerste ontwikkelplan 2011.
Weg naar Wouw 40 Technisch beraad - Presentatie -.
15 mei 2012 Stimuleringsmaatregelen woningbouw Gemeente Landerd 2012.
Samenvatting voorstellen Metropoolregio Rotterdam Den Haag Commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid Gemeente Delft 25 juni 2013.
Millingerwaard en Waalwaard Verplaatsing De Beijer Commissie Ruimtelijke Ordening en Water 9 januari 2013 Patricia van Eijndthoven / Jan van Dooren Projectleiders.
Informatieavond Planontwikkeling “Hoogh Gullepe” Terrein voormalig Dr. Ackenshuis Woensdag 23 januari.
Ontwerpbestemmingsplan “Bedrijventerreinen” Voorbereidende Vergadering 4 december 2012.
HANGAR 11 Nol Graas VOLT-Twente 14 mei Hangar 11 Algemeen Geschiedenis Projectafwijkingsbesluit Conclusie.
Omgevingsplan Rijnhaven Oost Brug naar de Omgevingswet.
1 Perceelsplitsingen - Nadere uitleg -. 2 Technisch beraad (N.a.v. raadsvoorstel perceelsplitsingen) Begrenzingen in regelingen Mogelijkheden.
Bestemmingsplan “Voederheil II” Voorbereidende Vergadering 22 januari 2013.
Ruimtelijke ordening Thuiskamer Egmond-Binnen Edwin de Waard.
Wat gebeurt er in Nederweert? Gemeente Nederweert Buitengebied in Balans, fijn stof en gezondheid. Stichting Leefbaar Buitengebied Nederweert Een gezonde.
Presentatie Antennebeleid Welkom. Onderwerpen presentatie  Aanleiding opstellen beleid  Huidige situatie  Inhoud beleid  Procedure tot vaststelling.
Bestemmingsplan Kindcentrum Zeeland informatieavond 15 juni 2011.
1 Landerd 2020 Levendig en natuurlijk ondernemend Voorbereidende raadsvergadering
Bestemmingsplan Kindcentrum Zeeland Voorbereidende Vergadering, 6 maart 2012 Dia 1 BESTEMMINGSPLAN KINDCENTRUM ZEELAND.
VD2 Advies Afdeling 6.4 Wet ruimtelijke ordening Presentatie raad gemeente Leudal 11 september 2012 T.J.E.A. van der Heijden, directeur VD2 Advies b.v.,
Project Verordeningen etc.
Even Voorstellen mr. Anna Kwint advocaat sectie bestuursrecht
Informatiebijeenkomst voorontwerp bestemmingsplan 13 augustus 2013
Informatiebijeenkomst GOL
Voorontwerp bestemmingsplan Willevenstraat – presentatie tijdens de voorbereidende raadsvergadering d.d. 11 juni 2012 ir. M.J. (Marjolijn) Nijssen.
Themabijeenkomst Dommelkwartier
Voorafgaand aan de aanwijzing door provincie
Ontwerp-bestemmingsplan “Burgerveld 17-39, Zeeland”
Voorbereidende Vergadering 2 november 2011
Bestemmingsplan Buitengebied
Presentatie bestemmingsplan robuuste EVZ ‘t Mun
Bestemmingsplan Buitengebied
Aanpak fijn stof bij veehouderijen
Plattelandswoning mr. Krijn de Ruijter 26 juni 2018 Schakeldag.
Bestemmingsplan Zonnepark Daalkampen
Erfgoed in de Omgevingswet: Technische toelichting bestemmingsplan Amstelwijck 19 juni 2019.
Transcript van de presentatie:

Haalbaarheid woningbouwlocaties Bij het vermoeden dat er voor een locatie belemmeringen te verwachten zijn, zijn eerst de onderzoeken m.b.t. de te verwachten belemmering(en) uitgevoerd (om de kosten voor de initiatiefnemers zo laag mogelijk te houden); Voor de woningbouwlocaties aan de Tooverkamp 1 en de Rijksweg 19a is geconcludeerd dat deze niet haalbaar zijn. –Tooverkamp 1: woningbouw belemmert de bedrijfsvoering van 2 naastgelegen veehouderijen en er kan geen goed woon- en leefklimaat (geur) gegarandeerd worden; –Rijksweg 19a: te hoge geluidsbelasting op de gevel, geen goed woon- en leefklimaat, woningbouw belemmert naastgelegen agrarische bedrijf.

Voorbeelden ruimtelijk inpassingsplan

Voorbeeld verbeelding

Financiën Allereerst kan aangegeven worden dat iedere initiatiefnemer de proceskosten (meestal €10.000,-) heeft voldaan. Aan het einde van het totale bestemmingsplan traject zal er per perceel een eindafrekening plaatsvinden. Ten aanzien van het BIO fonds kan aangegeven worden dat er enkel een inschatting gegeven kan worden van de te verwachten inkomsten aan bijdragen voor het BIO fonds. Duidelijkheid hierover kan pas gegeven worden als het moment van betaling (15 juni 2011) geweest is. In de anterieure overeenkomst die is afgesloten met alle initiatiefnemers is aangegeven dat er uiterlijk twee weken voordat de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststelt (30 juni 2011) de bijdragen voor het BIO fonds betaald moeten worden. Is dit niet gebeurd dan zal er geen woonbestemming opgenomen worden voor het betreffende perceel.

Financiën Inschatting te verwachten BIO bijdragen op basis van de initiatieven die zijn opgenomen in het onderhavige bestemmingsplan: 28 x vrijstaande woningen: 28 x € ,- = € ,- 2 x 2/1kapwoningen :4 x € ,- = € , Totaal € ,- Inmiddels heeft een aantal initiatiefnemers laten weten dat er problemen zijn bij het regelen van de financiering en mogelijk daardoor niet binnen de gestelde termijn de bijdrage aan het BIO fonds kunnen voldoen.

Beëindiging BIO regeling Verordening Ruimte Noord-Brabant 2011: –De provincie Noord-Brabant kent twee regelingen waarmee woningen in het buitengebied gerealiseerd kunnen worden in ruil voor kwaliteitsverbetering, namelijk Ruimte voor Ruimte (RvR) en Buitengebied in Ontwikkeling (BIO); –Met het vaststellen van de Verordening Ruimte Noord-Brabant 2011 in december 2010 heeft de provincie Noord-Brabant besloten om de BIO regeling te beëindigen en vol in te zetten op de RvR regeling; –BIO initiatieven waarvan de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging uiterlijk op 1 juli 2011 vastgesteld is, kunnen nog onder de BIO regeling gerealiseerd worden. Het is daarom van belang dat het bestemmingsplan voor de BIO locaties in de gemeente Landerd voor 1 juli 2011 wordt vastgesteld.

Planning Publicatie ontwerpbestemmingsplan op 1 april 2011; Ontwerpbestemmingsplan ligt vervolgens 6 weken ter visie zodat er zienswijzen ingediend kunnen worden; Verwerken zienswijzen; Eventueel wijzigingen doorvoeren in het bestemmingsplan; Het bestemmingsplan via het college ter vaststelling aanbieden aan de gemeenteraad (30 juni 2011); Publicatie vastgestelde bestemmingsplan; Vastgestelde bestemmingsplan ligt vervolgens 6 weken ter visie zodat er beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.