1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen ….

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Niets is wat het lijkt SLAAPKAMER HUISKAMER KELDER.
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
De bijbel heeft niets dan lof voor een vrouw met uitstraling
Zonde, de grootste vijand
Het profiel van een christen
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Bijbelcursus Maarssen 10 Januarie 2009 Harm-Paul Kranenborg.
Welkom in deze kerkdienst
SEKS voor het HUWELIJK SAMENWONEN Wat is er op tegen?
Niet ontmoedigd zijn!. Corinthiërs: vleselijke levenswandel vleselijk: gericht op de zichtbare dingen.
Efeziërs 1:1-14.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
| Jezus kussen ?. ik/wij God Love is the currency of the kingdom genade aanbidding.
GODS DAGELIJKSE LEIDING
De glorie van Christus Hoe een gemeente kan gaan groeien
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangens van God.
Wat is jouw lijstje? vya 29 december December lijstjesmaand.
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Zondagavond 8 maart 2015.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Welkom Voorganger: Ds. H.J.H. Pap Ouderling van dienst: S. van Dijken Organist: H. Haasjes Schriftlezing: Matt. 28: Ef. 1: 3-23.
“…Deelgenoten (2)… Zoon of Knecht” 11 oktober Hebreeën 3:1-6.
Advent = schat zoeken 20 december 2015 | Vineyard Amersfoort.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Samen in de Naam van Jezus, heffen wij een loflied aan.
Is het mistig in je leven, waardoor je het licht van God niet herkent? Matthijn Buwalda herkende in de mist het beeld dat hij van God had. Zijn zoontje.
Kort doopformulier voor de kinderdoop
Als God onze Vader is, hoe kunnen wij dan een kind van God worden?
1 Johannes. 1 v (God treedt in Jezus Christus naar buiten)
Transformatie van denken
Open de ogen van je hart Efeze 1:15-23.
10. De Geest, het woord en gebed
De Schepper En gaan Wandelen.
verblinding & verlichting
Praten met God Wat zou jij vragen?.
Toren van Dubai.
4G. 4G Genade Genade Gratie Genade Gratie Gunst.
Heer, Uw licht en Uw liefde schijnen,
Zondag 30 juli 2017 Voorganger: ds. Riek van Haeringen, Dronten
Welkom op 22 jan. Voorganger: Ds. J.P. van Ark Ouderling: Peter Nijhuis Organist: Berto Smelt Lezing: Joh. 14: 8-26 Kol.1:
1 Wat er was vanaf het begin, wat wij gehoord hebben, wat wij met eigen ogen gezien en aanschouwd hebben, wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen.
Les 17 God, anderen en ik.
9 – Is er maar één waarheid?
Welkom in deze kerkdienst
2. de verlichting van het goede bericht
Les 19 Jij en je uiterlijk Wat doe ik hier vandaag?
Les 14 De Zoon bidt Wat doe ik hier vandaag?
500 jaar hervorming (vernieuwing van de kerk en van het geloof)
Gods Verlangen ???.
Kom Heilige Geest Vernieuw Uw kerk Vernieuw mijn leven.
Bediening van het Woord
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
Laatste oordeel Gaan alle niet-christenen verloren? Ben jij behouden?
de gelijkenissen in Mattheus 13 (2)
Pasen 2018.
Juntos Contigo heeft een nieuwe Website!
en ik betrek het op Christus en de kerk
Mattheüs 6:32 (HSV) Want al deze dingen zoeken de heidenen
Huwelijksformulier Beamteam aanwijzingen: GK2017
God heeft altijd een plan B
… het Licht der wereld komt…
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Geloof spreekt.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Transcript van de presentatie:

1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen …

1. Een wens Wat als je een wens zou mogen doen … over je huwelijk …

2. Wandeling met een omweg

2. Wandeling met een omweg a) Een schat : 2. Wandeling met een omweg a) Een schat : Het is met het koninkrijk van de hemel als met een schat die verborgen lag in een akker. Iemand vond hem en verborg hem opnieuw, en in zijn vreugde besloot hij alles te verkopen wat hij had en die akker te kopen. 45 Ook is het met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. 46 Toen hij een uitzonderlijk waardevolle parel vond, besloot hij alles te verkopen wat hij had en die te kopen. (Math. 13:44-46)

