Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Algemene informatieavond trainers en coaches
Advertisements

Provinciaal stappenplan
Scouting Academy.
Scouting Pottenberg Lord Baden Powell groep. Geschiedenis Oprichting door ervaren leiding in een huiskamer van een buurtbewoner in 1971 Oorspronkelijk.
Korte termijn Beleidskeuzes uitgaande van de brainstormsessie van 11 Februari Wie zijn wij Wat gaan we doen aan zwakke punten Welke kansen gaan we verzilveren.
Hoe up-to-date is jouw Scoutinggroep?
Landelijke raad 14 december 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Programma Groepsontwikkeling Naam groep Datum presentatie.
Landelijke raad 10 december 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
Algemene Ledenvergadering Jaarvergadering Dinsdag 12 april 2016 Oolderhof.
Groepsvereniging & Beheerstichting. Je hebt een Scouting groepsvereniging, maar wat nu …….? Kennisnetwerk Scouting Nederland.
Landelijke raad 14 juni 2014 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Jaarrekening juni 2015, Scoutinglandgoed Zeewolde Toelichting op de jaarrekening 2014 Vereniging Scouting Nederland
Informatie over deze presentatie (verwijderen voor gebruik) Bijgaande presentatie is ontwikkeld om groepen die met het programma Groepsontwikkeling willen.
Landelijke Raad 19 juni 2010 AGENDA: Ochtend uur: Discussie meerjarenbeleid en groepsontwikkeling Middag: uur: Terugkoppeling ochtendgedeelte.
Projectgroep deskundigheidsbevordering Meerjarenbeleid Kerndoel 5.2. Het ontwikkelen van een nieuw systeem van deskundigheidsbevordering, dat uitgaat.
Landelijke raad – 15 juni 2013 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
L ANDELIJKE R AAD DEC Workshop meisjes en vrouwen binnen SN.
Landelijke raad Landelijke raad controleert het Landelijk bestuur Landelijke raad bepaalt het beleid van scouting in de komende jaren Lid landelijke raad.
Introductieavond voor bestuursleden Doelstellingen Scouting Nederland.
Landelijke raad 12 december 2015 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Financiën en beheer 12 december 2015 Toelichting op de begroting 2016 en financiële kaders Vereniging Scouting Nederland Nic van Holstein, penningmeester.
Presentatie regio agenda LR Landelijke raad 11 december 2010.
Voortgangsrapportage Vitaal Leudal September – Oktober 2014 Tbv commissie Bestuur en Middelen oktober 2014.
Presentatie Scouting Academy. Waarom Scouting Academy? Om verantwoordelijk het spel te kunnen spelen. Om meetbare kwaliteit binnen de groepen te bevorderen.
JAARPLAN Griffie 2014 Bijlage A3. Toelichting A rood: bestuur en financiers oranje: maatschappij groen: klanten en partners blauw: medewerkers.
Informatie over deze presentatie Deze presentatie is een toelichting op de belangrijkste onderwerpen voor de landelijke raad van 13 december Op verzoek.
Landelijke raad 18 juni 2011 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Scouting in perspectief Wereldwijd opgericht in: 1907 Wereldwijd 41 miljoen leden in meer dan 160 landen.
Concept-voorstel nieuwe opzet programmabegroting t.b.v. de Raadswerkgroep ‘strategisch sturen met programma’s’ 18 februari 2010.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Overleg (vul hier het overleg in) Datum (vul hier de datum in) Trekker: (wie is sleutelfiguur ? )
Landelijke raad 11 juni 2016 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda.
Evalueren ZESC 2016 Regio Scouting Zeeland | Versie 1.0.
Verslag Financiële Commissie Jaarrekening
<Naam Scoutinggroep / Plaats>
Scouting Academy, de mensen.
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
ZESC – Taken en verantwoordelijkheden
Projectopzet #Scouting2025
Landelijke raad 10 december 2016
‘Ontwikkelen doen we samen’
Introductieavond voor bestuursleden
Algemene ledenvergadering 20 oktober 2017
Meningvormend deel landelijke raad juni 2017
SAMEN VERDER.
Jaarrekening juni 2017, Zeewolde
Landelijke raad 9 december 2017
Ontwerp Wmo beleidsplan
Landelijke raad 12 December 2015
Activiteiten 2013, gericht op de uitvoering van het
Herman Gelissen penningmeester
GGD Voorbereid 12 oktober 2010
Jeugdparticipatie regio Rivierenland
Welkom Op de 91e landelijke raad.
Training Presenteren Een project van: In opdracht van:
Onderzoek Scouting in de praktijk
Agendapunt 7: Uitkomsten 0-meting toekomstvisie
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Landelijke raad 8 December 2018
Presentatie landelijke raad 13 juni 2015
Meer Meiden in Scouting
Algemene ledenvergadering Swift
Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda
Office365.
Programma Werksessie wachtlijsten in de contractering Introductie
Informatiebijeenkomst Buurtteams Amsterdam & Aanvullende ondersteuning Wmo 9 en 18 september 2019.
100 jaar welpen Jubileumjaar 2020.
Transcript van de presentatie:

