Monitoraat 2: Bronnen. C. Oefenen op refereren 1.2. Kluwer Zet onderstaande juridische bronnen in een voetnoot – Wetsvoorstel houdende strengere bestraffing.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Advertisements

Quid stages alvorens art. 60§7 ?. Introductie Stages alvorens contract met toepassing van art.60§7 Minimale / maximale duurtijd van de stages ? Verloning.
Nathalie Ragheno Adviseur bij het Juridisch departement van het VBO
McGuireWoods LLP Symposium Belgica 25 oktober 2004 De milieueffectenbeoordeling van vergunningsplichtige activiteiten in de Belgische zeegebieden: een.
De nieuwe wetgevingsprocedures
GEZINSHERENIGING met subsidiair beschermden
LITERATUURVERWIJZINGEN
Hermes Sanctorum Vlaams volksvertegenwoordiger Groen!
Nieuwe project-m.e.r.-regelgeving Project-m.e.r.-screening Dienst Mer
INTERNERING Joris Casselman
Koninkrijk Bingo. KONINKRIJK BINGO Wie was de eerste Nederlandse koning? VRAAG.
Samenwerken aan Zorg en Veiligheid Naar een nieuw juridisch kader Drs. P.J. Gunst Projectleider.
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
Paragraaf 7. Zijn voor de Tweede Kamer om de 4 jaar. Dan kiezen we volksvertegenwoordigers. Zij nemen beslissingen namens ons. De leden van Eerste kamer.
Algemene beschouwingen bij de Zesde Staatshervorming Willem Verrijdt Referendaris bij het Grondwettelijk Hof Vrijwillig wetenschappelijk medewerker KU.
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
1. Korte verwijzingen in de TEKST
C RIMINOLOGIE ALS STUDIE EN BEROEP. O PLEIDINGEN Nederland Situatie België Situatie.
Werkvelden 1 Ba TP academiejaar G.Van Reusel1 Het forensisch-psychologisch werkveld een initiatie.
LAATSTE SCRIPTIESEMINARIE
Encyclopedie van de criminologische wetenschappen Introductieles Dinsdag 8 oktober 2002 NB I 13H00.
Encyclopedie van de criminologische wetenschappen Herhaling en studietips Evaluatie Dinsdag 3 december H00 Auditorium NB I.
Varia Mer-forum deskundigen 19 mei Varia 1. Actualisatie richtlijnenboeken 2. Erkenning Mer-coördinator 3. Infosessie Archeologie 4. Vaak gestelde.
Hans Grietens Centrum voor Gezins- en Orthopedagogiek
Hans Grietens Centrum voor Gezins- en Orthopedagogiek
Onderzoeksvaardigheden
Sofrologie Monique delbar
Kop- en voetteksten, regelnummers
Monitoraat 2: Bronnen.
Inhoud Het Circuit voor waardeoverdracht Werkgroep van de STAR
Literatuur zoeken Workshop Literatuur Zoeken vrijdag 12 september 2014.
Overzicht Kanttekeningen bij enkele aanbevelingen
Gelijk loon voor gelijk werk1 Gelijk loon voor gelijk werk Situatie : Vrouw verdient bruto minder dan man in gelijke functie met gelijke anciënniteit Vraagstelling.
ACADEMISCH SCHe vaardigheden - C1.1
Universiteitstraat 4, B-9000 Ghent, Belgium T +32 (0) , F +32 (0) Prof. Dr. T. Vander Beken.
Gedeelde identiteit in een verkaveld werkveld Door Filip Coussée
Herman Nys Directeur CBMER KULeuven.  Wet 28 mei 2002 (BS 22 juni 2002)  Wet van 10 november 2005 tot aanvulling van W. 28 mei 2002 met bepalingen over.
Bronnenonderzoek PWS-seminar V5 13 juli 2014
22 oktober 2014 Wet van 15 december 2013 houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister”
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
INFORMATIEVAARDIGHEDEN B.Wydooghe L. Gheysen C. Neckebroeck
Vrijheid en democratie De opmars van het parlement
INFORMATIEVAARDIGHEDEN SAW B.Wydooghe L. Gheysen C. Neckebroeck.
SPH voltijd Onderzoeksvaardigheden voltijd jaar 1 Werkcollege week 4.
Rechtsstaat 4Havo Paragraaf 2 Wie kan de macht van de overheid controleren?
JUSTITIEPLAN EEN EFFICIËNTE JUSTITIE VOOR MEER RECHTVAARDIGHEID Naar een rechtspositie voor de geïnterneerde Koen Geens minister van Justitie 23 oktober.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Taalbeheersing Rotterdam, 26 augustus 2011.
Sociale media : overzicht van rechtspraak. SOCIALE MEDIA : RECHTSPRAAK (ARBEIDSRECHT) Arbrb. Namen (2e k.) nr. 10/563/A, 10 januari 2011 Het bewijs dat.
Examens voorbij, wat nu?. Overzicht 1. Je resultaten 2. Tolerantiesysteem 3. Bindend studieadvies/Weigering herinschrijving 4. Heroriënteren? 5. Contactpersonen/Websites.
Van praktijk naar theorie: de aanpak van Dilemma.
Infosessie studievoortgangs- maatregelen criminologie December 2014.
Opzet en krachtlijnen van het onderzoeksproject Prof. dr. Ilse Samoy Instituut voor Verbintenissenrecht KU Leuven, UHasselt.
Infosessie studievoortgangs- maatregelen Rechten December 2014.
Workshop Actualiteiten Awb mr. Elise Fikkert en mr. Marie-Anna Bullens.
Infosessie tolerantiesysteem en (niet-) bindend studieadvies criminologie Februari 2013.
De GAS-wetgeving als instrument voor de aanpak van overlast Bedenkingen bij en suggesties voor een integraal en onderbouwd overlastbeleid.
Monitoraat 2: Bronnen. A. Openboekexamen B. Zoekstrategie C. Refereren.
Wat moet ik weten over mijn bronnen?
Staatsinrichting van Nederland (deel 1)
Gedeeltelijke werkhervatting na arbeidsongeschiktheid
Software en het Weens Koopverdrag
Opdracht Nederlands Je doet in een groepje van vijf personen een klein literatuuronderzoek. De uitkomsten van dit onderzoek beschrijf je in een verslag.
De nieuwe krijtlijnen en spelregels voor psychotherapeuten, stand van zaken” Gilbert Lemmens.
1. Wat is criminaliteit?.
Maatschappij Wetenschappen
PLAGIAAT & BRONVERMELDING
Wat is criminaliteit? Paragraaf 1.
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Vaardigheden Bron en vraagstelling.
Wetenschappelijke integriteit aan de Faculteit Wetenschappen
Transcript van de presentatie:

Monitoraat 2: Bronnen

C. Oefenen op refereren 1.2. Kluwer Zet onderstaande juridische bronnen in een voetnoot – Wetsvoorstel houdende strengere bestraffing van moord en doodslag op politieambtenaren dat uitgaat van De Kamer van Volksvertegenwoordigers, zittingsjaar , nummer 52K0578/001. – Een arrest van het Grondwettelijk Hof op 10 oktober 2007, arrestnummer 128/2007 gevonden op – Artikel 2 van de wet van 21 april 2007 betreffende de internering van personen met een geestesstoornis. Deze wet gepubliceerd in het Staatsblad op

C. Oefenen op refereren Art. 2 wet 21 april 2007 betreffende de internering van personen met een geestesstoornis, BS 13 juli 2007; Wetsvoorstel houdende strengere bestraffing van moord en doodslag op politieambtenaren, Parl.St. Kamer , nr. 52K0578/001; GwH 10 oktober 2007, nr. 128/2007.

C. Oefenen op refereren 2. refererentielijst/ bibliografie volgens kluwer en APA 2.1. Stel dat je wilt verwijzen naar de licentiaatsthesis van N. Van De Kerkhof (91 p.) over ‘Legitimiteit van de vrijheidsberoving voor gedetineerden: een kwestie van evenwicht’. Haar thesis werd in academiejaar geschreven aan de KU Leuven. Haar promotor was professor Johan Goethals.

APA Van De Kerkhof, N. (2007). Legitimiteit van de vrijheidsberoving voor gedetineerden: een kwestie van evenwicht [Licentiaatsthesis]. Leuven: Katholieke Universiteit Leuven. KLUWER VAN DE KERKHOF, N., Legitimiteit van de vrijheidsberoving voor gedetineerden: een kwestie van evenwicht, onuitg. licentiaatsthesis criminologische wetenschappen KU Leuven, , 91p.

2.2. Ik verwijs naar een artikel van An Nuytens en Veerle Scheirs ‘Etnografisch onderzoek en emoties: over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap’, pagina 21 tot en met 38. Dit artikel werd gepubliceerd in Panopticon, 2011, jaargang 32, nummer 1.

APA Nuytens, A., & Scheirs, V. (2011). Etnografisch onderzoek en emoties: over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap. Panopticon, 32 (1), pp KLUWER NUYTENS, A. en SCHEIRS, V., “Etnografisch onderzoek en emoties: over de (on)verenigbaarheid van mens en wetenschap”, Panopticon 2011, afl. 1,

2.3. Ik verwijs naar de bijdrage van Sibo Van Ruller, Wat is criminologie? (pagina’s 17-30), gepubliceerd in ‘Tegen de regels IV: een inleiding in de criminologie’. De redactie was in handen van Elisabeth Lissenberg, Sibo Van Ruller en René van Swaaningen. De reader werd uitgegeven door Ars Aequi Libri,Nijmegen, 2001.

APA Van Ruller, S. (2001). Wat is criminologie? In E. Lissenberg, S. van Ruller, & R. van Swaaningen (Reds.), Tegen de regels IV: een inleiding in de criminologie (pp ). Nijmegen: Ars Aequi Libri. KLUWER VAN RULLER, S., “Wat is criminologie?” in E. LISSENBERG, S. VAN RULLER en R. VAN SWAANINGEN (eds.), Tegen de regels IV: een inleiding in de criminologie, Nijmegen, Ars Aequi Libri, 2001,

2.4. Ik verwijs naar een brochure ‘studiemethode’ uitgegeven in 2009 door Studieadvies Katholieke Universiteit Leuven. Die brochure telt 52 pagina’s.

APA Studieadvies Katholieke Universiteit Leuven (2009). Studiemethode [Brochure]. Leuven: Studieadvies Katholieke Universiteit Leuven. KLUWER STUDIEADVIES KATHOLIEKE UNIVERSITEIT LEUVEN, Studiemethode, Leuven, Studieadvies Katholieke Universiteit Leuven, 2009, 52p.

2.5. Ik verwijs naar een schriftelijke vraag (nummer 1269) van Koen T’ Sijen over ‘de belspelletjes op televisie - de toepassing van het koninklijk besluit’ op 2 maart 2007 aan de vice-eersteminister en minister van Justitie. De vraag werd gesteld in de Kamer. Je vindt deze vraag op pagina

KLUWER Vr. en Antw. Kamer , 2 maart 2007, (Vr. nr K. T’SIJEN). (enkel via Kluwer)