Biddende vaders een lezing voor vaders, moeders mogen meeluisteren!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
GOD is liefde.
Advertisements

Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Kennis maken met: Levend Woord Gemeente Franeker
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Het profiel van een christen
Ik geloof… Dat onze achtergrond en omstandigheden misschien wel van invloed zijn geweest op wie we zijn, maar dat wìj verantwoorde- lijk zijn voor wie.
Brief 19,1 “Ik ben gelukkig te vernemen dat je van goede wil bent om heilig te worden. Maar denk erom dat het niet volstaat om te beginnen, we moeten.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Verbonden.
Vaderdag 2013.
Een heilig leven leiden betekent:
Godsdienst.
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
HOEZO BIDDEN?.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Echt of nep?.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
WELKOM OP TOV!.
Welkom op TOV!.
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
“De andere kant van de medaille”
Vervuld zijn in de Geest
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Mijn eerste levensbehoefte is…
In de leerschool van het gebed
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hartelijk welkom in deze dienst
God Vertrouwen is Jezus kennen
Met handen en voeten geloven 1
Eer je vader & moeder: 1: voed je kinderen op als Jezus Toffe vaders…
Zijn we werkelijk anders?!
Leven zoals past bij God
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Zondag 39 HC Franeker 29 maart 2009
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Jij, God en je kind.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Lekker gegeten??.
Zondagavond 8 maart 2015.
De Geest: niet tegenwerken, maar meewerken!
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
De aanwezigheid van de drie-enige God. Getuigenis Factor Geest van God Inleiding op het thema – Johannes 14:15-17 De Geest al bij u zijn, en in u zijn.
Jezus leert ons: Bidden vindt plaats in de intimiteit van je relatie met God.
VREUGDE.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
1 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig?. 2 -Tien Geboden -Vandaag nog geldig? -Afgeschaft: offerwetten e.d. -Bevrijd van de vloek vd Wet (straf)
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
Geloven thuis Bezinning op de huisgodsdienst. Gezin is een kerkje in de kerk Geloofsopvoeding op drie terreinen – Hoofd /kennen – Hart / beleven / voelen.
Geloven thuis Bezinning op de huisgodsdienst. Stellingen: mee eens of mee oneens? Ik geniet van thuis praten over God en geloof. Wij doen het in ons gezin.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Geloofsopvoeding Vader- en moederschap. Vader én moeder zijn nodig Kinderen hebben twee rolmodellen nodig, van de vrouw en van de man. Kinderen hebben.
In God geloven Wat is geloven? Tot geloof komen Bestaat God? God laat Zich kennen.
Pa, wees een vent ! 12 februari 2017.
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
9 – Is er maar één waarheid?
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
Over de rol van vaders in de opvoeding. Moeders mogen meeluisteren
Transcript van de presentatie:

Biddende vaders een lezing voor vaders, moeders mogen meeluisteren!

Opvoeden is ook geestelijk werk Mooi hè zo’n plaatje van een kerkgaand gezin. In werkelijkheid is er wel wat meer geworstel in de (geloofs)opvoeding. Beste vaders, beleeft u opvoeden ook als een geestelijke taak, die u verricht voor God en met God?

Jerry Sittser ‘Niets heeft me meer over het gebed geleerd dan vaderschap.’ ‘Ik bad onophoudelijk en vroeg God om mijn kinderen te veranderen.’ ‘De verhoring bestaat niet uit wat God VOOR ons doet, maar wat Hij IN ons doet’.

Bidden Wat bid jij voor je vrouw en kinderen? Waarvoor dank je? Wat bidt je voor jezelf als vader, waarvoor dank je? Bid je ook mét je kinderen erbij vóór je kinderen? Waarom wel of niet?

Bijbellezen De bijbel is ook het Boek van God dat ons onderwijst, elke dag. Ook over vader zijn. Jezus leert ons te bidden ‘Onze Vader…’ – Hoe inspireert het vader zijn van God jouw vader zijn?

Gevolgen van je gebed en bijbellezen Je leert God steeds beter kennen - als Vader, Zoon en Heilige Geest - je vertrouwt God, maar worstelt soms ook met Hem - je beseft dat jij beeld bent van God als Vader

Gevolgen van je gebed en bijbellezen Je leert jezelf beter kennen – Schepsel, zondaar, verloste zondaar, vernieuwde mens: je kleinheid en grootheid – Daardoor gelovig zelfbewust én gelovig kwetsbaar als vader – Daardoor bereid ook zelf te veranderen

Gevolgen van je gebed en bijbellezen Je gaat met de ogen van God naar je kinderen kijken (Ps 25) – Geduldig, genadig, vergevingsgezind – Onvoorwaardelijke liefde (ook voor het kind met een rugzakje) – Vermanen in de geest van Christus. Ef. 6 – Je houdt het meest van hen als ze dat het minst verdienen want dan hebben ze je liefde het hardste nodig

Gevolgen van je gebed en bijbellezen Je gaat investeren in je huwelijk – Efeze 6 wordt voorafgegaan door Efeze 5! – Je voed sámen met je vrouw op 1 Thess. 2:7,11 – Communicatie! Aanvullen en aanvoelen in plaats van aanvallen

Gevolgen van je gebed en bijbellezen Je raakt je kramp en overbezorgdheid kwijt – Je neemt je verantwoordelijkheid op je – God is ook verantwoordelijk voor jouw opvoeding (kinderdoop) – Daarom leef je bij de dag (Psalm 143:8) – Je bent niet de eigenaar van je kinderen maar hebt ze slechts geleend – Je hebt je kinderen ook niet nodig om jouw zelfbeeld te bevestigen

Vaders en moeders als voorbeeld Kinderen doen niet wat ouders zeggen, ze doen wat ouders doen. Dat geldt ook voor de geloofsopvoeding. – Hoe eerbiedig zijn ouders? – Hoe praten ouders (of zwijgen) over hun relatie met God? – Hoe betrokken zijn ouders in de kerkdienst? – Wat vinden ouders echt belangrijk?

Geloofsopvoeding is als de tempel binnengaan De voorhof betreden - overdragen (gewoontes aanleren) Het heilige binnen gaan - inleiden (levensbeschouwing eigen maken) Het Heilige der Heilige betreden - inwijden (God leren kennen) – Wat vind je van deze volgorde? – Waar ligt jouw zwakte/ kracht? Hoe was dat ooit in je ouderlijk huis?