Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Stichting ROEP 23 februari 2011
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
De les van de graankorrel
Waterdragers VYA 14 juli 2013.
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Een man lag uit te rusten in het gras en keek naar de lucht
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Zegen & vloek deel II.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De stelling: Het kan niet waar zijn dat er maar één ware godsdienst is.
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
Welkom.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Wandelen met de Ontzagwekkende
Leven zoals past bij God
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Preek Jakobus 2:
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Eén Heer: Christus Jezus
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
De Hebreeën-brief (6) donderdag 18 april 2013 vanaf Hebreeen 31.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Hebreeen 10: 22 laten wij tot Hem naderen met een waarachtig hart, in volle zekerheid van het geloof, nu ons hart gereinigd is van een slecht geweten en.
Paulus op reis Handelingen 17. Paulus in Athene 25 Hij wordt ook door mensenhanden niet gediend alsof Hij iets nodig heeft; Hij Zelf geeft aan allen.
Christus Jezus’ voorbestaan Studiedag 14 november 2015.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -19- geloof – zonen - Abraham.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
Jezus Christus gekruisigd Mattheus 27: Mattheus 1:1-2:3 koningslijn (Jezus) getuigenis (12 discipelen) zending 28:20 3:1-4 Johannes doper kkrijk.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Ieue - Jireh Genesis 22: En het gebeurde na deze dingen dat de God (Elohim) Abraham op de proef stelde. Hij zei tegen hem: Abraham! Hij zei: Zie,
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -14- De twee evangeliën en twee apostelschappen.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
Bidden en vragen ...om wat? 30 april 2017 Zoetermeer.
JEZUS boven MOZES verheven
vrijheid: vlees of geest
Transcript van de presentatie:

Brief aan de Galaten -48- de vrucht van de geest: geloof/trouw

God is trouw Hij zei: Gezegend zij IEUE, de God van mijn heer Abraham, Die mijn heer Zijn goedgunstigheid en Zijn trouw niet onthouden heeft. Wat mij aangaat, IEUE heeft mij op deze weg geleid naar het huis van de broeders van mijn heer. Genesis 24:27

God is trouw Hij is de rots, van Wie het werk volmaakt is, want al Zijn wegen zijn een en al recht. Hij is de AL van trouw en geen ongerechtigheid; rechtvaardig en waarachtig is Hij.

God is trouw Want het woord van IEUE is recht en al Zijn werk betrouwbaar.

God is trouw aan Zijn volk Zal hun ontrouw de trouw van God teniet doen? Dat zij verre! Romeinen 3:1-3

Daarom, heilige broeders, deelgenoten aan de op-hemelse roeping, let op de Apostel en Hogepriester van onze belijdenis, Christus Jezus; Hij is trouw aan Die Hem aangesteld heeft, zoals ook Mozes was in heel zijn huis. Hebreeën 3:1,2

Want IEUE is goed; Zijn goedgunstigheid is eonisch; Zijn trouw van generatie op generatie Psalm 100:4

God is trouw aan de volkeren God, die de hemel, de aarde, de zee en alles wat daarin is, gemaakt heeft. Hij heeft in de tijden die achter ons liggen al de naties hun wegen laten gaan, hoewel Hij Zichzelf toch niet onbetuigd liet door goed te doen: Hij gaf ons uit de hemel regen, vruchtbare tijden en en verzadigde ons hart met voedsel en vreugde …. Handelingen 14:17

God is trouw God is getrouw, door Wie jullie geroepen zijn tot gemeenschap van Zijn Zoon, Jezus Christus, onze Heer 1 Corinthiers 1:9

Maar God is getrouw: ons woord tot uis niet ja en nee geweest Want de Zoon van God, Jezus Christus, Die onder u gepredikt is door ons, namelijk door mij, Silvanus en Timotheüs, was niet ja en nee, maar ons woord is in Hem ja geweest. Want, zovele beloften van God als er zijn, die zijn in Hem ‘ja’ en in Hem ‘amen’, tot God, tot verheerlijking, door ons. 2 Corinthiers 1:18-20

God is trouw Meer dan een menselijke beproeving is u niet overkomen. En God is getrouw: Hij zal niet toelaten dat u beproefd wordt boven wat je aankunt, maar Hij zal met de beproeving ook de uitkomst geven om die te kunnen ondergaan.

Zoals jullie het leerden van Epafras, onze geliefde medeslaaf, die voor ons een trouwe dienaar van Christus is, die ook jullie liefde in de geest duidelijk maakt Kolossenzen 1:7,8

En verder wordt van de beheerders verlangd dat zij betrouwbaar blijken te zijn 1 Corinthiers 4:2