Landelijke raad 16 juni 2012 Toelichting op de belangrijkste onderwerpen van de agenda

Agenda 1.Voordrachten nieuwe bestuursleden 2.Voortgangsrapportage speerpunten Meerjarenbeleid 3.Rapportage activiteitenplannen Voorstel ‘In veilige handen’ 5.Financiën 2011

1. Voordrachten bestuursleden Voor de benoeming van penningmeester/secretaris landelijk bestuur: Nic van Holstein Voor herbenoeming als bestuurslid: Jothijs van Gaalen Voor herbenoeming als bestuurslid: Lars Wieringa Als voorzitter geschillencommissie: Chess Patelski Als lid geschillencommissie: Jeroen Nusteling Als lid geschillencommissie: Christine Kooijmans Als lid geschillencommissie: Berry Murray

2. Voortgangsrapportage speerpunten Meerjarenbeleid 1. Programma Spel: Gidsen en kompassen voor bevers, welpen, scouts en explorers zijn klaar. Er is een projectgroep gestart voor het spelmiddel roverscouts, wordt verwacht najaar Introductie nieuwe spelmiddelen verloopt via speltips in de Scouts Info, de activiteitenbank en via landelijke ledenactiviteiten. Vanaf 2013 wordt bekendheid en gebruik nieuwe spelmiddelen onderzocht. Spelspecialisten beantwoorden vragen van groepen en regio’s, maar aanvullende ondersteuning van vrijwilligers t.b.v. coördinatie is gewenst. Problematiek van meisjes en scouts binnen Scouting vraagt meer aandacht.

2. Programma Scouting Academy: Landelijk kernteam van Scouting Academy functioneert goed en modules worden in hoog tempo ontwikkeld. Er is veel informatie, tips&trucks op de website beschikbaar. Ook het systeem voor assessment van talentontwikkelaars, een methodiekenbank en systeem voor uitwisseling tussen regio’s is volop in ontwikkeling. Ondersteuning van groepen en regio’s bij invoering van vernieuwingen, waaronder werving en training voor praktijkbegeleiders, is nog een belangrijk aandachtspunt. Er wordt nog gezocht naar geschikte aanbieder voor een e-learningpakket.

3. Programma Groepsontwikkeling Mede dankzij enorme inzet vanuit regio’s verloopt de uitvoering van het programma Groepsontwikkeling buitengewoon goed en binnen de gestelde financiële kaders. In januari 2012 is gestart met de tweede ronde geselecteerde groepen en de voorbereiding voor de volgende 200 groepen in 2012/2013 wordt binnenkort gestart. In 39 van de 46 regio’s zijn regiocoaches uit de eigen regio actief. Er worden diverse hulpmiddelen ontwikkeld vanuit Groepsontwikkeling, zoals: –wervingsmaterialen regiocoaches en leden; –een handleiding Scouts Online. De nulmeting m.b.t. de resultaten van het programma Groepsontwikkeling is uitgevoerd (en via de website beschikbaar).

3. Rapportage activiteitenplannen 2011 In het algemeen zijn de meeste doelen succesvol gerealiseerd. Focus op ontwikkeling van producten en methoden voor Spel, Scouting Academy en Groepsontwikkeling. De methode Groepsontwikkeling is daarbij succesvol van start gegaan. Implementatie en doorgaande ontwikkeling blijft de komende jaren een belangrijk aandachtspunt. In een aantal teams is hiervoor nog aanvullende ondersteuning van vrijwilligers gewenst.

4. Voorstel ‘In veilige handen’ Het bieden van een veilige speelomgeving is cruciaal. Uit onderzoek onder kaderleden en gesprekken in de landelijke raad bleek eerder al een groot draagvlak voor het invoeren van omgangsregels en een gedragscode. Nu als officieel voorstel aan de landelijke raad: –Invoeren van een gedragscode als onderdeel van het huishoudelijk reglement. –Alle geledingen binnen de vereniging op te roepen zelf werk te maken van het opstellen van omgangsregels (veel groepen hebben deze al).

5. Financiën 2011 Jaarrekening 2011 wordt met een gepland tekort afgesloten, door de ‘lasten’ (uitgaven voor het programma Groepsontwikkeling) voor de ‘baten’ (extra inkomsten door contributieverhoging) zijn uitgegaan. De komende jaren wordt het tekort weer gecompenseerd. De financiële commissie adviseert de landelijke raad om de jaarrekening 2011 goed te keuren.