2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Joh. 17

2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Joh Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Joh. 17 Daarna sloeg Jezus zijn ogen op naar de hemel en zei: ‘Vader, nu is de tijd gekomen, toon nu de grootheid van uw Zoon, dan zal de Zoon uw grootheid tonen. (vs. 1) Vader, u hebt hen aan mij geschonken, laat hen dan zijn waar ik ben. Dan zullen zij de grootheid zien die u mij gegeven hebt omdat u mij al liefhad voordat de wereld gegrondvest werd. (vs. 24)

2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? 2. Wandeling met een omweg b) Wat zoekt God ? Wanneer er dan toch nog een sluier ligt over het evangelie dat wij verkondigen, geldt dit alleen voor hen die verloren gaan: 4 de ongelovigen, van wie de gedachten door de god van deze wereld zijn verblind, waardoor ze het licht van het evangelie niet kunnen zien, de luister van Christus, die het beeld van God is. 5 Wij verkondigen niet onszelf, wij verkondigen dat Jezus Christus de Heer is en dat wij omwille van hem uw dienaren zijn. 6 De God die heeft gezegd: ‘Uit de duisternis zal licht schijnen,’ heeft in ons hart het licht doen schijnen om ons te verlichten met de kennis van zijn luister, die afstraalt van het gezicht van Jezus Christus. (2 Cor. 4:4-6)

2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20)

2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20) * ons getuigenis : woord & actie (Math. 5:16)

2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20) * ons getuigenis : woord & actie (Math. 5:16) * de kerk : in liefde (Joh. 13:35) in lofprijs (Rom. 15:6) in tonen van een relatie met Hem 2. Wandeling met een omweg c) Hoe maakt Hij zijn grootheid bekend ? * de schepping (Rom. 1:20) * ons getuigenis : woord & actie (Math. 5:16) * de kerk : in liefde (Joh. 13:35) in lofprijs (Rom. 15:6) in tonen van een relatie met Hem Dit mysterie is groot – en ik betrek het op Christus en de kerk. (Ef. 5:32)

3. Het huwelijk als een gelijkenis Ef. 5:32  Ef. 5:22-

4. En nu 1 Petr. 3:1-7

4. En nu 1 Petr. 3: En nu 1 Petr. 3:1-7 Voor u, vrouwen, geldt hetzelfde: erken het gezag van uw man. Dan zullen mannen die weigeren Gods boodschap te aanvaarden daarvoor gewonnen worden door het gedrag van hun vrouw, zonder dat zij iets hoeft te zeggen, 2 omdat ze zien hoe zuiver u leeft uit ontzag voor God. 3 Uw schoonheid moet niet gelegen zijn in uiterlijkheden, zoals kunstig gevlochten haar, gouden sieraden of elegante kleding, 4 maar in wat verborgen ligt in uw hart, in een zacht en stil gemoed. Dat is een onvergankelijk sieraad dat God kostbaar acht. 5 Daarmee tooiden zich vroeger ook de heilige vrouwen die hun hoop op God vestigden en het gezag van hun man erkenden, 6 zoals Sara; zij gehoorzaamde Abraham en noemde hem ‘heer’. U bent haar dochters wanneer u het goede doet en u zich geen angst laat aanjagen.

4. En nu 1 Petr. 3: En nu 1 Petr. 3:1-7 U, mannen, moet verstandig omgaan met uw vrouw, die brozer is dan u. Behandel haar met respect, want zij deelt samen met u in de genade van het nieuwe leven. Dan staat niets uw gebeden in de weg.

4. En nu 1 Petr. 3:1-7 Vrouwen 3 kenmerken : hoop op God – bijzonder sieraad - onderdanig 6 aspecten wat onderdanigheid niet is Mannen

4. En nu 1 Petr. 3:1-7 Mannen Kan jij zonder gebed? Wat is verstandige omgang?

Uitdaging (in gebed) 1. Je wens in je huwelijk ? 2. Wat / wie is je schat? Om wiens eer gaat het ? 3. Huwelijk als een gelijkenis van een mysterie 4. Mannen en vrouwen : praktisch aan de slag (1 Petr. 3:1-7)