Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eigen kracht Vrijwillige kracht Professionele kracht
Advertisements

Rob Boelema (projectleider) Wido Bijlmakers (gemeente Helmond)
project Bijzondere vriendschappen
Prenataal en Postnataal
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
C entrum J eugd en G ezin Tynaarlo Opvoeden en opgroeien daar praat je over!
Steunpunt opvoedingsondersteuning. 2 Opvoedingsondersteuning -Inleiding -Iedereen heeft wel eens opvoedingsvragen -Ouders -Werkveld -Opvoedingsondersteuning.
Centrum voor Jeugd en Gezin CJG-Ameland
Wat is het CJG? Het Centrum voor Jeugd en Gezin is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties, gericht op kinderen, jeugd en hun ouders,
GROEIDOCUMENT.
Jeugd investeert in Amsterdam, Amsterdam investeert in jeugd 1 januari 2003 Doorlopend activiteitenaanbod: Afstemming school en vrije tijd Tussenbalans.
Toekomstmodel Jeugdstelsel Waarom het anders moet & hoe het anders kan
Welkom in het Centrum voor Jeugd en Gezin in Kralingen Crooswijk
Pedagogische Ruggengraat van het CJG
S AMENWERKING TUSSEN OUDERS EN SCHOOL Actiemogelijkheden voor ouders.
Meertalig opvoeden Elke Burkhardt.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Opvoedingswinkel Gent WZO Sluizeken Tolhuis Ham 16/11.
Gezinsweek Een nieuwjaarsgeschenk van de ChristenUnie fractie aan de stad.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Historie Operatie Jong: Kind centraal en geen kind tussen het wal en het schip Gideonsgemeenten: Opvoed-
Analyse  Kinder en ouders niet centraal - Ontschotting en meer samenwerken  Beperkt bereik van risicogroepen - Vindplaatsen jeugdproblematiek.
Netwerken met en voor ouders CREATIEVE DIALOOG NCJ Jaarcongres.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter-Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut Najat Toub Arssi, CJG Eindhoven.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Ervaring opdoen met versterken van informele netwerken bij opgroeien en opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut Regiobijeenkomst professionele.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pink Hilverdink, Nederlands Jeugdinstituut.
De rol van het Centrum voor Jeugd en Gezin Praktijkervaringen met versterken van informele netwerken bij opvoeden. Pieter Paul Bakker, Nederlands Jeugdinstituut.
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Anders kijken naar zorgsignalen. Het is pas zorg als
Naam overlegorgaan Preventief Jeugdbeleid: Samen ontwikkelen en uitvoeren Workshop Kennis voor de Stad 6 november 2009.
 Algemene informatie * Artikel * Auteurs  Inhoud artikel * Inhoudsopgave * Korte schets.
Tessa Jonckheere.  auteurs  Wat is casemanagement?  casemanagement bij drugsgebruikers  casemanagement bij drugsgebruikende ouders en zwangere vrouwen.
Passend Onderwijs: algemeen POVO 13 november 2008 Ben Verbruggen SOM.
Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)
Zorg voor jeugd in Achtkarspelen. Waarom jeugdwet? Jeugdzorgstelsel is versnipperd Samenwerking schiet tekort Druk op gespecialiseerde zorg te groot Afwijkend.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
AV LOP SO/ Gent 3 juni 081 Zorgen en vragen van ouders LOP- focusgroep Ouderbetrokkenheid Marie-Paule Gavel Ali Capa.
Trojka Een nieuwe manier van indiceren. DE GESCHIEDENIS De Trojka is ontstaan in het kader van passend onderwijs en de ontwikkeling Centrum Jeugd en gezin.
“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Huiswerk maken Uw kind helpen bij het maken van schoolopdrachten.
Passende zorg zo dichtbij en snel als mogelijk
Oudervereniging “De boomhutters”. Wie zijn we? Ouders van kinderen op De Boomhut Vrijwilligers Met veel of weinig tijd Met veel zin om samen school te.
WMO, Een deugd voor de jeugd?? Mini-conferentie voor Alumni Sociale Studies Donderdag 24 mei 2007.
Administrateur-generaal
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Wegwijs in Cijfers Daniëlle Kramer Epidemioloog Resi Mangunkusumo Adviseur Publieke Gezondheid GGD Kennemerland Deelsessie 2 Opvoedingsondersteuning.
Een evenwicht tussen moeder moeten zijn en puber mogen zijn presentatie : Susanne Dreuw & Anne Wijns 24 maart 2015.
SHEETS TBV DEELTIJD EN VOLTIJD WEEK 2: DEEL 1 ‘SCHOOL MET DE 5 O’S’ ACHTERGRONDINFORMATIE School en Samenleving.
Welkom bij Freekids: Buitenschoolse Opvang (BSO) Peuterspeelzaal ‘t Krekeltje.
Jeugd&gezinsteams Verbinden, versterken, doen wat nodig is, deskundig Quirien van der Zijden - Projectleider.
1 Gemeenteraad Gouda 17 september 2008 Ineke van Kampen JGZ GGDHM Rita Siegers.
Samenwerken en niet concurreren binnen SPIL Eindhoven
5/30/2016 Jeugdcasus (O)GGZ bijeenkomst Odette Hensen Coördinator STIP, ZOG MH Gerda Verkerk Preventiefunctionaris, GGZ Kinderen en Jeugd Rivierduinen.
Kernwaarden in beeld De kernwaarden van het openbaar onderwijs.
Transities sociale domein VV Uitleg Introductiefilmpje roltraproltrap Kanteling Het gesprek Begrippen.
ViaVia Info-presentatie
Stichting Jeugdformaat
De wijkteams: de Rotterdamse aanpak
Freekids Kinderopvang
Dorcas: In actie voor de allerarmsten
Humanitas Haagland Sterker dan je denkt!.
Inspiratiemoment ‘Kinderen Baas’ Participatieve trajecten tussen jeugd en cultuur Dinsdag 6 juni ARGOS.
Dat gaat naar het meanderplein toe!
Les Wanneer zwanger worden?
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
Welkom w.
Startblokken vanaf 0 ! Ontwikkelingsgericht werken
Welkom! WELKOM! HR-Netwerkdag Omgevingswet
Doelen Aan het einde van de les weten jullie:
Transcript van de presentatie:

Kennisatelier Zelf Doen 24 januari 2012 – Meppel WELKOM!

Hoe maak ik van het Centrum voor Jeugd en Gezin een Centrum VAN Jeugd en Gezin?! -Family Factory -Have a break! -FF en CJGs: aanbod ‘Verbindingsmogelijkheden’ -Speeddaten!

The Family Factory: missie The Family Factory stimuleert ouders om elkaar actief te inspireren en te ondersteunen bij het gezin-zijn The Family Factory: Buurvrouw 2.0 !

Doel en visie The Family Factory Opvoeden in 2011: Wegenwachtmentaliteit?  Opvoeden is privé  Als er problemen zijn roepen we er wel hulp bij  Voorkomen dat het fout gaat of stimuleren dat het goed gaat?

Doel en visie The Family Factory (2) … of op tijd bijtanken? Iedere vader of moeder wil een geweldige ouder zijn Ouders kunnen erg veel van elkaar leren … en hebben daar ook behoefte aan!

Projecten The Family Factory - De Tijd van je Leven  5-delige workshopserie voor ouders en door ouders van kinderen in basisschoolleeftijd en ook voor ouders van jonge kinderen - Gezinsnetwerk  5 activiteiten per jaar met Helpen / Ontmoeten / Inspireren (Ideeënboek) - Losse workshops en activiteiten (kick-offs, ouderavonden etc.) op scholen, CJG’s etc. - Producten (Inspiratieboekjes, kaarten etc.)

Have a break!

Family Factory en CJGs: aanbod! Inleiding: filmpje...

Family Factory en CJGs: aanbod! 4 Verbindingsmogelijkheden: 1. De start van een ouderteam in het CJG; 2. Het organiseren van netwerkactiviteiten met en voor ouders; 3. Meewerken aan de voorbereiding van de Week van de Opvoeding Waardevolle producten voor en door ouders

Family Factory en CJGs: aanbod! (2) 1.De start van een ouderteam in het CJG -Creatieve Dialoog: visie, laagdrempeligheid, rol ouders (ouders & kernpartners) -Pilotactiviteiten: workshops, ouderavonden, InspiratieMarkt voor ouders, koffiecafé..) -Vervolg: Ouderteam? Activiteiten?

Family Factory en CJGs: aanbod! (3) 2. Het organiseren van netwerkactiviteiten met en voor ouders Verzorging van Ouderontmoetingsavonden, workshops, InspiratieNetwerkMarkt etc. op scholen, kinderdagverblijven, in CJG etc. Neem voor meer info contact op: Suzanne Visser /

Speeddaten! Sterkste punt van mijn organisatie / CJG is… Mijn sterkste punt mbt. verbinding met ouders is… Wat ik meeneem van deze workshop is…