Www.dorcas.nl. Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.
Advertisements

IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Stichting Dorcas Een aantal mensen hebben Dorcas opgericht. Samen willen zij de allerarmste mensen helpen. Dit doen zij door geld, maar ook spullen in.
Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
HET WINDEKIND- KINDERRECHTENSPEL Vrije Lagere Oefenschool Windekind
Het Kippenproject Kenia
Spreekbeurt Kinderarbeid
Welkom bij de World Vision Quiz.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
Bijbelverhalen voor kinderen in de township
Hoofdstuk 5 Werelden van verschil
Goede doel 2013 Boeken voor Zuid-Afrika. Hier ligt Zuid-Afrika Hier ligt Nederland.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Onderwijs en kinderarbeid
Onderwijs voor kansarme kinderen in Roemenië
Aantekening §2 Aids in Afrika.
Ontwikkeling van kleine bedrijfjes in Moldavië.
Winterhulp voor Oost-Europa
Ruimte om te leren Onderwijs in Zambia kinderen in Zambia willen naar school!
DORCAS VOEDSELACTIE 2014.
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie “Rode Centjes”
Armoede in België Enkele armoedecijfers in het kader van de actie ‘Rode Centjes’.
Jezelf kort voorstellen.
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
Actie Lezen en schrijven voor Maasai in Kenia Doel: geld inzamelen door moeders en dochters in Nederland voor moeders en dochters in Kenia en Tanzania.
8.4 Hoe help je een ontwikkelingsland?
In actie voor de allerarmsten
“Geen kinderarbeid, kinderen moeten naar school !” Bolivia
Microkredieten voor vrouwen en mannen in zuidwest Kenia.
Het project in Burkina Faso Sparen jullie mee voor de jonge mijnwerkers in Burkino Faso?
ZOA zorgt ervoor dat: Kinderen naar school kunnen Mensen schoon (drink)water hebben Er meer voedsel komt door landbouw projecten Ondersteun het werk van.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Kan een werelddeel krimpen?
El Niño treft Afrika. Hongersnood in Afrika In grote delen van Afrika voltrekt zich een grote humanitaire ramp door de gevolgen van El Niño. Na maanden.
Job en businesscenter in Korça, Albanië.
Kinderen van de Hervormde Zondagsscholenbond in actie voor kinderen in Oost-Europa.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede,
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
De naam Dorcas Een van de eerste christenen. ‘Deze was overvloedig in goede werken, en in liefdegaven die zij schonk’, Hand.9:36. Inspiratiebron.
Educatiecentrum in een krottenwijk in Bangladesh
In actie voor de allerarmsten
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Samen ‘neen’ zeggen tegen armoede
<datum> <plaats>
Dorcas: In actie voor de allerarmsten
Welkom in deze kerkdienst
De Dorcas Voedselactie
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Blok 2 Rampen in Afrika Deelvraag:
De Dorcas Voedselactie
Waar?. Waar? Waar? Egypte ligt in Afrika, op 3200 km van België De hoofdstad van Egypte is Cairo In Cairo wonen ongeveer 20 miljoen mensen (in België.
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Vandaag collecteren we voor het zendingswerk van Kerk in Actie
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
De collecte is voor Red een Kind.
Lang leve de zelfhulpgroep!
1.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Hongersnood in Afrika: Help ons helpen!
Jubileumactie 70 jaar BCGV/CGK-Vrouw
Hoofdstuk 3 Eerlijke handel
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Project om kinderen in Nepal weer naar school, te laten gaan
1BK Hoofdstuk 3 | Arm en rijk
Transcript van de presentatie:

Dit is Dorcas Dorcas is een christelijke hulporganisatie die mensen in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika helpt die door grote armoede, natuurgeweld of oorlog niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. In totaal heeft Dorcas meer dan 160 projecten in 19 landen.

Hoe werkt Dorcas? Dorcas helpt op 3 manieren: We werken aan duurzame ontwikkeling We geven sociale zorg We helpen met noodhulp en wederopbouw

Duurzame ontwikkeling Dorcas helpt mensen om een blijvende verandering in hun leven aan te brengen. Bijvoorbeeld door waterputten aan te leggen, onderwijs te geven of microkredieten.

Sociale zorg Dorcas zorgt voor mensen die kwetsbaar zijn en er vak alleen voor staan, bijvoorbeeld opa’s en oma’s, kinderen, mensen met een beperking en gevangenen. Dorcas bezoekt ze, begeleidt ze en geeft wat nodig is aan eten, warmte, kleding en medische voorzieningen.

Noodhulp en wederopbouw Wereldwijd helpt Dorcas mensen die in gevaarlijke gebieden leven of die getroffen zijn door een ramp. Dorcas helpt mensen zich voorbereiden op rampen. Als een ramp plaatsvindt, biedt Dorcas noodhulp en ondersteunt wederopbouw.

Hart voor Kinderen We gaan meedoen met de actie Hart voor Kinderen van Dorcas. Onze school spaart voor arme mensen in Roemenië die Roma worden genoemd. Vaak hebben mensen het over zigeuners wanneer ze Roma bedoelen. Roemenië ligt in Zuid West Europa en bijna kilometer van Nederland.

Roma’s Van alle mensen in Roemenië zijn de Roma het armst en hebben het daarom het moeilijkst. Roemenië is armer dan veel andere landen, dus hier hebben deze mensen het daarom vaak extra moeilijk. Ze leven in slechte huizen, er is bijna nooit genoeg geld voor boodschappen en eten..

Geen geld voor voedsel School is duur en veel kinderen zijn daarom vaak thuis. De ouders zijn erg arm waardoor de kinderen niet altijd krijgen wat ze nodig hebben en het soms zelfs moeilijk is om voldoende voedsel te kopen voor het gezin. Soms is naar het ziekenhuis of naar de dokter gaan al moeilijk omdat Roma regelmatig worden gediscrimineerd..

Dorcas helpt met jullie hulp! Dorcas helpt de volwassenen bij het vinden van werk. Bovendien zorgt Dorcas ervoor dat de kinderen les en bijles krijgen. Zo worden ze geholpen om een schooldiploma te halen zodat ze later makkelijker werk kunnen vinden.

Hartelijk bedankt!