Les 10 voor 4 juni 2016. “Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Efeze 3:1-13 Tekstboekje Hoofdstuk 12 en 13
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Koninkrijk van God.  Amos 9:11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, Ik zal haar scheuren dichten en wat daarvan is ingestort,
De Heilige Geest in het Oude Testament
Vanavond denken we na over het Heilig avondmaal
het koninklijk bruiloftsmaal
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
2Koningen 7. wanneer: tijd van: waar: 8-ste eeuw voor Chr. Elisa Samaria, hoofdstad tienstammen-rijk.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Genezing!.
God en ons.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Op die dag 1 Op die dag ging Jezus het huis uit Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het.
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De Ben Adam Psalm 8.
Verpakt.
Zie hoe Jezus daar loopt....
‘voor de kinderen’.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Hoe balanceert u op Gods weegschaal? U zou verbaasd kunnen staan!
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Hoe luister je naar de wet van God?
De vreugde van de HEERE.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Kerst 2014: een kind is ons geboren
15 februari 2015 Urk. Marcus 3 7 En Jezus trok Zich met zijn discipelen terug naar de zee. En een talrijke menigte uit Galilea ging mede.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
De Heiland Uw Heiland.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
18 Jezus kwam op hen toe en zei: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. 19 Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door.
Een voorbeeld dat navolging verdient
16 aug Rotterdam.  middelste bijbelhoofdstuk?  Psalm 118 laatste psalm van de 'Hallel'  Psalm 113 t/m 118  Matteüs 26:30  de naam van de schrijver.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Curieuze Kinderen Basis Levens Vragen 1.Begin: Wat is onze oorsprong? 2.Betekenis: Waarom leef ik? 3.Bestemming: Waar gaan we heen? 4.Bewustheid: Hoe.
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
30 januari 2016 Urk Jozef bij Potifar (Genesis 39)
MensERGERje niet!. Terwijl Jerobeam in Bethel bij het altaar stond om reukwerk voor het gouden kalf te verbranden, kwam een profeet van de HERE.
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Les 8 voor 21 mei Deze week hebben wij het leven van Christus bestudeerd, maar wij hebben op het verhaal van Petrus ingezoomd en hoe hij op Zijn.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Les 11 voor 11 juni “Zie, uw huis wordt als een woestenij voor u achtergelaten.” (Mattheüs 23:38) God sloot een verbond met Israël bij Sinaï. Jezus,
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Wat doen we? Joh 11:
GERECHTVAARDIGD DOOR GELOOF
DE UITVERKORENEN Les 11 voor 16 december 2017.
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
Transcript van de presentatie:

Les 10 voor 4 juni 2016

“Verheug u zeer, dochter van Sion! Juich, dochter van Jeruzalem! Zie, uw Koning zal tot u komen, rechtvaardig, en Hij is een Heiland, arm, en rijdend op een ezel, op een ezelsveulen, het jong van een ezelin. (Zacharia 9:9) “Ik zal alle heidenen doen beven. Zij zullen komen naar de Wens van alle heidenen en Ik zal dit huis vullen met heerlijkheid, zegt de HEERE van de legermachten.” (Haggaï 2:7) God riep profeten op — Haggaï en Zacharia— om de glorieuze komst van de Messias Zijn Stad en Zijn Tempel te verkondigen. Jezus zou die plek met glorie vervullen. Het doel van de tempel was te leren dat zaligheid door Jezus zou komen. Nu stond de Verlosser daadwerkelijk op zijn voorhof.

“De menigte zei: Dat is Jezus, de Profeet uit Nazareth in Galilea.’” (Mattheüs 21:11)

“Toen de overpriesters en schriftgeleerden de wonderen zagen die Hij deed, en de kinderen die in de tempel riepen: Hosanna, de Zoon van David! namen zij Hem dat zeer kwalijk (= zij waren zeer verontwaardigd en boos).” (Mattheüs 21:15) Jezus nam de schandelijke zaak van de geldwisselaars weg uit de tempel. Toen deed hij ‘wonderlijke’ dingen door te helen en te prediken. De Wens vulde dat Huis met luister—aldus de profetie van Haggai vervullende. De priesters waren degenen die het volk moesten onderwijzen in de betekenis van de rituelen in de Tempel. Velen van hen waren bang om hun positie als rentmeesters van de tempel te verliezen, dus verloren zij eigenlijk de vervulling van die rituelen uit het oog, de verlossing in Jezus. Zij zouden degenen moeten zijn die zich het meest in Jezus en Zijn werk zouden verblijden. Niettemin “namen zij het Hem zeer kwalijk.”

“En wie op deze Steen valt, zal verpletterd worden; en op wie Hij valt, die zal Hij vermorzelen.” (Mattheüs 21:44) Jezus vertelde een gelijkenis over een wijngaard (Israël), een familie man (God) en enkele wijngaardeniers (de leiders). Zij doodden de knechten die kwamen oogsten (de profeten) en zij doodden ook zijn zoon (Jezus). “En toen de overpriesters en Farizeeën deze gelijkenissen van Hem hoorden, begrepen zij dat Hij over hen sprak.” (Mattheüs 21:45). Jezus gebruikte een oude verhaal, gerelateerd aan de bouw van de bouw van de Tempel om Zichzelf te introduceren als “de hoeksteen die de bouwers hebben verworpen” (Mattheüs 21:42). Daarna moedigde Hij hen aan om hun trots ten aanzien van Hem te niet te doen opdat zij bij Zijn Komst niet zouden worden vernietigd.

“Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een zeker koning die voor zijn zoon een bruiloft bereid had.” (Mattheüs 22:2) God heeft voorzien in verlossing voor iedereen door het offer van Jezus, zoals de koning in die gelijkenis deed. Wij kunnen van de gelijkenis leren dat zaligheid vrij aan een ieder wordt aangeboden. Niettemin, degenen die de boodschap het eerst hoorden wilden het niet accepteren. God zal niemand dwingen om ongewild voor altijd met Hem te wonen. Alleen degenen die gewillig zijn om het “bruiloftskleed” (Christus’ gerechtigheid) aan te doen, zullen eeuwig leven genieten

De Here God steekt door Christus Zijn Hand de hele dag uit ter uitnodigingen voor de behoeftigen. Hij zal allen ontvangen. Hij verwelkomt iedereen. Hij verwerpt niemand. Het is Zijn heerlijkheid om de voornaamste der zondaren te vergeven. Hij zal de prooi nemen van de machtige, Hij zal de gevangene vrijlaten, Hij zal het brandhout plukken uit het vuur. Hij zal de gouden ketting van Zijn genade verlagen tot de grootste diepten van menselijke ellende en schuld en de ontdane ziel besmet met de zonde, opheffen. Maar de mens moet willen komen en samen- werken in het werk om zijn ziel te redden door gebruik te maken van de kansen die hem door God zijn gegeven. De Heer dwingt niemand. Het smetteloze bruiloftskleed van Christus' gerechtigheid is bereid om de zondaar te kleden, maar als hij weigert moet hij vergaan. E.G. White (That I may know Him, 17 augustus)