Werkt voor u De woningcorporatie standaard voor functieopbouw, functiewaardering, mobiliteit en ontwikkeling. Doet u mee? Resultaatgebieden binnen woningcorporaties.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Profile Selector 2 april 2017.
Advertisements

Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Onze kernwaarden.
POP in de praktijk van Hogeschool Windesheim stelling 1 : een POP stimuleert de dialoog tussen leidinggevenden en medewerker stelling 2: een POP staat.
Door goede gesprekken groeien
Inleiding instructie MijnSmile
SharePoint-strategie voor UWV
Een goed gesprek Jan Harmen Rietman Schouten & Nelissen.
Welkom.
Het opzetten van een kwaliteitssysteem
Milieuzorg Op School FOCUSGROEP visie en standpunten leerlingen 2 de graad.
Starten met competentiemanagement, een eenvoudige klus ?
OR-platform 15 november.
E-competentiescan. Wie kunnen de scan gebruiken? De medewerker Vult de scan in en krijgt inzicht in eigen handelen De leidinggevende Krijgt een beeld.
HOORCOLLEGE V2 ASSESSMENTS CMD
Leiderschap en organisatie
Hoofdstuk 1 De de vakbekwame manager
© Kars cum suis bv Benchmarking publiekszaken Workshop Procesmanagement 7 februari 2007.
Opleiden in school, mei Opleiden in school Kennismaking met POSS Personeel en Organisatie Support Systeem Hulpmiddel bij de gesprekkencyclus.
Missie, visie & jaarplan
Ingrediënten Business Case Het nieuwe werken” 2011.
Recht in de roos?! Waardegebaseerde professionalisering en effectiviteit 14 oktober 2009 BINCdag - Gent.
© L.A.F.M. Kerklaan HCG 1 16 november 2001Juridisch bibliothecarissen Het managen van de juridische bibliotheek Het kwaliteitshandboek als praktisch instrument.
iipoverheid Terugkoppeling 0-meting IiP
FWG SUPERSET®.
Bureau informatie Alympus Personeelsadvies B.V. © Alympus.
26 mei  Wie ben je?  Verwachtingen? Wettelijk Meerwaarde Valkuilen NODEN – VRAGEN?
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
AWVN-modules Basis OnlineAdvisering - Standaarden en modellen ( zoals arbeidsovereenkomsten formulieren, brieven ) - Praktische informatie ( bijvoorbeeld.
Workshop “Beoordelen”
Presentatie Executieve functies
Evalueren om te leren Kracht van Beoordelen
VTO, de brug van oud naar nieuw KENNISOVERDRACHT bij het departement Leefmilieu en Infrastructuur.
Methode Strategisch personeelsmanagement
Week van de intern begeleider
Aan de slag met vakmanschap
Met de Kennisbasis in zee!
Masterclass Duurzame inzetbaarheid & Mobiliteit. Werkgroep DI waarin management, staf en ARBO waar verbinding van de organisatie op het gebied van DI.
Agenda Inleiding en Lagerhuis: Proces management en proces keten optimalisatie gaat ons helpen inzicht te krijgen in de impact van toekomstige veranderingen.
Functiewaarderen workshop OOP
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Naar een duurzaam HRM beleid
Maak je persoonlijke veranderverhaal
PERSONEELSMANAGEMENT PPT 6 Onderdeel : personeelsinstrumenten.
De 25 beste ideeën voor een meer inspirerende planning en control Henk Doeleman Jean-Pierre Thomassen.
Great Place To Work ® © Great Place To Work ® Institute Nederland, 2009 VGN voorlichtingsbijeenkomsten 11 november november november 2009.
Ontwerpen van 3D lesmateriaal voor biologie Ecent conferentie 20 mei 2015 Dirk Jan Boerwinkel Freudenthal Instituut voor Didactiek van Wiskunde en Natuurwetenschappen.
Digitaal wedstrijdformulier Voor teams en scheidsrechters.
Procesverbetering in de Zorg
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Talentenmonitor, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen en mogelijkheden.
Aanbesteding jeugdteams
DE HRM COCKPIT Naar de ontwikkeling, opvolging en evaluatie van een duurzaam HRM beleid.
Begeleiding bij Werkplekleren
Weet u het nog? Stevig voorbereid de klas in en dan… Leerlingen doen niet wat ik wil … Leerlingen snappen er niets van … Leerlingen reageren heel.
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van de Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen.
Instructie Deze presentatie geeft, samen met de demo van het Strategisch Ontwikkelingsplan, leidinggevenden een goed beeld van de verschillende stappen.
De veranderende rol van de IB
Leren op de werkvloer Leren gebeurt niet vanzelf Wij ondersteunen deelnemers daarom in hun eigen praktijk. Hiervoor hebben wij een innovatieve methodiek.
De voordelen van MOOI Online en overal bij de hand Medewerkers die in
Hoe schoolontwikkeling een feestje wordt op de werkvloer
Welkom instructeurs!.
Duurzame inzetbaarheid
Duurzame inzetbaarheid
`In beweging, sport als onderdeel van mobiliteit’
Introductie Powerpoint biedt je allerlei mogelijkheden om een tijdsbeeld te presenteren met tekst, muziek, beeld en video. Klik op ‘Invoegen’ en ga lekker.
Stap drie bij projecten
100% Subsidie Ontwikkeladvies 2019.
Effectmeting Cultura en Gemeente Ede
Transcript van de presentatie:

