Door een gratis operatie begint een NIEUW LEVEN voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF)

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op de afdeling verloskunde werkt een deskundig en enthousiast team van verpleegkundigen en kraamverzorgenden om u 24 uur per dag met raad en daad bij te.
Advertisements

Goede Vrijdag: herdenking van Jezus’ kruisweg
Hoera, ik mag vandaag weer naar school!. niet alle kinderen in de wereld mogen/kunnen naar school.
1. Wat is het Kinderrechtenverdrag?
Gods verborgen glans.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
Dankt u mee voor de kerk in Benin? Onze zusterkerk in het arme West-Afrikaanse land Benin maakt grote stappen in zelfstandigheid. Prachtig: Gods Geest.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
‘NIEUW LEVEN’ Door een operatie begint een voor Afrikaanse vrouwen die
De kracht van het kleine
OM EVEN OVER NA TE DENKEN.
Het leven van een Podenco ibicenco. Een vriend is voor altijd Of niet Helaas is de realiteit in dit land dat deze honden niet worden beschouwd.
Personages Peter Pan Kapitein Haak Tinkelbel De familie Lieveling
© De Coninck Sofie en © Onze maatschappij is multicultureel.
Kerk collecte Jaarlijks raken veel tienermeisjes en vrouwen in ons land onbedoeld zwanger. De situatie rondom een onbedoelde zwangerschap is vaak moeilijk.
Het potje
Als er een baby geboren wordt is het feest!
De neanderthaler.
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
NAJAARSZENDINGS- COLLECTE November 2009 DOORBREEK DE STILTE.
GEEF KINDEREN WAAR ZE RECHT OP HEBBEN
‘De palmboom’ buurtgericht kinderdagverblijf
Foto 1 Sofera kreunt en wist het zweet van haar voorhoofd. Ze heeft zoveel pijn, weet niet wat te doen. Het is de tweede keer dat Sofera bevalt van een.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
Europa... en ik?. Naar een solidaire wereld? De Europese Unie.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
De medische bevalling Door Gynaecoloog Spaarne Ziekenhuis.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
ALS EEN HERT VERLANGT……
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Bid mee, help mee en geef!.
!ju Zondag 2 november zijn de diensten om uur en uur in het Morgenlicht!!! Thema ochtenddienst: “Doorgeven van het geloof” Na ochtenddienst.
Bid mee, help mee en geef!. Zuid-Afrika lijdt… Armoede, gebroken gezinnen en taboes rond aids ontwrichten de samenleving. Zuid-Afrika: veel gebroken gezinnen.
Welkom bij Vrijwilliger kort voorstellen
Een jongeman komt in de apotheek en vraagt de apotheker :
Matteüs 1:18-25 Jezus brengt vreugde.
Hoe maak ik mijn kinderopvang borstvoedingsvriendelijk?
Bedankt! Sinds ……….delen jullie met veel enthousiasme Boekbaby’s-pakketten uit aan alle kinderen van 6 maanden.
Door gebruik te maken van alle nieuwe technologieën met betrekking tot de vruchtbaarheid lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Het conflict in Zuid-Sudan kost al honderden mensen het leven. Dorpen en velden zijn verwoest. Voor drie miljoen mensen dreigt honger. Er is gebrek aan.
In deze dienst zal Br. A. v.d. Vinne voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 397 : Schriftlezing: Efeziërs 6 : Tekst: Zondag 39.
Op Moederdag, zondag 10 mei, zal er een deur collecte gehouden worden voor Stichting Newbornlife Nederland, een initiatief van Nederlandse vrouwen die.
Samen in actie voor kinderen op de vlucht. “Ik heb mijn enige paar laarzen afgestaan aan mijn zusje, omdat ik niet wil dat haar tenen bevriezen.” Khalil.
Welkom Voorganger: ds. Marijn Rohaan Ouderling van dienst: E. Duurkoop
Een tikkeltje f i l o s o f i e (niet klikken).
Welkom bij. UNICEF: wie zijn wij? VN-kinderrechtenorganisatie Altijd en overal voor kinderen Sinds de Tweede Wereldoorlog Kinderrechtenverdrag Zoveel.
Welkom in de Christelijke Gereformeerde Kerk Enschede West.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
VoorZorg Primaire preventie van kindermishandeling.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Leven in de aanwezigheid van Jezus. Is leven in hoop Leven in de aanwezigheid van Jezus.
Door een gratis operatie begint een NIEUW LEVEN voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF) ee.
Welkom in deze kerkdienst
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Haïti zwaar getroffen door orkaan Matthew
Welkom in deze kerkdienst
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Prentenbijbels voor China
Cadeau’s voor het kindje
Lucas 1: God stuurde een engel met de naam Gabriël naar de stad Nazaret.
lukte het een 75 -jarige vrouw een baby te baren.
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Omdat élke vrouw kostbaar is!
Omdat élke vrouw kostbaar is!
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Transcript van de presentatie:

Door een gratis operatie begint een NIEUW LEVEN voor Afrikaanse vrouwen die lijden aan blaasfistels (VVF)

Twee miljoen Afrikaanse vrouwen worden dagelijks bespot en vernederd. Zij mogen niet zelf voor hun kinderen zorgen, niet werken, niet in de bus, op een feest of in de kerk komen. Waarom? Omdat ze een kind verloren tijdens een zware bevalling en hun blaas kapot ging, waardoor ze altijd ‘nat’ zijn en stinken.

Blaasfistels komen in Nederland al ruim 100 jaar niet meer voor door goede verloskundige zorg. In ontwikkelingslanden komen er nog steeds gevallen per jaar bij. VVF wordt veroorzaakt door complicaties tijdens de bevalling wegens bekkenvernauwing, op (té) jonge leeftijd bevallen of inwendig littekenweefsel door verkrachtingen en vrouwenbesnijdenis. Vrouwen met blaasfistels worden gepest en verstoten.

Moeder worden is in Nederland een reden om feest te vieren. In Afrika is moeder worden een groot risico. In de armste landen sterft 1 op de 7 vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling of kraamtijd. Van de vrouwen díe overleven moeten velen uitzichtloos verder; zonder kind, maar mét een beschadigde blaas.

Moedertje spelen of harde werkelijkheid Links: Deborah (11), dochter van Belgische hulpverleners, met de baby van een vriendin Rechts: Aminate (14) uit Sierra Leone lijdt, sinds haar kindje twee jaar geleden doodgeboren werd, aan VVF. Aminate krijgt een operatie, waardoor haar leven opnieuw kan beginnen.

Vandaag worden onze moeders in het zonnetje gezet door hun kinderen. Juist op Moederdag zijn wij blij met de kinderen in de gemeente. En dankbaar voor de aanwezigheid van goede verloskundige zorg in Nederland en de goede omstandigheden waarin onze kinderen kunnen opgroeien. Vandaag kunnen we onze rijkdom delen met de berooide moeders in Afrika. Zij hebben onze hulp nodig! Geef in de collecte voor VVF-operaties!