Samenwerking is prima, Dat houden we zo! Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wet meldcode van kracht!
Advertisements

Hengelo, 27 februari 2013 Mr. Lydia Janssen
“Huiselijk geweld kan overal voorkomen, maar dan……..?”
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Flip Jan van Oenen Clemens Bernardt
Lespakket Vrijheidsbeperking Les 4: Wetgeving
De juridische kant Hoe zit de uitwisseling van patiëntgegevens juridisch in elkaar; wat mag er wel en wat mag niet? Eric Schreuders Net2Legal Consultants.
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
Beroepsgeheim op de SEH
Disclosure belangen spreker (potentiële) Belangenverstrengeling Geen
Samenwerken aan Zorg en Veiligheid Naar een nieuw juridisch kader Drs. P.J. Gunst Projectleider.
Model-handelingsprotocol AMHK 10 uitgangspunten
Leger des Heils ZWN Grijs Genoeg(en)
Beroepsgeheim en cliëntperspectief
WILSBESCHIKKING mr. J.J.C. Doe 29 mei 2008.
Zomaar een dag op het Leidseplein W.Duijst. Een dag op het Leidseplein.
Scholing NPZE 6 maart 2014 Omgaan met rouw en verlies
Frequent gestelde vragen
Het veilig uitwisselen van elektronische patiëntengegevens.
De rol van politie en parket bij ouderenmisbehandeling
Decreet GIS en Jeugdgezondheidzorg Herman Nys. Gezondheidsinformatiesysteem Operationale informatiesysteem : optimaliseren van gegevensuitwisseling tussen.
Vraag 1) juist/onjuist. De plichten van de patiënt:
Taakherschikking Functie en positie behandelend verpleegkundigen
Symposium Palliatief Netwerk
Patientveiligheid: juridische aspecten
Het Amphia ziekenhuis en de nazorg voor mensen met kanker
Samen sterker! NHG-Congres HELP, een spoedgeval! 22 november 2013.
‘PRIVACY IN DE KETEN’ Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem.
In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid Hulpverlener Let op! In dit hoofdstuk komt aan de orde: Besmetting Aansprakelijkheid.
Presentatie startbijeenkomst
Beroepsgeheim Kris Stas.
Fysieke integriteit.
BOT Bedrijfs Opvang Team
“Privacy in relatie tot Passend Onderwijs en de Transitie Jeugdzorg”
ZorgSaam Kliniek Hulst. Ontstaan ZorgSaam Kliniek Hulst ± 1986: Politieke belofte bouw dagbehandelingsunit bij de polikliniek Hulst. Wens om huisartsenpraktijken.
RMC Radius verbindt Op 1 januari 2015 zijn RMC, Regionaal Maatschappelijk Centrum en Radius, welzijnsorganisatie Land van Cuijk gefuseerd. RMC Radius heeft.
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Introductie Wet BOPZ Wanneer ingesteld? Doel:.
Ik was verheugd, toen men mij zei: Laat ons naar 't huis des HEREN gaan, om voor Gods aangezicht te staan. Kom, ga met ons en doe als wij. Jeruzalem, dat.
Niertransplantatie in het LUMC Procedures voor ontvangers en donoren.
‘PRIVACY IN DE KETEN’ Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem.
Politie Zeeland West Brabant. District Zeeland. Komt een agent bij de dokter Beroepsgeheim en politie/justitie.
Regiovisie huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis in Weststellingwerf Commissie Sociaal Domein 9 december 2014.
KNMG Handreiking Beroepsgeheim en politie/justitie Mr.dr. Sjaak Nouwt Adviseur Gezondheidsrecht KNMG KNMG Handreiking Beroepsgeheim.
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
Forensische geneeskunde: werken tussen blauw en wit Sjef Vrencken GGD Zeeland Terneuzen, 30 oktober 2013.
1 Medische Heroïne-Unit (MHU). 2 De MHU biedt: Gecontroleerde heroïnebehandeling onder medisch toezicht aan 20 patiënten Methadonverstrekking aan ca.
DAG TEGEN KANKER OP 18 SEPTEMBER 2014 Aandacht voor mensen met kanker in ons ziekenhuis.
1 Een patiënt op de SEH van het MCH, verhalen uit de ziekenhuispraktijk Ivette Janssen, gezondheidsjurist Frans de Voeght, zorgmanager SEH.
De nieuwe KNMG-Meldcode Waarom een nieuwe Meldcode? Kindermishandeling groot maatschappelijk probleem Artsen: –Melden relatief.
Symposium Wet meldcode van kracht! 15 oktober 2013.
Veilig Thuis en de wijkteams Workshop “Veilig Thuis” in de serie regiobijeenkomsten van het VNG Programma RegioAanpak Veilig Thuis mei-juni 2016 Wicher.
Thema 12 wet en regelgeving
Privacy en kindermishandeling
? Op een woensdagochtend...
Omgaan met vertrouwelijke informatie
Professioneel afwegen en melden
Mr J.J.A. van Boven VAN BOVEN Juridisch Adviesbureau Arnhem
Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
Dementie Wetgeving WGBO en BOPZ.
WET BIG/WgbO Voor opleiding TA 2016.
WILSBESCHIKKING mr. J.J.C. Doe 29 mei 2008.
Beoordelingslocatie Kennemerland
5. Verzoek om cliëntgegevens door organisaties en instanties in het sociaal domein (3) AVG in de praktijk sHL ontvangt veel verzoeken van gemeenten, wijkteams.
Taak 6 Hoofdstuk 13 Inleiding in de gezondheidszorg
Taak 6 Hoofdstuk 13 Inleiding in de gezondheidszorg
Taak 6 Hoofdstuk 13 Inleiding in de gezondheidszorg
Transcript van de presentatie:

Samenwerking is prima, Dat houden we zo!

Wie staat voor u Cora Hoffmann IC verpleegkundige van oorsprong Sinds 1973 werkzaam in Ziekenhuis Terneuzen Vanaf 1990 Hoofd Acute Zorg Regelmatig werk- ervaring met politie gehad Zie de ervaring als collegiaal We kunnen op elkaars hulp rekenen

Wat is de Acute Zorg De SEH oftewel Spoedeisende Hulp Afdeling De IC/CCU oftewel Intensive en Coronary Care De ANW hoofden

Wie werken er op de SEH SEH verpleegkundigen Ziekenhuisartsen en Specialisten HAP artsen

Wie werken er op de IC/CCU IC verpleegkundigen Intensivisten Verpleegkundig Specialisten voor de EHH. Medisch Specialisten

Functie ANW hoofden Zij zijn na kantoortijd verantwoordelijk voor de organisatie van het ziekenhuis. Vaste groep van 7 verpleegkundigen Zij hebben vaak als eerste contact met collegae politie Functie Bewaking in ANW uren

Wanneer zien wij de politie ? Men wil een slachtoffer bezoeken Men wil een dader bezoeken Men geeft bewaking bij een dader Men verleent ons hulp bij agressie tegen ons Men begeleid een patiënt / slachtoffer naar de SEH Men wil een SEH unit gebruiken voor onderzoek

Hoe gaan we hier mee om We vragen toestemming aan de behandelaar We vragen toestemming aan de patiënt Wij voelen ons bedreigd en vragen hun hulp Politieconvenant

Politieconvenant en de praktijk Soms staan rechten en plichten van politie en ziekenhuis op gespannen voet met elkaar. Zo kan de informatiebehoefte van de politie botsen met het beroepsgeheim van ziekenhuismedewerkers. Maar zo kan ook het verstrekken van informatie aan de politie vanuit het ziekenhuis botsen met het Medisch Beroepsgeheim.

Twee Wetten Politie handhaaft de wet en verleent hulp aan individuele burgers. Deze taak is vastgelegd in de Politiewet In Ziekenhuis vindt onderzoek en behandeling plaats. De dienstverlening aan de patiënt is onder meer gebaseerd op de Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst ( WGBO )

Belangrijke Indicatoren Politie vraagt informatie vanuit haar hulpverlenende of opsporende taak! Bij medische noodzakelijke behandeling mag ( dader)niet worden meegenomen of gearresteerd Bij geen medische noodzaak mag politie niet worden tegengewerkt inzake arrestatie of medeneming.

Bij geen bezwaar van de behandelend specialist Werken we mee aan het afnemen van een verhoor bij volwassenen. Werken we mee aan verkrijgen van een bloedproef door GGD arts Informeren we de politie indien een trauma slachtoffer overlijdt

Medisch Beroepsgeheim Zonder toestemming van de ( ook overleden )patiënt mogen wij in beginsel geen mededelingen aan derden doen.

Uitzonderingen Uitzondering kan zijn bij een noodzakelijk gedwongen opname in kader van de wet BOPZ Of bij een “conflict van plichten” zoals dat gaat in geval voor ernstig levensgevaar voor de cliënt zelf of anderen In geval wij zelf de hulp inroepen, zijn wij verplicht de medische informatie over de cliënt en eventuele omstandigheden, die van belang zijn bij het beperken van de risico’s van het politieoptreden, te verstrekken

Burgerplicht Vermeende Kindermishandeling Huiselijk Geweld Per 1 juli 2013 Wet verplichte meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld

AMK en SHG Artsen mogen zonder toestemming gegevens verstrekken aan AMK of SHG Hulpverlener moeten zich inspannen om toestemming van de patiënt te krijgen Artsen moeten kunnen overleggen met een vertrouwensarts

Knelpunten Telefonisch Contact Onaangekondigd verschijnen Sociaal Media Grijs Gebied/ Hiërarchisch Dilemma

Onze Zorg is een Ketenzorg Wij doen dit het liefst zo goed mogelijk Samen

Dank U voor uw Aandacht Vragen????