Werkt voor u De woningcorporatie standaard voor functieopbouw, functiewaardering, mobiliteit en ontwikkeling. Doet u mee? Resultaatgebieden binnen woningcorporaties zijn gedefinieerd inclusief de hiervoor vereiste kennis en vaardigheden. De resultaatgebieden zijn voorzien van CATS niveau indicatie In een paar klikken is een functie of rol samen te stellen Het resultaat is de functiebeschrijving inclusief waardering Basis voor het verbeteren van ontwikkeling, mobiliteit en inzetbaarheid Voor meer informatie mail of bel Introductie

Werkt voor u Stelling Opstellen en waarderen van een functie of rol binnen woningcorporaties is lastig  De CATS methodiek is veel werk en vraagt kennis  Een generiek functiehuis helpt niet bij mobiliteit  Tussen corporaties ontstaan interpretatie verschillen We hebben de werkzaamheden binnen woning corporaties opgeknipt in ‘componenten’; de resultaatgebieden. Vervolgens zijn ze gewaardeerd en gekoppeld aan hiervoor vereiste kennis en vaardigheden. Met de functiecomponist is een functie of rol in een paar klikken samen te stellen. De beschrijving en suggestie voor de CATS waardering is direct beschikbaar.

Werkt voor u Leidinggevenden en medewerkers vinden contract-, functioneringsgesprekken en beoordelen lastig  Veel nadenken en geen dagelijkse onderwerpen  Vaak of te globaal of te gedetailleerd, bewaking is lastig Door resultaatgebieden, kennis en vaardigheden vooraf in te vullen en interventies te koppelen zijn gesprekken gestructureerder en met de resultaten kan je direct aan de slag. U kunt daarbij gebruik maken van onze geïntegreerde methodiek voor performance en ontwikkeling. Stelling

Werkt voor u Medewerkers weten niet goed wat concrete ontwikkelmogelijkheden zijn  Vaak alleen ten gunste van eigen ontwikkeling, niet organisatieontwikkeling  Nog nooit concreet over nagedacht  Te weinig fantasie over wat er mogelijk is. Door de keuze voor ontwikkeling te baseren op een lijst van resultaatgebieden, kennis en vaardigheden is interesse makkelijker aan te geven. Door inzicht te hebben in de ontwikkelmogelijkheden en ambitie van de medewerkers kan je mobiliteit vergroten. Stelling

Werkt voor u Mobiliteit moet je faciliteren  Mobiliteit is vergroten van de inzetbaarheid medewerkers. Een concreet – werkbaar – overkoepelend overzicht van gevraagde en aanwezige kennis en vaardigheden, ontbreekt vaak. Door resultaatgebieden, kennis en vaardigheden concreet te scoren per medewerker is stap 1 hierin gezet. Inzicht in ambitie en beschikbaarheid kan worden verhoogd door medewerkers hun interesse aan te laten geven. U kunt hiervoor gebruik maken van onze performance en ontwikkeling software. Stelling

Werkt voor u Verandering moet je faciliteren  Verandering betekent dat voor het werk een andere invulling van kennis, vaardigheden en gedrag nodig is. Overkoepelende regie en bottom-up oplossing/invulling is de beste garantie voor succes. Aansluiting mist echter in veel gevallen. Door een proceseigenaar aan de resultaatgebieden te koppelen kan deze de regie voeren over de gewenste veranderingen Per proces kan performance op resultaatgebieden en aanwezige kennis, vaardigheden en gedrag gerapporteerd worden Per gebied kunnen medewerkers zaken aangeven die niet goed lopen en/of best practices/verbeter voorstellen geven. Stelling

Werkt voor u We bieden ook een handig hulpmiddel: De functiecomponist In een paar klikken zelf functies of rollen componeren binnen woningcorporaties Suggestie voor CATS waardering Beschrijving automatisch gegenereerd Voor meer informatie mail of bel Mei 2016